Haberler
İstanbul'daki aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedeni bulundu

Aile katliamında 3 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı

8 kişinin öldüğü aile katliamıyla ilgili çarpıcı detay: 30 dakikada bir cinayet işlemiş

Türkiye'yi sarsan aile katliamında kan donduran 30 dakika detayı

CHP'li Karabat'tan gündem yaratacak iddia: 200 TL'ye tüm kimlik bilgileriniz satılık

CHP'li isim video paylaşıp skandal bir iddiada bulundu

Görüntü Türkiye'den! Yolun ortasında donan at, kaskatı kesildi

At donduran soğuk

İyi ve Kötü Su Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey Bu Kitapta!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu kitap, insanların su ile ilgili en temel sorularına cevap veriyor.

HANGİ SUYU İÇMELİ?

Bu kitap, insanların su ile ilgili en temel sorularına cevap veriyor: Hangi su iyi, temiz ve sağlıklı? Hangi suyu içmeli, hangilerinden uzak durmalı? Çocuklarımıza hangi suyu içirmeli? Suları kirleten unsurlar neler ve nasıl korunuruz?

Bu sorular önemli, çünkü sularımız gözle görülemeyen çok tehlikeli maddelerle kirletiliyor. Evsel ve endüstriyel atıkların yanı sıra özellikle pestisit adlı ölümcül kimyasalların tarımda yoğun ve yaygın olarak kullanılması, meyve-sebzeleri zehirlemekle kalmayıp, toprak ve su kaynaklarını da kirletiyor. Bunlar yetmezmiş gibi hem şehir şebeke suları, hem de ambalajlı ticari sular tehlikeli maddelerle dezenfeksiyon işlemlerine tabi tutuluyor. Ambalajlarındaki BPA ve fitalat yüzünden de başta insan olmak üzere tüm canlıların kısırlaşmasına yol açabiliyor.

Evet, su sadece okulda öğrendiğimiz H2O formülünden ibaret değil. Su, organik ve inorganik maddelerde içeren bir hayat kaynağı. Bu nedenle suların biyolojik, kimyasal ve radyolojik kirlilik taşımaması, mineraller açısından da zengin olması gerekir.

İşte bu eser, musluk suyundan ambalajlı sulara, zemzemden maden sularına kadar tüm su çeşitlerini tüm boyutlarıyla ele alıyor, en sıhhî suyu tarif ediyor. Zemzemi dünyanın en ideal suyu kılan nedenleri ve iyileştirici gücünü anlatıyor. İbn-i Sina'dan Muhammed Şirvani'ye İslam'ın, Osmanlı'nın ve gerçek hekimlerin suya dair görüşlerini aktarıyor. En sık sorulan, 'Musluk suyu mu, ambalajlı su mu içmeli?' sorusunun gerçek cevabını veriyor, arıtma cihazlarının avantaj ve risklerini ve büyük bedeller ödeyerek aldığımız ambalajlı suların kansere ve kısırlığa yol açan yönlerini gözler önüne seriyor.

GDO'lu ürünlerden katkı maddelerine, Sünnet-i Seniyye'ye uygun beslenmeden, tayyib olan gıdalara kadar pek çok konuda toplumun ufkunu açan Kemal Özer, Hangi Suyu İçmeli? kitabıyla da insan sağlığı açısından hayatî bir mesele olan suya dair bilinmezleri aydınlatıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title