Haberler

İÜ Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Fahri Doktora Verdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, fahri doktora verilme gerekçesini şu şekilde açıkladı.


İÜ İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler Bölümü Kişilerarası İletişim Ana Bilim Dalı tarafından İÜ Diş Hekimliği Fakültesi Mezunu Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e, 16 Eylül 2014 tarihinde İÜ Fen Fakültesi Ord. Prof. Dr. Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda "Fahri Doktora" unvanı verildi.

" Mustafa Demir'in özgeçmişi okunduğunda kendisinin bizlerden biri, yani bir iletişim uzmanı, özellikle de mesleği gereği –diş hekimliği- yüz yüze –kişilerarası iletişim uzmanı olduğu fark edilmektedir. Bir iletişimin, kişilerarası iletişim sayılabilmesi için şu üç ölçüt gerekir:

· Kişilerarası iletişime katılanlar, belli bir yakınlık içinde yüz yüze olmalıdır.

· Katılımcılar arasında tek yönlü değil, karşılıklı mesaj alışverişi olmalıdır.

· Söz konusu mesajlar sözlü (verbal) ve sözsüz (nonverbal) nitelikte olmalıdır.

Mustafa Demir, mesleki yaşamını 1997 yılına dek bu üç ölçütü kullanarak sürdürmüş ve yine yüz yüze iletişim gerektiren siyasi yaşama adım atmıştır. Bu anlamda o bir sosyal iletişim uzmanı, sosyal etkileşim uzmanıdır artık. Hedef kitlesi hastaları değil halktır. Bu özellikleri koruyarak 2004 yılında İstanbul Fatih İlçesi Belediye Başkanı olarak siyasi yaşamını sürdüren Mustafa Demir bir iletişimin, kişilerarası iletişim olarak değerlendirilebilmesi için bu süreçte bulunması gerekli niteliksel bileşenleri (POSEE) pozitiflik, açıklık, destekleyicilik, eşitlik, empatiyi halen aktif bir biçimde kullanarak görevini ifa etmektedir."

Toplumun Üniversitelerden Beklentileri Değişti

İÜ Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, törendeki konuşmasında üniversitelerin toplumun beklentilerine cevap vermeleri gerektiği üzerinde durarak, paydaşlarla yürütülen ortak projelerin üzerinde durdu, Fatih Belediyesi ile gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, toplumun üniversitelerden ne beklediğini şu cümleler ile özetledi:

"Toplum artık sadece bizden kaliteli mezunlar beklemiyor. Toplum üniversitelerden sadece temel bilim araştırmaları beklemiyor. Toplum bizden sadece hastanelerdeki toplum hizmetlerini beklemiyor. Toplum üniversitelerden en yakın çevresinden başlayarak en yakın yerle yönetimle işbirliği ve ilişkilerinden başlayarak tüm çevresine ülkesine ve dünyaya dokunan; dünyanın ülkenin ve çevresinin sorunlarına pratik uygulamaya müsait çözümler üreten bir kurum olmamızı bekliyor."

"Üniversiteler Paydaşları İle İşbirliği Yapmalı"

"Yönetime başladığımız günden itibaren tüm paydaşlarla ve toplumun bireyleriyle İstanbul Üniversitesi olarak yakınlaşmaya, birlikte çalışmaya ortak projeler üretmeye çok büyük önem verdik. Üniversiteler sadece yeni bilgi üretiminden ve bu bilginin aktarılmasından sorumlu değil. Üniversiteler aynı zamanda yaşanabilir bir çevre, sürdürülebilir bir refah gelecek kuşaklara bırakılacak güzel bir dünya için mutlaka her kurumla ama en başta yerel yönetimlerle yakın işbirliği içinde çalışmak mecburiyetindeler. İşte biz, İstanbul Üniversitesi olarak kampüslerimizin en büyüklerinin, en önemli olanlarının sınırları içinde olduğu Fatih Belediyesi ile böyle yakın bir işbirliği içinde olduk. Birlikte çalışan kurumların liderleri ve çalışma arkadaşları uyumlu, iletişimi güçlü, birlikte çalışmaya elverişli durumdaysalar, bakıyorsunuz ki bu sevgi ailesinden büyük bir hizmet ailesi ortaya çıkıyor." sözleriyle konuşmasını bitirdi.

"Fatih Belediyesi Hep Yanımızdaydı"

"Muhtemelen kendisinin bile şu an sayısını, maddi değerini muhtemelen birçoğunun adını bile unuttuğu birçok ortaklık ve işbirliği yürüttük. Mustafa Demir beyefendinin ve Fatih Belediyesi'nin İstanbul Üniversitesi'ne çok büyük katkısı oldu. Umut ediyorum biz de üniversite olarak aynı şekilde yerel yönetimimize bu katkıyı bu desteği sağlamışızdır. Her telefon açtığınızda sadece ben değil, dekanlarımız, hocalarımız karşılarında başkanımızı buldular. Ve her türlü talebimize ki bizim bütün taleplerimiz eğitim, öğretim, araştırma, sosyal sorumluluk ve toplum hizmeti fonksiyonlarımızın daha iyi olması içindir. Hepsine hemen cevap aldık. Fatih Belediyesi'ni İstanbul Üniversitesi olarak hep yanımızda hissettik."

Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, İstanbul Üniversitesi mezunu olan Mustafa Demir'in bugünden sonra İstanbul Üniversitesi'ne karşı sorumluluğunun daha da arttığını belirterek sözlerine son verdi.

Konuşmasının ardından Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e Akademik Kıyafet'ini giydirerek, diplomasını ve İznik Çinisi hediye etti. İÜ İletişim Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer de, Mustafa Demir'e İstanbul Üniversitesi Altın Rozetini taktı.

"Bu Onura Layık Olmaya Çalışacağım"

Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Rektör Prof. Dr. Yunus Söylet ve İÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nilüfer Sezer'e teşekkür ettikten sonra konuşmasına şöyle devam etti:

"1933 yılında genç diş hekimi olarak İstanbul Üniversitesi'nden mezun oldum. 31 yıl aradan sonra İstanbul Üniversitesi Senatosu'nun şahsıma layık gördükleri fahri doktora unvanını almak üzere huzurlarınızda bulunuyorum. Bu unvan, seçilmiş bulunduğumuz makamın gereği olan görev ve sorumluluklarımızı layıkıyla yapıyor olmanın yanı sıra, insanlarımızla kurduğumuz iletişimin sizler tarafından bilimsel bir gözle değerlendirilmesinin bir neticesi olsa gerek. Şahsen ben dünyanın en seçkin üniversitelerinden biri ülkemizin ise İstanbul'un fethiyle yaşıt en eski ve en önemli üniversitesi olan aynı zamanda kendimin ve aynı zamanda eşimin ve aynı zamanda sevgili kızımın da üniversitesi olan İstanbul Üniversitesi tarafından bana verilen bu unvana layık görülmekten dolayı şuan tarif edemeyeceğim duygular içerisindeyim ve bir o kadar da gururluyum.

Elbette İstanbul Üniversitesi Senatosu tarafından fahri doktora unvanına layık görülmenin şahsıma yüklediği çok büyük bir sorumluluğunda farkındayım. Bilmenizi isterim ki ben Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir ve sadece Mustafa Demir olarak bu yüce onura layık olmaya çalışacak ve ömrüm oldukça bunun gereğini yerine getireceğim. 2004 yılında Fatih Belediye Başkanı seçildiğim ilk günden itibaren ekibimle birlikte yönetim anlayışımızı iletişim temeli üzerine inşa etmeye gayret etmiş ve sloganımızı da 'Sizinle paylaştık, beraber başardık' olarak belirlemiştik. Türkiye'nin dinamosu, İstanbul'un vitrini ve tarihin merkezi ve İstanbul Üniversitesi'nin en önemli yerleşkelerinin olduğu Fatih'in yerel yönetimi olarak çok özel bir coğrafyada yer aldığımızı biliyor ve hizmetlerimizi de tarih boyunca üstlendiğimiz rollerin ağırlığına yakışır bir şekilde hayata geçiriyoruz."

Tören, Fatih Belediye Başkanı Fatih Demir'in konuşmasının ardından davetlilere verilen kokteyl ile sona erdi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

İşte terör örgütünün acımasızlığı! Küçük çocuk havan saldırısında bu hale geldi

Terör örgütünün acımasızlığının en net kanıtı! Küçük çocuk hain saldırıda bu hale geldi

title