Haberler

İstanbul Şehir Üniversitesi İlk Mezunlarını Verdi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Şehir Üniversitesi'nin ilk mezunları 20 Haziran akşamı 67 lisans ve yüksek lisans öğrencisi diplomalarına kavuştu.

Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın da katılımıyla gerçekleşen törende çok sayıda uluslararası öğrencinin ailesi de hazır bulundu.

Köklü geçmişi ile 28 yıldır eğitim ve düşünce hayatına katkı sağlayan Bilim ve Sanat Vakfı tarafından kurulan ve gerçek bir "vakıf üniversitesi olma" hedefiyle yola çıkan İstanbul Şehir Üniversitesi, ilk mezunlarını Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya'nın katılımıyla gerçekleşen törenle verdi. Törende İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu, Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Oltan Sungurlu mütevelli heyeti üyeleri ve öğretim üyeleriyle mezun olan öğrencilerin aileleri hazır bulundu.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Prof. Dr. Ahmet Ademoğlu,"30 yıl önce bir kaç idealist genç insanın hayali olarak başlayan hikayemiz kurucumuz Bilim ve Sanat Vakfı'nın nitelikli, duru, ağırbaşlı ve yüzakı faaliyetleriyle geçen çeyrek yüzyılda olgunlaşarak özgün bir üniversite fikrinin doğuşuna temel teşkil ettiğini" belirterek, ŞEHİR'in 4 yılda, TÜBİTAK ve İstanbul Kalkınma Ajansı destekli 28, AB destekli 8 araştırma projesine ve yurtdışından gelen 2 Fullbright araştırmacısına ev sahipliği yaptığını söyleyerek sözlerini şöyle devam etti, "Dünyada nereyi görmek istersiniz diye sorsam cevabınız ne olurdu? Pek çoğunuzun bir şehir ismi vereceğini tahmin ediyorum. Bu açıdan bakınca bir üniversiteye bu kadar yakışan bir isim olamaz diye düşünüyorum. İstanbul ŞEHİR Üniversitesi'nin de tıpkı insanoğlunun kurduğu şehirler gibi, İstanbul gibi, Paris gibi, İsfahan gibi, Kudüs, Semerkand, Roma, Atina, Kahire ve New York gibi insanlığın beğenisini toplayan başyapıtlardan biri olmasını diliyorum"

Sungurlu: "Hep ilerlemeliyiz, çünkü iki günü bir olan zarardadır"

Mütevelli Heyeti Başkanı Mahmut Oltan Sungurlu, "Şükrediyorum ama razı değilim" diyerek başladığı konuşmasında şunları söyledi: Cumhuriyet'in ilk yıllarına baktığımızda okur yazar oranı çok düşük. Savaşlar yetişmiş insanlarında dünyanın erkenden göç etmesine neden oldu. Sonrasında şehirlerde ortaokul vardı ama liseler belli başlıydı. Benim öğrencilik yıllarımda dahi okul sayısı çok azdı. Ama bugün bambaşka bir noktadayız çok şükür. Türkiye'nin daha da ileriye gitmesi üstün ve kaliteli eğitimden geçiyor. Ancak ülke olarak hayallerimize ulaştığımızda da durmayacağız. Şükredeceğiz ama razı olmayacağız. Çünkü iki günü bir olan zarardadır. Büyük liderler Türkiye'nin geleceğinin parlak olduğunu söylüyor ve inanıyor, bu geleceğe siz gençlerle ulaşacağız".

İstanbul Şehir Üniversitesi kurucu Rektörü ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya ise, oluşumuna katkı verdiği İstanbul Şehir Üniversitesi maziniyet töreninde olmaktan mutluluğu dile getirerek üniversiteyi yaşatan şeyin öncelikle verdiği mezunlar olduğunu belirtti ve bugün mezun olanlardan herhangi birisinin kendisinden veya herhangi bir akademisyenden çok daha fazla "Şehir"li olacağını söyledi. Üniversitelerin medeniyetler tarihi boyunca hep başrollerde yer aldığını kaydeden Çetinsaya, mezun olan öğrencilere hitaben, "Sizler yeni Türkiye'nin ve yeni dünyanın kurucu aktörü olacaksınız" dedi.

Davutoğlu: "Üniversitelerimiz dünyada ilk 10'a girmeli"

Bir eğitim kurumunun geleceğe yönelik en önemli iddiasının ilk mezunlarının niteliği olduğunun altını çizen Dışişleri Bakanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, "İstanbul Şehir Üniversitesi'nin geçmiş serüvenine baktığımda 40 yıllık bir serüven görüyorum. Mütevelli heyetindeki çoğu arkadaşımızla daha lisede tanıştık. Birlikte gönül gönüle kafa kafaya verdik. Oltan Sungurlu başta olmak üzere mütevelli heyeti üyelerine 40 önce attığımız bu tohumu hayatta tuttukları ve gelecek nesillere taşıdıkları için teşekkür ediyorum. Bu çok uzun bir maratonun henüz başlangıcıdır" dedi. Davutoğlu, öğrencilerin Türkiye'nin 50-60 yıllık üniversitelerine gitme imkanlarına rağmen İstanbul Şehir Üniversitesi'ni seçtiğini kaydederek, üniversitenin de bu güveni boşa çıkarmadığını aktardı. Türkiye'nin dünyada birçok alanda ön sıralarda geldiğini belirten Davutoğlu, "Bizim üniversitelerimiz artık hedeflerini dünyanın en kaliteli ilk 10'lar arasında yerini almak olmalıdır. Bunu yapabilecek kapasite ve imkana sahip. En önemlisi de bunu yapabilecek çok köklü bir geçmişimiz var" şeklinde konuştu.

Uluslararası öğrencileriyle çok kültürlü bir üniversite: ŞEHİR

Akademisyen-öğrenci oranının 1'e 13 olduğu ve uluslararası öğrenci oranının yüzde 20'ye yakın olduğu ŞEHİR'de, en başarılı öğrenciler arasında sırasıyla Yemen, Bosna Hersek, Bagladeş, Kazakistan, İranlı öğrenciler ilk sıralarda yer alıyor. En başarılı mezun ŞEHİR'li Shah Mohammed Tamzidur da tüm mezunlar adına İstanbul'a ilk gelişini ve Türkiye'ye her geçen gün artan sevgisini içeren etkileyici bir konuşma gerçekleştirdi. "Farklılıklar Fırsattır" temasının vurgulandığı törende doğu ve batı enstrümanlarından oluşan bir orkestra konuşmalara eşlik etti. ŞEHİR'lilerin cübbelerini Bahar Korçan tasarlarken etkinliğin sanat danışmanlığını ise Yekta Kara üstlendi. Emre Dündar'ın ŞEHİR'e özel bir bestesi de ilk kez etkinlikte çalındı.

Kaynak: Bültenler / Güncel
Rusya yeni füzesine çok güveniyor: Dünyada kimsede yok, Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Rusya cephesinden yeni tehdit: Avrupa'da her yeri vurabiliriz

Dışişleri Bakanı Fidan: Nükleer savaş riski var, bu bir şaka değil

Bakan Fidan'dan tedirgin eden savaş çıkışı

Fırat Sarı'dan çelişkili ifadeler! Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bebek ölümlerini sordular, konuyu değiştirdi

Bahis operasyonunda tutuklanan fenomenlerden paylaşım başına dudak uçuklatan kazanç

Fenomenlerin paylaşım başına aldıkları para ağızları açık bıraktı

title