Haberler

İstanbul Günter Grass İle Yaşar Kemal'in Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı!

İstanbul Günter Grass İle Yaşar Kemal'in Buluşmasına Ev Sahipliği Yaptı!
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dünyaca ünlü iki edebiyat ustası Günter Grass ile Yaşar Kemal ve dört Avrupalı yazar; Goethe Enstitüsü'nün, "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de – Türkiye Edebiyatı Avrupa'da" (European Literature Goes to Turkey – Turkish Literature Goes to Europe) projesinin İstanbul etkinlikleri kapsamında düzenlenen muhteşem Edebiyat Buluşması'nda edebiyat meraklılarıyla bir araya geldi!

Buluşma, 15 Nisan 2010, Perşembe günü Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde, Türkiye – Almanya Kültür Forumu sözcüsü Osman Okkan ve oyuncu Memet Ali Alabora'nın moderatörlüğünde gerçekleşti.

Mehmet Ali Alabora'nın sunuculuğunu da üstlendiği Edebiyat Buluşması'nın açılışında bir konuşma yapan Almanya Federal Cumhuriyeti Büyükelçisi Dr. Eckart Cuntz, konuşmasını Yaşar Kemal'in "Dünya bin kültürlü bir çiçek bahçesidir, bu bahçeden bir tek çiçeğin yok olması dünyadan bir rengin yitmesidir" sözleriyle noktaladı. Büyükelçinin ardından, Goethe Enstitüsü – İstanbul Müdürü Claudia Hahn-Raabe ise konuşmasında katılımcılara kısaca projeyi anlattı.

Günter Grass ve Yaşar Kemal; Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu tarafından finanse edilen "Kültür Köprüleri" programı çerçevesinde gerçekleştirilen projenin, Türkiye'deki son durağı İstanbul'da, Osman Okkan moderatörlüğünde doyumsuz bir sohbet gerçekleştirdiler. Edebiyatın iki dev ismi, toplumsal değişimlerin edebiyattaki yansımaları ve bu yansımaların okuyucuda bıraktığı etkiler üzerine görüşlerini katılımcılarla paylaştılar.

Günün devamında; "Avrupa Edebiyatı Türkiye'de – Türkiye Edebiyatı Avrupa'da" projesi kapsamında Türkiye'nin çeşitli şehirlerini ziyaret eden Avrupalı yazarlar Monika Maron, Alek Popov, Attila Bartis ve Stefan Brijs de bu özel Edebiyat Buluşması kapsamında bir araya geldiler. Başarılı oyuncu Memet Ali Alabora'nın moderatörlüğünde gerçekleşen keyifli tartışmada edebiyat ve toplumsal değişimler üzerine fikirlerini paylaşan yazarlar, Türkiye'de edindikleri kişisel izlenimleri de edebiyatseverlere aktardılar.

Türk – Alman İşadamları Kültür Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen benzersiz buluşma, Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi'ni dolduran edebiyatseverler ve basın tarafından yoğun ilgi gördü.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close