Haberler

İstanbul'daki Kck Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 122'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 15.duruşması başladı.

Terör örgütü PKK'nın üst yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında 122'si tutuklu 205 sanık hakkında açılan davanın 15. duruşması başladı.

İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde oluşturulan salonda yapılan duruşmaya, eski BDP İstanbul İl Başkanı Mustafa Avcı ve yazar Ragıp Zarakolu'nun oğlu Deniz Zarakolu'nun da aralarında bulunduğu 116 tutuklu sanık katıldı. Duruşmada tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Büşra Ersanlı'nın da aralarında bulunduğu 13 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme Heyeti Başkanı Ali Alçık, sağlık sorunları nedeniyle duruşmalara katılmayan tutuklu sanıklar Recep Karagül, Faruk Tur ve Ahmet Sağanç hakkında Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'nca düzenlenen raporun mahkemeye ulaştığını belirterek, raporda bu sanıkların tedavilerine cezaevinde devam edilebileceği, hayati tehlikelerinin olmadığının bildirildiğini kaydetti.

Duruşmada söz alan tüm sanıkların avukatlarından Ruşen Mahmutoğlu, BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "KCK operasyonlarının gizli toplantılarda kararlaştırıldığı" şeklindeki basına yansıyan açıklamalarına değinerek, Demirtaş'ın davanın nasıl kararlaştırıldığı, bunlarla ilgili kendilerinde tutanakların olduğunu söylediğini belirtti.

Avukat Mahmutoğlu, "MİT, Başbakanlık yetkilileri ve savcılarla toplantılar yapıldığını ve bu tutanakların ellerinde olduğunu söylüyor. Bu iddiaların ispatlanması, davanın seyri açısından önemlidir. Demirtaş herhangi biri değildir. Meclis'teki 4 siyasi partiden birinin eş başkanıdır. Söylediklerinin ciddiye alınması gerekir. Demirtaş'ın bilgisine başvurulmasını, sözünü ettiği tutanakların da BDP Genel Merkezi'nden getirilmesini istiyoruz" dedi.

Bu talebi karara bağlayan mahkeme heyeti, 2400 sayfalık iddianamenin 671 sayfasının okunduğunu, davanın henüz iddianame okunması aşamasında olduğunu belirtti.

Demirtaş'ın bildiklerini cumhuriyet savcılığına müracaatta bulunarak anlatabileceğini ifade eden mahkeme heyeti, bunların davanın esasına ilişkin olmadığını kaydetti.

Mahkeme, sanık avukatlarının da dosyaya istedikleri zaman her türlü belge ve bilgi sunabileceklerini ifade ederek, Demirtaş'ın tanık olarak dinlenilmesi ve BDP Genel Merkezi'ne yazı yazılarak tutanakların istenmesi yönündeki talebi de kabul etmedi.

Mahkeme ayrıca, davanın 20 Aralık'da yapılacak duruşmasında saat 13.00'ten akşama kadar, 21 Aralık'taki duruşmada ise sabahtan 15.00'a kadar taleplerin alınacağını belirtti.

Duruşma, TRT spikerleri Hakan Kıra ve Ayla Çakır Demirtaş tarafından iddianamenin dönüşümlü olarak okunmasıyla devam ediyor.

Muhabir: Hanife Sevinç

Yayıncı: Sabri Çelebioğlu - İSTANBUL

Kaynak: AA / Güncel
Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan kayyum tepkisi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi feci şekilde can verdi

Ünlü kebapçı Bedri Usta'nın kardeşi 20. kattan düşerek can verdi

title