Haberler

Isparta'daki Fetö/pdy Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr.

Isparta'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanmasına (FETÖ/PDY) yönelik davada, eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, eski Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ile bazı eski rektör yardımcılarının da aralarında bulunduğu 48'i tutuklu 129 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Isparta 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşma, sanık sayısının fazlalığı nedeniyle adliyenin konferans salonunda yapıldı.

Duruşmada, iş adamları Bedri Ayhan ve Ali İhsan Altınok'un da aralarında bulunduğu tutuklu sanıklarla, tutuksuz yargılananlardan bazıları hazır bulundu.

Aralarında İbicioğlu'nun da bulunduğu bazı sanıklar açık görüşmelerinin olmasından dolayı, bazıları da savunmalarını yaptıkları için duruşmaya katılmadı.

İzmir'e nakledilen örgütün sözde Isparta bölge sorumlusu olduğu iddia edilen Osman Demirhan ile sözde üniversite sorumlusu olduğu ileri sürülen Cabir Doğan, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Halil Karakoç ve eski Isparta Valisi Memduh Oğuz, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Söz verilen tutuklu sanık Osman Demirhan savunmasında örgüte finansal destek sağladığı yönündeki beyanları kabul etmediğini, hakkındaki iddiaların somut belgelerle sunulması gerektiğini, il sorumlusu olmadığını öne sürdü.

Örgüt elebaşı Fetullah Gülen'in yanına gittiğine yönelik beyanlara Demirhan, Gülen'in yanına takke almak için değil, tavsiye almak için gidildiğini ancak kendisinin gitmediğini iddia etti.

Eski SDÜ Rektör Yardımcısı Süleyman Seydi ise suç unsuru oluşturacak bir eylem gerçekleştirmediğini, üniversitedeki kadrolaşmayla alakasının olmadığını savundu.

Mevkisini hukuka ayrı kullanmadığını ileri süren Seydi, "Üzerime atılı konular için tek bir delil çıkmadı. Mahkemede dedikoduyla karar verilmiyor. Kendimden eminim ne kadrolaşma ne de görevi kötüye kullanma gibi durumum olmadı. Üniversitenin marka olmasının dışında başka bir çalışma yapmadım. Örgütün içerisinde bulunmadım." ifadelerini kullandı.

Tutuklu iş adamı Şükrü Top da örgütle aynı çizgide olmadıklarını anlayınca çok önceden kendi kararıyla ilişkisini kestiğini, ayrıldıktan sonra bazı örgüt üyelerinin kendisini arayarak sitemde bulunduklarını iddia etti.

Duruşmaya, yarına kadar ara verildi.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close