Haberler
Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Lübnan Başbakanı'ndan ateşkes sonrası kritik çağrı: Derhal uygulayın

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı: İran tehdidine odaklanmak

Netanyahu ateşkesin ardında yatan sebebi açıkladı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

BAE'de öldürülen İsrailli hahamın katilleri Türkiye'de yakalandı

Rusya bir kez daha ABD füzeleriyle vuruldu, Savunma Bakanlığı 'Yanıt verilecek' dedi

ABD füzeleriyle bir kez daha vurulan Rusya'dan dünyayı korkutan açıklama

Isparta'da Başkan Günaydın'a 4 Yıl Hapis ve Yurtdışı Yasağı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın bugün yapılan 17'nci duruşmasında karar açıklandı.

Isparta Belediyesi'ne yönelik 82 sanıklı davanın bugün yapılan 17'nci duruşmasında karar açıklandı. MHP'li Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, ihaleye fesat karıştırma ve diğer suçlardan beraat ederken, görevi kötüye kullanma ve irtikap ile irtikaba iştirakten toplam 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum oldu.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın'ın da aralarında bulunduğu ve 'örgüt oluşturmak, ihaleye fesat karıştırmak, görevi kötüye kullanmak, resmi evrakta sahtecilik' gibi suçlamalarla 82 sanığın tutuksuz yargılandığı davanın 17'nci duruşmasında karar çıktı. Isparta Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan 82 sanıktan 48'i katıldı. 30 sanık avukatı da hazır bulundu. Yaklaşık 8 saat süren önceki celsede sanıklar ve avukatların tamamına yakını son savunmalarını yapmışlardı. Bugünkü duruşmada, Belediye Başkanı Günaydın'ın avukatları ve kendisi savunma yaptı.

'ANLAMAKTA ZORLANIYORUZ'

Günaydın'ın avukatı Ömer Cevheroğlu, 33 aylık şehir içi temizlik ihalesine fesat karıştırma iddiası üzerine verdiği savunmada, "Kamu İhale Kurumu bu ihaleyi tasdik etmiştir. İhalede usulsüzlük olmadığını saptamıştır. Ayrıca bu ihale canlı yayınla gerçekleştirilmiştir. Böylesine şeffaf ihale nasıl oluyor da böyle mütalaa ediliyor. Savunma makamı olarak anlamakta zorlanıyoruz" dedi. İddianamenin üçüncü kişilerin yaptığı telefon görüşmelerinin tape kayıtları üzerinden hazırlandığını da hatırlatan Cevheroğlu, "3'üncü kişilerin yaptığı telefon görüşmeleri ismi geçen kişinin aleyhine delil olarak kullanılamaz. Bu Yargıtay kararıyla sabittir" diyerek müvekkilinin beraatini istedi.

'MÜFETTİŞLERE ÖZEL ODA YAPTIRDIM'

Başkan Günaydın da savunmasına Soma'da yaşanan faciada hayatını kaybeden işçilere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifa ve Türk milletine başsağlığı dileyerek başladı. İlk savunmasında bu iddianamenin yalan ve iftira olduğunu dile getirdiğini belirten Günaydın, beraatini isterken özetle şunları söyledi:

"33 aylık ihale canlı yayınlandı. Bu ihaleye 13 firma katıldı. 5.4 milyona verildi. Aynı emsal ihaleyi benden önceki belediye 12 trilyona yapmıştı. Çevre Bakanlığı da bize temizlikte Türkiye birinciliği verdi. Bu teşekkür edilecek bir ihaleydi. Maalesef, burada yok olan konularla yargılanıyoruz. Kendim yetmezken ailemi de karıştırdılar. Bu tamamen siyasi bir baskı olayıdır. İddianamenin tamamı boş ve iftiradır. Belediyeye 5 yılda 10-15 müfettiş gelmesi gerekirken 113 müfettiş geliyor. Onlar için özel oda yaptım. Her taraftan baskı geliyor. Belki sizlere bile baskı geliyor."

SUÇ ÖRGÜTÜ DÜŞMÜŞTÜ

Yargılamada suç örgütü kurmak, üye olmak ve yönetmek suçlamasından, davanın suç örgütünden çıkarılması sebebiyle sanıkların tümü beraat etti. İhaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, zimmet ve irtikap gibi suçlamalardansa bazı sanıklar 1 yıl ile 3 yıl 8 ay arasında değişen cezalar aldı.

GÜNAYDIN'A MAHKUMİYET VE BERAAT

12 ayrı olaydan 82 sanığın yargılandığı davada Isparta Belediye Başkanı Günaydın ise iki ayrı suçtan ceza aldı. İhaleye fesat karıştırma ve suç örgütü kurup yönetme gibi suçlamalardan aklanan Günaydın'a, iddianamede 10 nolu olay olarak belirtilen 'Belediye kaynaklarının MHP il teşkilatı çıkarları doğrultusunda kullanılması' suçlamasından 1 yıl 8 ay cezalandırılmasına, aynı suça birden fazla iştirakten bu cezanın 1 yıl 18 aya çıkarılmasına, indirim uygulanarak bu cezanın 1 yıl 13 aya düşürülmesine karar verildi.

Yine iddianamede 11 nolu olay olarak belirtilen 'İnşaat projeleri ve imar uygulamaları' konusunda Günaydın'a, irtikap ve irtikaba iştirak suçundan 1 yıl 8 ay cezalandırılmasına, aynı suça birden fazla iştirakten bu cezanın 1 yıl 18 aya çıkarılmasına, indirim uygulanarak bu cezanın 1 yıl 13 aya düşürülmesine karar verildi. Mahkeme heyeti toplam 4 yıl 2 aya mahkum olan Başkan Günaydın'a yurt dışına çıkış yasağı da getirdi.

MHP İL BAŞKANINA DA CEZA

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, iddianamede 2 nolu olay olarak adlandırılan billboard ve megalight ihalesiyle ilgili suçlamada, sanıkları suç işlemeye azmettirdiği gerekçesiyle 2 yıl 6 ay ceza almasına, bu cezanın indirilerek 2 yıl 1 aya düşürülmesine karar verildi.

Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Suat Yürekli, 82 sanıklı davada beraatlerin oy birliği ile mahkumiyetlerin ise oy çokluğu ile alındığını, kararın gerekçesinin ekli kararda açıklanacağını söyledi.

YAKLAŞIK 3 YIL SÜRDÜ

Isparta Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü ekiplerince, 23 Eylül 2011 tarihinde Isparta Belediyesi'ne yönelik operasyon sonrası, aralarında Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, dönemin genel koordinatörü Mehmet Ateşgül, MHP İl Başkanı İsa Yalçın, dönemin belediye başkan yardımcısı Resul Göçer'in aralarında olduğu 82 kişi hakkında açılan dava yaklaşık 3 yıl sürdü. - Isparta

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title