Haberler

Isparta Belediyesi, Yabancı Konuklarını Ağırladı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Isparta Belediyesi AB projesi kapsamında Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu'nca ortaklaşa hazırlanan ve Çek Cumhuriyeti ile İspanya'nın da aralarında bulunduğu yabancı misafirlerini ağırladı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın'ın meclis toplantısı dolayısıyla katılamadığı etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk ev sahipliği yaptı. Misafirler Isparta gezisinde Gençlik Merkezi ve Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'nde ağırlandı.

Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu'nun hazırladığı Gençlik Demokrasi Yolunda konulu proje kapsamında 21 Ekim'de başlayan ve 1 Kasım'da son bulacak gezide Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Milli Mücadelede izlediği yol gençlere aktarılacak. Toplam 40 kişiden oluşan ekip bu kapsamda Isparta'da bazı temaslarda bulundu. Belediyenin Gençlik Merkezi'nde ağırlanan gençler ardından Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ni gezerek yetkililerden müze ve içerisinde bulunan tarihi eserler hakkında bilgiler aldı.

Belediye Gençlik Meclisi ve SDÜ Tarih Topluluğu Başkanı Burak Kazım Mırık, proje ile ilgili bilgiler verdi. Mırık, Isparta'dan sonra İstanbul, Samsun, Amasya, Sivas ve Ankara illerine de gideceklerini söyleyerek, gidilecek illerde ana faaliyetler arasında yerel yöneticilerle bir araya geleceklerini, eğitmenler eşliğinde atölye çalışmalarına katılacaklarını, milli mücadele döneminde kongre yapılan illerin gezileceğini ve bu iller arasında Erzurum'un da dahil olduğunu anlattı. Mırık, "Tüm bunları birleştirdiğimizde demokrasi tarih yolculuğu ortaya çıkmaktadır. Bu kapsamda bizlere ev sahipliği yapan Isparta Belediyemize, SDÜ'ye ve diğer kurumlara teşekkür ediyoruz" dedi.

Isparta Belediyesi Başkan Yardımcısı Aydın Şanlıtürk de, belediyecilik hakkında ve yapılan çalışmalarla ilgili olarak Türk ve yabancı konuklara bilgiler aktardı. Şanlıtürk, belediyenin tüm dünyada olduğu yetki bölgelerinde su, ulaşım, atıkların toplanması, çevreye zarar vermeden atıkların bertarafının yapıldığını, çocuk ve yaşam alanları oluşturduklarını dile getirdi. Şehirde sağlıklı üretimin tesis edilmesi noktasında da çalıştıklarını, il imar planlarını uyguladıklarını, yeni yerleşim alanları oluşturduklarını, altyapı faaliyetlerini sürdürdüklerini ve diğer kamu ve kuruluşların altyapı hizmetlerine yardımcı olduklarından da bahseden Şanlıtürk, belediyenin gelir kalemleri ile ilgili olarak da bilgiler verdi.

Belediyenin gelir kalemleri arasında İller Bankası'ndan gelen payında önemine dikkat çeken Başkan Yardımcısı Şanlıtürk, "Dolayısıyla kentler nüfuslarını koruyup, artırıp daha yaşanabilir iller arasına girmelidir. Türkiye'de en yaşanabilir iller arasında Isparta'mız 5.sıradadır. Isparta'mızın ticari alanlarındaki en önemli faktörler arasında 60 binlik nüfusu ile SDÜ ve 40 bin civarındaki askerimiz bulunmaktadır. Bakıldığı zaman 200 bin civarında olan nüfusumuza 100 bin de misafirimiz katılmaktadır. Böylece il nüfusumuz 300 bin dolayındadır. Şehrimizin ticareti bunlara bağlıdır" şeklinde konuştu.

Isparta denince akla gül ve halı isminin ön plana çıktığını ancak halının artık günümüzde makine halılarına yenik düştüğünden bahseden Şanlıtürk, gülde de Dünya gülyağı üretiminin yüzde 60'ın üzerinde bir rakamın Isparta tarafından sağlandığını aktardı. Bu yüzdenin ise Dünya'daki parfümeri ve kozmetik alanındaki kullanım oranının ise yüzde 80'lere ulaştığını ifade eden Şanıtürk, misafirleri Isparta'da ağırlamaktan dolayı son derece mutlu olduklarını dile getirdi.

Misafirler Gençlik Merkezi'ndeki ilk ağırlamanın ardından topluca Prof. Dr. Turan Yazgan Etnografya Müzesi'ni gezdi. Burada yetkililer tarafından sergilenen eserlerle ilgili olarak bilgi verilen misafirler, müzeye büyük hayranlık duyduklarını dile getirdiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close