Haberler

İspark'la 1,5 Milyar TL Kayıt Altına Alındı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul genelinde otopark gelirlerini kayıt altına alarak ekonomiye kazandırmaya devam eden İSPARK,  8 yılda yaklaşık 1,5 Milyar TL'yi devletin kasasına koydu.

İstanbul genelinde otopark gelirlerini kayıt altına alarak ekonomiye kazandırmaya devam eden İSPARK,  8 yılda yaklaşık 1,5 Milyar TL'yi devletin kasasına koydu.

İSPARK Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Günlük 150 bin parklanma işlemi gerçekleştiren İSPARK, aylık 4,5, yıllık ise yaklaşık 55 milyon işlem yapıyor. Kent genelinde 500 noktada işletme yapan İSPARK, günlük 700 bin, aylık ise yaklaşık 20 milyon TL ciro yapıyor. 2 bin 500 kişilik ekibi ile kaliteli otopark hizmeti üretmek için çalışmalarını sürdüren İSPARK, yerli ve yabancı şirketlerinde ilgi odağı olmaya devam ediyor. Kurulduğu günden bu yana aralarında Dexıa, Fortis gibi finans yatırım şirketleri kurumu ziyaret etmiş, ortak projeler geliştirmek için işbirliği teklifinde bulunmuştu. Halen kuruma yerli ve yabancı yatırımcı ziyaretçileri sürmekte, danışmanlık, işletme, modernizasyon ve otopark yapımı konusunda görüşmeler sürmektedir.

İSPARK DÜNYA'YA AÇILMAYA DEVAM EDİYOR

İSPARK, Pakistan'ın Lahor, Mısır'ın Kahire, Arnavutluk'un Tiran ve Fas'ın Rabat ve Marakeş şehirlerinin de aralarında bulunduğu bir çok kente parklanma ve akıllı otopark sistemleri alanında danışmanlık hizmeti veriyor. Dünyaca ünlü yabancı şirketler tarafından yapılan araştırmada İSPARK'a 4 miyar dolar değer biçilmiş, farklı alanlarda büyüyen şirket başarısı ile örnek gösterilmişti.

İSPARK GELİRLERİNİ ARTIRIYOR

İSPARK, otopark, taksi ve minibüs durak işletmeciliği, heliport gelirlerinin yanı sıra İstinye ve Tarabya tekne parklarından gelir elde diyor. Boğaz'da uygun noktalarda 8 tekne park daha yapmak için çalışmalarını hızlandıran İSPARK, bu alanda da gelirlerini ciddi oranda artırmayı hedefliyor. Bu sektörde yıllardır 'Tonozcu' diye adlandırılan illegal kişi ya da kişiler tarafından vatandaşlardan alınan gelirler İSPARK'la kayıt altına alınmış ve ekonomiye kazandırılmıştır.

Taksileri tek merkezde toplayarak trafik akışına katkı sağlayacak Taksi Çağrı Merkezi projesini de hayata geçirmeye hazırlanan İSPARK, bu alandaki gelirleri de ekonomiye kazandıracak.

OTOPARK SEKTÖRÜ İŞ DÜNYASININ YÜKSELEN DEĞERİ OLDU

İSPARK, kurulduğu günden bu yana otopark algısının hem sosyal hem de ekonomik değişimine de katkı sağladı. İş dünyası tarafından yatırım için tercih edilmeyen otopark sektörü İSPARK'la artık yeni projelerin hayata geçirildiği sektör haline geldi. İstanbul ve ülke genelinde birçok şirket otopark ihalelerine girerek projeleri hayata geçirmeye başladı. Yaklaşık 3 milyon aracın bulunduğu İstanbul'da İSPARK'ın yanında özel şirketlerinde otopark yapım ve işletme konulara yönelmesi bu sektörün önümüzdeki yıllarda daha da büyüyeceğini gösteriyor.

Otopark gelirlerinin İSPARK'la kayıt altına alındığı belirten İSPARK Genel Müdürü Mehmet Çevik " Yıllardır kayıt dışındaki otopark gelirlerini kayıt altına alarak ekonomiye kazandırmaya devam ediyoruz. İSPARK, 8 yıllık süreç içinde otopark yatırımlarından tekne park hizmetlerine, otomatik park sistemlerinden heliport hizmetlerine kadar farklı alanlarda İstanbullulara hizmet veriyor " dedi.

BİR FİŞ SEKİZ EKONOMİYE 8 FAYDA SAĞLIYOR

Yıllardır illegal kişi ya da kişiler tarafından işletilen otoparklar öncelikle işletmeye alınmış, gelirlerde kayıt altına alınarak ekonomiye kazandırılmıştır. Personel istihdamından otopark yatırımlarına kadar birçok fayda sağlanmış, bu ekonomik kazanımlar İstanbul halkına yatırım olarak geri dönmüştür. İSPARK'ta kesilen her fişin sekiz faydası vardır : %20 Kurumlar vergisi, % 18 KDV, % 25 Belediyeler Payı, Personel Ücreti, Otopark Yatırımı, Kayıt Dışının Kayıt İçine alınması, Personel Gelir Vergisi ve Personel Sigorta Pirimi) - İstanbul

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close