Haberler

İşkur'dan Kendi İşini Kurmak İsteyen Engellilere 36 Bin TL Hibe

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR tarafından engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği verileceğini belirtti.

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürü Dr. Nusret Yazıcı, engellilerin mesleki eğitim ve rehabilitasyonları ile istihdamlarını temel görev olarak gören İŞKUR tarafından engellilerin kendi işlerini kurmalarına yönelik hibe desteği verileceğini belirtti.

İŞKUR Genel Müdürü Dr. Yazıcı, "İŞKUR tarafından engelli çalıştırmayan işverenlerden tahsil edilen idari para cezaları fonundan kendi işini kurmak isteyene ve en az yüzde 40 oranında engelli olan kişilere toplam 36 bin TL hibe verecektir. Konu ile ilgili paydaş kuruluşlardan oluşan Komisyon tarafından değerlendirilen başvurular sonunda başarılı bulunan projelere karşılıksız hibe verilerek engellilerin kendi işlerinin patronu olması sağlanacaktır" dedi.

KİMLER PROJE HAZIRLAYABİLİR

Projeler, İŞKUR internet sayfasında (www.iskur.gov.tr) yer alan "Başvuru Rehberi"nde yer alan esaslara göre hazırlanacaktır.

Proje hazırlayacak engellilerin kuracakları işin konusu ile ilgili mesleki belgesi (diploma, sertifika vb.) veya girişimcilik eğitim sertifikası olması gerekiyor. Ayrıca engellilerin kurulacak işin olduğu il sınırları içinde ikamet etmeleri şarttır.

Engelli bireylerin fiili olarak kendilerinin işbaşında olacakları projeler desteklenecek olup, engelli birey adına sadece vasi olanların kendileri için iş kurmayı amaçlayan projeler ile halen engelli birey tarafından işletilen faal işletmelerin geliştirilmesine yönelik projeler desteklenmeyecektir. Ayrıca emekli olan engellilerin proje başvuruları kabul edilmeyecektir.

DESTEK VERİLECEK ALANLAR NELERDİR

Kurulacak işyerine aşağıdaki destekler verilecektir:

1. Kuruluş işlemleri desteği: İşyeri kuruluşu için yapılan resmi işlemler, onaylar, izinler, ruhsatlar gibi masraflar için en fazla 2.000 TL.

2. İşletme gideri desteği: Kurulan işletmeye 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletme giderlerinin (su, elektrik, iletişim, ısınma) en fazla yüzde 60'ını geçmeyecek şekilde yıllık toplamda en fazla 4.000 TL.

3. Kuruluş desteği: İşletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca fatura karşılığı olmak üzere işletmenin temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, sarf malzemesi, ofis malzemesi gibi maliyetler için en fazla 30.000 TL.

Destek verilen proje kapsamında kurulan işletmenin kuruluş tarihinden itibaren en az 2 yıl fiili olarak faaliyetine devam etmesi şart olup aksi durumun tespiti halinde kuruluş desteği olarak yapılan ödemeler yasal faizi ile birlikte geri alınacak.

BAŞVURU YERİ VE SON BAŞVURU TARİHİ

Hazırlanacak projelerin, 28 Haziran 2015 tarihi akşamına kadar bütün illerde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüklerine istenilen bilgi ve belgelerle birlikte elden veya posta ile teslim edilmelidir.

81 ilde bulunan Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlükleri veya Hizmet Merkezlerinden veya 444 75 87 numaralı telefondan ayrıntılı bilgi alınabilir. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
title
Close