Haberler

İSKEP'te sona gelindi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa'da, Büyükşehir Belediyesi'nin de katılımıyla 2 yıldır, dezavantajlı bireylere yönelik sürdürülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) sona eriyor.

BURSA Büyükşehir Belediyesi, Bursa'yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla sürdürülen çalışmalar kapsamında sosyal adımları da kararlılıkla atıyor. Bu kapsamda 2 yıldır dezavantajlı bireylere yönelik sürdürülen İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) sona eriyor. İSKEP bünyesinde yapılan çalışmalarla Bursa'da 17 bin kişiye ulaşılırken, dezavantajlı bireylerin istihdamına yönelik önemli adımlar da atıldı.

Toplumdaki dezavantajlı kişilerin iş gücü piyasasına dahil edilmesini esas alan ve Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) öncülüğünde uygulanan İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projesi (İSKEP) sona eriyor. Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Bursa Büyükşehir Belediyesi çatısı altında Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü bünyesinde çalışmaları sürdürülen İSKEP projesinin Hünkar Köşkü'nde gerçekleştirilen kapanış toplantısına, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Neşet Çakmaklı, Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Şaban Kander ile Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Şube Müdürlüğü çalışanları ve İSKEP temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

Özgüven kazandıran çalışmalar

Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Şükrü Köse, 2014 yılı Ağustos ayında başlayan İSKEP'in 19 Kasım 2016 itibariyle son bulacağını söyledi. İSKEP kapsamında dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalar yapıldığını anlatan Köse, "Türkiye Belediyeler Birliği'ni temsilen Bursa Büyükşehir Belediyesi, İŞKUR ve dezavantajlı vatandaşlar olmak üzere İSKEP'in 3 ayağı var. Bursa'da 600'ün üzerinde dezavantajlı kardeşimizle bu kapsamda görüşüldü. Yaklaşık 83 kişiye farklı yerlerde istihdam sağlanmasına destek olundu. Bu çalışmalar, dezavantajlı vatandaşların özgüvenlerini kazanmaları noktasında büyük bir başarıyı gözler önüne seriyor. Bir anlamda dezavantajlı bireylere balık tutmayı öğretmiş olmak da bizler açısından önem arz ediyor" diye konuştu.
Yerel yönetimler kadar merkezi hükümetin de dezavantajlı vatandaşlara desteğinin önemine vurgu yapan Başkanvekili Köse, Bursa'nın önemli adımlar attığını kaydederek, KOSGEB ile de eğitim çalışmaları yapıldığını sözlerine ekledi. Köse, proje kapsamında geçen yıl düzenlenen ve 165 firmanın 189 stantla katıldığı istihdam buluşması fuarının ise 28 bin ziyaretçiyi ağırladığını hatırlattı.

17 bin kişiye ulaşıldı

İSKEP Projesi Medya İlişkileri Uzmanı Nihal Togo da İSKEP çalışmalarının detaylarını paylaştığı sunumunda, "Değişim, farkındalıkla başlar. Dezavantajlı bireylere yönelik toplumdaki önyargıların kırılması ve toplumsal farkındalığın artırılması için düzenlenen etkinlikler ve kampanyalarla 17 bin kişiye ulaşıldı" dedi.

Bursa'da bu çalışma kapsamında yaklaşık 36 kişinin kendi işyerini açtığını ve birçok kişinin de istihdamının sağlandığını ifade eden Togo, Bursa genelinde yapılan değerlendirmelerin sonuçlarına göre toplumsal algının tespit edildiğini söyledi. Eğitim ve istihdam ilişkisi ile Bursa'da yoksulluk ve yoksulluk derinliği gibi konulardaki çalışmaları detaylandıran Togo, medyanın rolüne de değindiği açıklamasında, dezavantajlı bireylerle ilgili halkı yönlendirmede medyanın önemli olduğunu söyledi. Medya dilinde dezavantajlı bireylerden 'özürlü' değil de 'engelli' olarak bahsedilmesinin daha doğru olduğunu sözlerine ekleyen Togo, "İSKEP ile doğru kişinin doğru istihdam ile toplumsal yaşamda yerini alması için değerlendirmelerde bulunuldu. Artık proje bazında tamamlanan çalışmaların, şehirde belediyelerin gerçekleştireceği çalışmalarla devam edeceğine inanıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close