Haberler

İşbaşı Eğitim Programı Yaygınlaşıyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, üniversitelerle yaptıkları protokollerle işbaşı eğitim programını yaygınlaştırdıklarını bildirdi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, üniversitelerle yaptıkları protokollerle işbaşı eğitim programını yaygınlaştırdıklarını bildirdi.

Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada, üniversite öğrencilerinin iş gücü piyasasına girişte karşılaştıkları engelleri en aza indirmek istediklerini belirtti.

"18 üniversiteyle işbaşı eğitim programına katılımı daha fazla artırmak için protokol imzaladık" bilgisini veren Yazıcı, bunların sayısının gelecek dönemde daha da artacağını ifade etti.

Bu doğrultuda üniversitelerle işbirliğini geliştirerek irtibat noktası sayısını 84'e çıkardıklarını kaydeden Yazıcı, şöyle devam etti:

"İrtibat noktalarının sayısını önümüzdeki dönemde daha da artıracağız. Yaptığımız çalışmalarla öğrencilere, öncelikle eğitim aldıkları meslekler ve istedikleri diğer mesleklerde yapacakları zorunlu ve isteğe bağlı stajlarını işbaşı eğitim programıyla finanse ederek, aylık bin lira düzeyinde ödeme yapıyoruz. Bu kapsamda öğrenciler, zorunlu ve isteğe bağlı stajlarını sektörün en iyi iş yerlerinde yaparken, gelir de elde ediyor. İşverene hiçbir maliyeti olmayan bu programa katılan öğrencilerin kısa vadeli sigorta primlerini de İŞKUR olarak biz ödüyoruz."

Yazıcı, gençlerin niteliklerini ve istihdamını artırmak istediklerini vurgulayarak, "Eğitimli işgücüne hizmet verme ve gençleri iş hayatına hazırlama noktasında ülkemizdeki her üniversiteyle işbirliği yapmaya hazırız. 81 ildeki teşkilatımız ve özverili personelimizle üniversitelerle işbirliğini geliştirerek, daha fazla öğrenciye ulaşmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.

İşbaşı eğitim programı nedir?

En az 2 sigortalı çalıştıran iş yerlerinde uygulanan ve işverene hiçbir maliyeti olmayan programa, 15 yaşını tamamlamış işsizler ve üniversite öğrencileri katılabiliyor. Programa katılanlar bir meslekle ilgili deneyim kazanırken, günlük 38 lira 48 kuruş olmak üzere aylık net asgari ücret düzeyinde, yaklaşık bin lira gelir elde edebiliyor.

Bu programa katılanları istihdam eden işverenlerin sigorta primi, imalat sektöründe 42, diğer sektörlerde ise 30 ay boyunca devlet tarafından ödeniyor.

Program, mezun olduklarında gençlerin iş tecrübesinin bulunmasını sağlarken, genç işsizliğin azaltılmasını hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close