İşadamı Akçura'ya CBÜ'den Fahri Doktora
Celal Bayar Üniversitesi turizme, eğitime ve tarihi kültürel değerlere katkı sağladığı gerekçesiyle İsmail Akçura'ya fahri doktora unvanı verdi.
Manisa Celal Bayar Üniversitesi tarafından turizme, eğitime ve tarihi kültürel değerlere katkı sağladığı gerekçesiyle Anemon Oteller Zinciri Onursal Başkanı İsmail Akçura'ya fahri doktora unvanı verildi.
Celal Bayar Üniversitesi eski rektör Prof.Dr. Cemil Özcan'ın Yargıtay Onursal Başkanı Sabih Kanadoğlu'na verdiği ilk fahri doktoradan sonra ikincisine Manisalı işadamı İsmali Akçura layık görüldü.
Akçura'ya fahri doktorasının venilmesi için Celal Bayar Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde tören düzenlendi.
Törene, Vali Erdoğan Bektaş, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, Manisa Baro Başkanı Zeynel Balkız, rektör yardımcıları, dekanlar, öğretim üyeleri ve görevlileri ile ve Akçura ailesi katıldı. İşadamı İsmail Akçura törene eşi Nihal Akçura, üç çocuğu ve torunları ile birlikte katıldı.
Kısa bir müzik dinletisiyle başlayan törende söz alan CBÜ Rektörü Prof.Dr. Mehmet Pakdemirli, üniversite olarak kadirşinaslık örneği göstermek için çok çalıştıklarını belirtip, "Kanuni Sultan Süleyman'nın annesi Hafsa Sultan'ın ismini yeni yaptırdığımız hastanemize verdik. İkinci olarak üniversitemizin kurucusu olan Prof.Dr. Ümit Doğay Arınç'ın ismini Muradiye Kampüsü'nde yaptırdığımız kültür merkezine verdik. Manisa'ya ve ülkemize bir vefa borcumuz var. Bunu da ödeyebilmek için canla başla çalışıyoruz. İsmail Akçura, kültürel, turizme, eğitime ve tarihe projeleriy destek veren önemli bir işadamımız. Kendisi tarih ve arkeolojiye büyük önem veriyor. Türkiye'deki ve Manisa'daki arkeolojik kazıların ana sponsorluğunu yapıyor. Bu nedenle üniversitemizin 9 Haziran'daki toplantısında aldığı kararla, kendisine fahri doktora ve bu unvanın taşıdığı tüm onur, hak ile ayrıcalıkları verilmiştir" diye konuştu.
CBÜ Rektörü Prof. Dr. Pakdemirli konuşmasını ardından işadamı İsmail Akçura'ya cüppesini giydirip, fahri doktora belgesini verdi.
Ardından Akçura, eşi Nihal Akçura ve çocuklarıyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi. CBÜ'nün verdiği ikinci fahri doktora unvanının sahibi olan İsmail Akçura, mutluluğunu dile getirip, bundan sonraki sorumluluğunun daha da artığını dile getirdi.
Türkiye'nin arkeolojik zenginlikler bakımdan zengin bir ülke olduğunun altını çizen işadamı Akçura, ancak bu arkeolojik değerlerin fazla ön plana çıkarılmadığını söyledi.
Arkeolojik kazıların yanı sıra eğitime de destek verdiklerini ifade eden Akçura, Manisa'ya eşi Nihal Akçura adına bir otelcilik ve turizm meslek lisesi yaptırdığını hatırlatıp, Manisa'ya bir de yeni bir müze kazandırmak için çalışmalarının sürdüğünü kaydetti.