Haberler

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda Revizyon İstediler

İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda Revizyon İstediler
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tügiad Ankara Başkanı Barış Aydın ve Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ı ziyaret edip, 1 Haziran'da bazı maddeleri yürürlüğe girecek yasadan duydukları endişeyi dile getirdiler.

Tügiad Ankara Başkanı Barış Aydın ve Yönetim Kurulu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar'ı ziyaret edip, 1 Haziran'da bazı maddeleri yürürlüğe girecek yasadan duydukları endişeyi dile getirdiler. Müsteşar Acar, "İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı'" dedi..

Ziyarette, Barış Aydın'ın yanı sıra TÜGİAD Ankara genel sekreteri Murat Camadan, yönetim kurulu üyeleri Ahmet Öztürk, Efe Bezci ve Zübeyir Kaya da yer aldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşarı Fatih Acar, bazı hükümleri 1 Haziran'da yürürlüğe girecek İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda işverenleri rahatsız edecek maddelerle ilgili yeniden çalışma yapılabileceğini belirterek, "İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı" dedi. Acar, Türkiye Genç İş Adamları Derneği (TÜGİAD) Ankara Başkanı Barış Aydın ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Müsteşar Acar, ziyarette İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'na ilişkin endişelerin dile getirilmesi üzerine, TÜGİAD'dan yasanın işverenleri rahatsız eden maddeleri ve öneriler konusunda rapor istedi.

Özellikle işveren kesiminin yasayla ilgili yoğun endişelerinin bulunduğunu belirten Müsteşar Acar, "Yasada, işveren üzerindeki yükümlülüğü artıran bazı maddeler var. İşyeri sınıflandırmasına ilişkin itirazlar da söz konusu. Bazı maddelerin yürürlük tarihinin erteletmesini, bazı maddelerin de değiştirilmesini istiyorlar. Onlar raporlarını 15 Nisan'a kadar Bakanlığa sunacaklar. TÜGİAD olarak sizden de ertelenmesini ya da değişmesini istediğiniz maddelerle ilgili bir çalışma yapmanızı, en geç 10 gün içinde bize sunmanızı istiyorum. Bizim görevimiz sizlerin sıkıntılarınızı gidermek olmalı. İşadamlarını cezalandırmak yerine, istihdamı artırmak için önleri açılmalı. Maalesef yargıda ve bürokraside tersi bir anlayış yaygın. Bürokrasinin mantalitesinin değişmesi gerekir" dedi.

ÜLKE EKONOMİSİ OLUMSUZ ETKİLENİYOR

TÜGİAD Ankara Başkanı Barış Aydın da istihdamın yüzde 7'sini üyelerinin sağladığına dikkati çekti. Aydın, "TÜGİAD üyelerine ait 2 bin şirkette, 550 bine yakın kişi istihdam ediliyor. İş Sağlığı ve Güvenliği Yasası'nda işçi açısından sıkıntılar olduğu gibi işveren açısından da büyük sıkıntılar mevcut. Ayrıca sigorta ve vergi birimleriyle ilgili de sorunlar yaşanıyor. Bunlar ülke ekonomisini olumsuz etkiliyor, ticareti sekteye uğratıyor. Rekabet edemez hale geliyorsunuz" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close