Haberler

İş Dünyası Kentlerin Geleceğini Konuştu

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gelişen şehirlerin en büyük sorunu olan kentleşme problemi, Beylikdüzü’nde işadamlarının konuşmacı olarak katıldığı panelde tartışıldı.

Gelişen şehirlerin en büyük sorunu olan kentleşme problemi, Beylikdüzü'nde işadamlarının konuşmacı olarak katıldığı panelde tartışıldı. Panelde konuşma yapan Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Şehir planlamalarına standart getirmek gerekiyor" dedi.

Beylikdüzü Belediyesi ve İnşaat Platformu'nun katkılarıyla "Yeni Yaşam Biçimi, Kentler ve Dönüşüm" başlıklı panel Beylikdüzü Kültür Merkezi'nde düzenlendi. Paneldeki ilk oturuma konuşmacı olarak, Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, KALDER Genel Başkanı Hamdi Doğan, İstanbul Mermerciler Derneği Başkanı Zuhal Mensfield ve SAMPAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Şekip Karakaya katıldı.

Panelde İstanbul'un kentsel dönüşümü masaya yatırılarak değerlendirildi. Ayrıca kentlerin büyüme hızı ile yaşam kalitesinin de aynı oranda artmamasının büyük sorunlar oluşturabileceği belirtildi. Panelde ilk olarak, katılımcıların soru ve önerileri alındıktan sonra konuşmacılara söz hakkı verildi.

"ŞEHİR PLANLAMALARINA STANDART GETİRMEK GEREKİYOR"

İstanbul'un dünyada eşi benzeri olmayan bir kentleşme istatistiğine sahip olduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Beylikdüzü ve Esenyurt gibi ilçeler başta olmak üzere İstanbul gibi kentler çok çarpıcı nüfuslara gidiyor. Buradaki temel sorun nüfus artışından ziyade, nüfusun kentlere yoğunlaşmasıdır. Kentleşme hızı ile beraber Türkiye'nin önümüzdeki dönemlerde en büyük sorunu kentlilik, belediye yönetimi, belediyecilik ve kentleşme gibi unsurlar. Şehir planlamalarına standart getirmek gerekiyor" dedi.

"EN BÜYÜK SORUN KENTSELLEŞMEDİR"

Bir bölgenin kalkınmasında her şeyin belediye başkanlarının elinden geçtiğini belirten İstanbul Mermerciler Derneği Başkanı Zuhal Mensfield, "Belediye başkanları eserlerini bugünleri kurtarmak için yaparlar ise yanlış yaptıklarını düşünüyorum. Her belediye başkanının ekibi ile birlikte gelecekçi bir bakış açısına sahip olması gerekiyor. Geleceğe yönelik bir şey yaptıkları zaman geleceği temsil edebilsin. Yoksa günümüzde ayakkabı ve kibrit kutusu şeklinde yapılan binaların çirkin olduğunu hepimiz farkındayız. Her yerde en büyük sorun kentselleşmedir. İstanbul'a yılda 500 bin kişi geliyorsa buna ekonomik kültürel ve sosyal açıdan incelemek lazım" diye konuştu.

Kent ve yaşam alanında uzman çok sayıda bilim insanının, sivil toplum örgütü önderinin ve işadamının da bulunduğu panelin sonunda yaşanabilir kentlerin mücadelesine katkı verenlere "Kent ve Yaşam Sertifikası" verildi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title