Haberler

İnternet Medyası Paneli

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'İnternet Medyası' panelinde, internet medyası tartışılarak, sorunları üzerinde duruldu.

Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü İl Müdürlüğü ile Erciyes Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği 'İnternet Medyası' panelinde, internet medyası tartışılarak, sorunları üzerinde duruldu.

Panelin moderatörlüğünü yapan Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, internet medyası ile ilgili yasal zemin oluşturulurken en büyük sıkıntıyı, bu yeni mecraya verilecek isimde yaşadıklarını belirterek, "Ben internet medyasını, yeni medya olarak nitelendiriyorum. Burada fazla derine girmeden birkaç hususa değineceğim. Bundan birkaç yıl önce masamızın üzerine konulan gazetelerden haberleri okurduk. Şimdi, iPadimizden, tabletimizden, bilgisayarımızdan haberlere ulaşır olduk. Bu aynı zamanda geçmişte sıkça kullandığımız medyada tekelleşme gibi sorunun da panzehiri niteliğini taşıyor. Bu aynı zamanda yerel medyanın kendi kabuğundan çıkıp sesini daha gür duyurmasını sağlıyor. Biz bunun için uygun mecralar oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Karakaya, ülkemizdeki iletişimin gelişmesine paralel olarak bazı kamu kurumlarının kurulduğunu, bunlar arasında Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü, Radyo Televizyon Üst Kurulu, Bilgi Teknolojileri'nin geldiğini ifade ederek, "Belki 10 sene sonra bu kurumlar arasındaki farklılıklar anlamsızlaşacak. Biz de kurum olarak kendimizi yeni gelişen şartlara göre adapte etmek zorundayız" ifadelerini kullandı.

İnter haber Sitesi Yöneticisi Hadi Özışık ise, internet medyasının, bazen "Yeni medya" olarak isimlendirildiğini ve İletişim Fakülteleri'ne 'Yeni Medya' bölümlerinin açıldığını, ancak kısa süre sonra bu bölümlerin kapatıldığını belirterek, "Yeni medya diye bir şey yok, ayrıca biz yeni değiliz, eski medyaya meydan okuyan gerçek medyayız" diye konuştu.

İnternet medyasını içine alan, düzenleyen, kurallarını ve hukuki çerçevesini belirleyen bir 'İnternet Medyası Yasası' çıkarılması için çok mücadele verdiklerini kaydeden Özışık, "Meclis'e gittik kimse sesimizi duymadı. Başbakan, İstanbul'da bir parti yemeğindeyken ben sorumlu bir gazeteci olarak 'yasamızı istiyoruz' dedim. Sayın Başbakan da 'Bu konu en kısa zamanda çözülecektir' dedi. Şimdi yasamız, Meclis'te Adalet Komisyonu'nda, oraya kadar geldi. Sorunlarımızın başında İnternet Medyası Yasası geliyor" dedi.

Haber7 Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Erdoğan ise, "Bir televizyonda, bir gazetede nasıl bir haber merkezi varsa, şu anda sizin karşınızda olan biz internet medyası sağlayıcıları olarak, internet haber siteleri olarak bizim de öyle haber merkezlerimiz var. Bazı noktalarda eksikliklerimiz olsa da bizler, Türkiye'de kamu yararı gözeterek yayın yapan yöneticiler olarak, bu internet medyası mecraını iyi yönettiğimizi düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Panele, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Kayseri Barosu Başkanı Fevzi Konaç, yerel medya yöneticileri ve öğrenciler katıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
'Kayyum atanacak belediye sayısı 16'yı bulacak' iddiası

"16 belediyeye daha kayyum" iddiası! Bir şehre özellikle dikkat çekildi

Tunceli'de kayyum gerginliği! Polis barikatını aşmak istediler

Polisle kalabalık arasında arbede çıktı

Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

İşte İstanbul'da kar yağışı beklenen ilçeler

title