Haberler

İnovasyon için Sanayi ve Akademi'de İşbirliği

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EGİAD, bu kez Ar-ge çalışmalarına destek olmak amacıyla İzmir Yüksek Tekonoloji Enstitüsü ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi.

Akademi ve Sanayi işbirliğini geliştirmeye özen gösteren EGİAD, bu kez Ar-ge çalışmalarına destek olmak amacıyla İzmir Yüksek Tekonoloji Enstitüsü ile ortak bir toplantı gerçekleştirdi. "İYTE - Sanayi Ortak Proje Geliştirme" başlıklı toplantıda Ar-Ge proje destekleri, patent çalışmaları, Üniversitenin araştırma altyapısı, Endüstriyel İlişkiler Ofisinin aktiviteleri ve İzmir Teknoloji Geliştirme Bölgesinin (İYTE-Teknopark) imkanları ve faaliyetleri değerlendirilerek, sanayicilerle yapılabilecek olası işbirlikleri görüşüldü.

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya ve Yönetim Kurulu'nun ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sedat Akkurt, Endüstriyel İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Selahattin Yılmaz, Teknopark – İZTEKGEB A.Ş Genel Koordinatörü Emrah Tomur, İYTE Patent Ofisi Av. Füsun Singi, İYTE Proje Ofisi Uzmanı Nurtürk Harsa, Türk Laboratuvar Firmasından Dr. Şahin Yağlıdere, İYTE Fizik Bölümü'nden Prof. Dr. Lütfi Özyüzer ve EGİAD iş dünyası katıldı. Açılış konuşmasını yapan EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Seda Kaya, Üniversite – Sanayi işbirliğini çok önemsediklerini belirterek, bu yönde gerçekleşen çalışmaların sanayiyi de inovasyonu da geliştirmeye büyük katkısı olduğunu söyledi.

Üniversitelerin bilimsel ve teknolojik ilerlemeyi, sanayinin ise ekonomik büyümenin dinamiğini temsil ettiğini vurgulayan Kaya, "Gelişen ekonomik koşullarda, üniversite-sanayi işbirliği, ulusal inovasyon sistemlerinin kilit taşı olmayı başarmıştır. Bir ülkenin inovasyon yeteneğinin, artık tek bir aktöre değil, birden çok aktöre ve hatta bunların ortak başarılarına bağlı olduğu anlaşılmıştır. Bunun için son yıllarda güçlü ekonomilerde, bir zamanlar birbirinden çok ayrı gibi görünen üniversite ve sanayi artık işbirliği içinde hareket ederek ortak çalışmalarda buluşmaktadır. Kısaca artık bilgi, ekonomik bir faydaya dönüşmektedir. Girişimcilik ekosistemini geliştirmek için İzmir'deki dokuz üniversiteyle sürekli dirsek teması halinda bulunan EGİAD, bu tip toplantılarla, bölgenin ülke ekonomisindeki mevcut hacmini büyütmeyi hedeflemektedir. Ürüne yönelik yapacağımız çalışmaları, yüksek teknolojiye yönelik yoğunlaştırırsak, 2023'teki 500 milyar dolar ihracat hedefine ulaşmamız kaçınılmazdır" dedi.

Toplantının, üniversite-sanayi işbirliğinin geliştirmesi açısından rehber olmak gibi bir misyona sahip olduğunu dile getiren İYTE Endüstriyel İlişkiler Ofisi Başkanı Prof. Dr. Selahattin Yılmaz, üniversitenin sanayi envanteri sayesinde iş dünyasının ilgi duyduğu projeyi ilgili akademisyenlere ulaşarak geliştirebileceğini vurgulayarak şöyle konuştu: "Bizler bilginin sanayide kullanılarak ürün halini kazanması için EGİAD işbirliğine çok önem veriyoruz. Bu toplantı da üniversite-sanayi işbirliği konusunda yol gösterici olacaktır. İzmir için kurgulanan inovasyon ağ yapısında yer alacak nitelikli tekno-girişimcilerin yetiştirilmesi amacıyla EGİAD'la önemli projelere imza atacağımıza inanıyoruz. Kalkınmanın artırılması yolunda atılan adımların kalıcı ve sürdürülebilir olması, küreselleşen dünya pazarında rekabet imkanlarının artırılması, bilim ve teknolojinin tüm imkanlarının sanayicilerimizin istifadesine sunulması ile mümkün olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı sanık kürsüsünde! İşte ilk sözleri

Bebek katili çetenin lideri hesap veriyor! İşte ilk sözleri

Yenidoğan Çetesi lideri Fırat Sarı'dan şoke eden itiraf: Bebek başına 750 TL ödüyordum

"Ambulans şoförüne bebek başına bu kadar para ödüyordum"

İstanbul'da beklenen kar yağışı başladı

Anlık İstanbul

Tunceli ve Ovacık belediyelerine atanan kayyumlar göreve başladı

Verdikleri ilk talimat bakın ne oldu

title