Haberler

İnegöl Turizmi Masaya Yatırıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu'nun da katılımıyla Bursa Turizm Tanıtma Platformu ile gerçekleştirilen istişare toplantısında, İnegöl'ün turizm potansiyeli masaya yatırıldı.

İnegöl'ü bacasız sanayi olarak adlandırılan turizm ile şaha kaldırmanın planlarını yapan İnegöl Belediyesi, bu alanda daha önce önemli adımlar atarak şehrin kapılarını turizme açtı. Başta DOSTUM projesi olmak üzere İnegöl Turizm A.Ş'nin de kurulmasının ardından turizm alanında kurumsal adımlar atmaya devam eden İnegöl Belediyesi, Pazartesi günü Bursa Turizm Tanıtma Platformu'nu İnegöl'de ağırladı.

DOSTUM VE TARİHİ MEKANLARI GEZDİLER

Bursa Vali Yardımcısı Yunus Fatih Kadiroğlu, İl Turizm Müdürü Abdullah Damar, Bursa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Şube Müdürü Nur Çakır, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Turizm Konsey Başkanı ve aynı zamanda Bursa Turizm Tanıtma Platformu Başkanı Hasan Eker, Bursa Tarihi Hanlar ve Çarşılar Birliği Başkanı Muhsin Özyıldırım, GÜMTOB Başkan Yardımcısı ve Almira Hotel Genel Müdürü Ersin Yazıcı, Araştırmacı Ali Rıza Alan ve Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Plancısı Ceren Pala ile BEBKA Uzmanı Emine Arslan Pauli'nin de aralarında bulunduğu Bursa TTP üyeleri, gün boyu İnegöl'de bazı temaslarda bulunup toplantılar gerçekleştirdi. Yeniceköy Mahallesi'nde bulunan Doğa Sporları ve Turizm Merkezi (DOSTUM) merkezinin incelenmesi ve tanıtılması ile başlayan programda, Bursa TTP üyeleri Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı da makamında ziyaret etti. Daha sonra Tarihi Cuma Cami ve İshakpaşa Külliyesi ile Cafer Paşa Hanı ziyaret edildi. Kent Müzesinin gezilmesinden sonra Müze Konferans Salonunda İnegöl turizmine ilişkin bir toplantı gerçekleştirildi.

NEZİR KUYUMCU BURSA TTP'NİN ÇALIŞMALARINA KATILACAK

Müzede gerçekleştirilen toplantıya Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile birlikte bazı İnegöl Turizm Tanıtma Platformu Üyeleri de katıldı. Toplantıda, Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın İnegöl turizmi adına yaptığı önemli çalışmaların takdire değer olduğu, İnegöl'ün kültür, tarih ve doğa sporları portföyü ile Bursa turizminde önemli bir çözüm ortağı olacağı, Bursa'yı tercih eden turist beklentilerini karşılayacak değerleri turizme kazandırmadan sürdürülebilir turistik alt yapının güçlendirilmesi, profesyonel turizmcilerin yönetime ilave edilmesi, İNTURAŞ Genel Koordinatörünün Bursa TTP çalışmalarına dahil edilmesi, sektörel çalışma ve gelişmeler ile fuar ve benzeri etkinliklerde bilgi alışverişi yapılması kararlaştırıldı.

TURİZMLE BİRLİKTE MOBİLYAYA DA HİZMET EDİLECEK

Müzede yapılan toplantı sonunda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, İnegöl'ün mobilya haricinde farklı değerlerini de daha aktif kullanmak gerektiğine vurgu yaparak "Biz İnegöl olarak mobilyayla ilgili çok ciddi mesafeler kat ettik. Ama daha çok yürüyeceğimiz yol var. Ben Polonya diye bir ülke gördüm, 40 milyon nüfusu var. 9,5 milyar dolar mobilya ihracatı yapıyor. Biz Türkiye olarak 2,5 milyar dolar ihracat yapıyoruz mobilyayla ilgili. Mobilya ayrıca istihdam dostu bir sektör. Bu sebeple mobilyayla ilgili daha çok kat edeceğimiz mesafe var. Ama bizim İnegöl olarak mobilyadan hariç bir şeyleri konuşmamız lazım, bir şeyler yapmamız lazım. Ben çok ülke, şehir gezdim, çok farklı ekonomiler tanıdım. Az çok bir şeyleri tahmin ediyorum gelecekle alakalı. O yüzden bizim İnegöl'ün başka değerlerini de mobilyayla ilgili kullanmamız lazım. Aslında o değerleri kullanıp İnegöl'ün ilgisini başka yerlere çekerken beraberinde mobilyaya da bir fayda sağlamış olacağız. Burada sadece turizme hizmet etmek söz konusu değil aynı zamanda mobilyaya da hizmet edeceğiz" dedi.

YOLUN BAŞINDAYIZ

Oylat'ta geçtiğimiz yıl 170 bin gece kalış yapıldığını hatırlatan Aktaş, "Bu ciddi bir rakam. Bu insanlar geldiler, Oylat'ta durdular, indiler köfte yediler, müzeyi dolaştılar, çarşıyı dolaştılar… Dolayısıyla turizmi biz böyle kabul edelim. Ama biz hala turizmle alakalı yolun başındayız. Bizim de yeni bir Turizm Tanıtma Platformumuz var. Burada farklı isimler yer alıyor. Hepsi İnegöl'ü çok seven insanlar" diye konuştu.

ÖNCELİKLE ALT YAPIYI HAZIRLAMALIYIZ

Turizmle ilgili tanıtımdan önce bir alt yapının hazırlanması gerektiğini de ifade eden Aktaş, "Bizim derdimiz sadece kuru kuru reklamlar yapalım, bu işe para yatıralım değil. Gelip millet burada şuanda ne bulacak? Bu konudaki alt yapımızı tamamladık mı? Ulaşım, konaklama, benzeri alternatif aktiviteler tamamlandı mı? Sizlere Boğazova'dan bahsettim. Harika bir yer. Ama insanlar şuanda oraya gittiğinde ne görecek? O yüzden bu anlamda turizmle alakalı iyi niyetlerle başladığımız bu yolda daha kurumsal adımlar atmamız gerektiğini düşünüyorum" açıklamalarında bulundu.

BUGÜN ALINAN KARARLARIN HEMEN YARIN ETKİSİNİ GÖSTERMESİNİ BEKLEYEMEYİZ

Başkan Aktaş, İnegöl'de turizmi düşünürken Bursa başlığı altında düşünmek zorunda olduğumuzu da kaydederek şöyle devam etti: "Bursa'nın Uludağ'ı var, tarihi değerleri var, kaplıcaları var… Şunu da ifade etmek istiyorum, bugün yaptığımız bu toplantı belki de 10 yıl sonra etkisini gösterecek. 2004 yılında İnegöl 20 milyon dolar mobilya ihracatı yapıyordu, bugün 360 milyon dolar ihracat yapıyor. Bugün yapılan bu şeyler hemen yarın etkisini göstermez. Ama ben inanıyorum dönüp 10 yıl sonra geriye baktığımızda eğer doğru adımlar atarsak çok ciddi mesafeler almış oluruz. Ben katılımlarınız ve önerileriniz için de çok teşekkür ediyorum. İnegöl'den de arkadaşlarımız var aramızda. Ben burayı bir dost meclisi olarak görüyorum. Gecikmiş bir buluşma oldu ama bundan sonrası için güzel bir başlangıç olacak inşallah."

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close