Haberler

İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik davada mahkeme ara kararını açıkladı. İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına karar verilirken, Erdal Acar'ın da arasında bulunduğu 60 sanığın yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı.

İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi

Sarallar suç örgütüne yönelik davada mahkeme ara kararını açıkladı

İSTANBUL İstanbul'da, 'Sarallar' olarak bilinen suç örgütüne yönelik 169 sanığın yargılandığı davada ara kararını açıklayan mahkeme, İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına hükmederken, Erdal Acar'ın da arasında bulunduğu 60 sanığın yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına karar verdi.

İstanbul'da Alaattin Saral olarak tanınan İlyas Saral'ın lideri olduğu ve kamuoyunda 'Sarallar' olarak bilinen organize suç örgütüne yönelik 169 sanığın yargılanmasına 10 gün boyunca İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Ceza İnfaz Kurumları yerleşkesi duruşma salonlarında devam edildi.

İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına karar verildi

Duruşmada ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, aralarında İlyas Saral'ın da bulunduğu 10 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Erdal Acar'ın yurt dışına çıkış yasağı kaldırıldı

Ayrıca 8 sanığın da tahliyesine karar veren heyet, aralarında Erdal Acar'ın da bulunduğu 60 sanığın ise yurt dışına çıkış yasağının kaldırılmasına hükmetti.

7 sanığın yakalama kararının devamına hükmedildi

Sanıklar Ali Kaplan, Serdar Sarmusak, Cem Esmer, Mustafa Fazlıoğlu, Mehmet Arif Söylemez, Fatih Sarıalioğlu ve Sancar Saral hakkındaki yakalama kararının devamına hükmeden heyet, duruşmayı 4 Eylül tarihine erteledi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, aralarında iş insanı Erdal Acar'ın da bulunduğu 167 kişi 'şüpheli', oyuncu Necati Şaşmaz'ın da bulunduğu 9 kişi 'mağdur', 2017'de çıkan bir çatışma sonucu öldürülen iş insanı Oktay Üzüm'ün oğlu Ahmet Yusuf Üzüm ve iş insanı Atalay Demirbaş'ın da bulunduğu 58 kişi 'müşteki', 2 kişi ise 'müşteki-şüpheli' sıfatıyla yer aldı. Örgütün İlyas Saral'ın yanı sıra şüpheliler Erdal Acar, Fatih Sarıalioğlu, Mehmet Ulu, Ali Kaplan, Mustafa Fazlıoğlu, Osman Tellioğlu ve Tamer Çağlar tarafından yönetildiğinin belirtildiği iddianamede, Saral'ın, örgüt yöneticileri ve kendisine direkt bağlı olan örgüt üyelerine verdiği talimatlarla örgütün devamlılığını sağlayarak İstanbul ve Türkiye'nin bir çok bölgesinde bulunan bazı lokal suç örgütlerini kendi çatısı altında birleştirdiği kaydedildi.

Şikayette bulunanları tehdit ettikleri anlatıldı

Hazırlanan iddianamede, şüphelilerin yağma ve kumar oynamak için yer sağlama suçlarını işleyerek örgüte gelir temin ettikleri, örgüt yönetici ve üyelerinin geçimlerini bu yöntemle sağladıkları ve örgütün temel amacının yasal olmayan yollarla kişilerden cebir, tehdit kullanmak suretiyle zorla maddi menfaat temin etmek olduğu anlatıldı. İddianamede, suç örgütü üyelerinin, şikayette bulunan müştekileri tehdit ederek sindirip davalarından vazgeçirmeye çalıştıkları da vurgulandı.

Erdal Acar'ın ünlüler arasındaki anlaşmazlıklara müdahil olduğu kaydedildi

İddianamede, şüpheli Erdal Acar'ın silahlı suç örgütünün yöneticisi olduğu, başta kumarhane sektörü ve eğlence mekanlarından olmak üzere örgüte devamlılığı olan bir maddi getiri sağladığı bununla birlikte ünlüler arasındaki anlaşmazlıklara müdahil olup çözmesinden dolayı örgütün isminin her alanda duyulmasını sağladığı aktarıldı. Şüpheli Acar'ın, örgütün devamlılığını sağlamak ve gücünü göstermek için kendisine bağlı örgüt üyelerine talimatlar vererek, örgüt adına gerçekleştirilen eylemlerde örgüt üyelerini yönlendirdiği de belirtildi.

Necati Şaşmaz'ın tehdit edilmesi için Erdal Acar'a talimat verildiği kaydedildi

Hazırlanan iddianamede, iletişim tespit tutanağından örgüt lideri İlyas Saral'ın kendinden ricada bulunulması sonrası Necati Şaşmaz'ın tehdit edilmesi konusunda örgüt yöneticisi Erdal Acar'a talimat vererek konuyu çözmesini istediği, örgüt içerisinde her yöneticinin ayrı bir görevinin olduğu, şüpheli Erdal Acar'ın da medyatik insanlarla, iş adamlarıyla ve kumarhanelerle alakalı tüm işleyişi yürüttüğü kaydedildi. İddianamede, şüpheli İlyas Saral'ın 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak ve yönetmek' ve 'nitelikli yağma' suçlarından 15 yıldan 27 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi. Şüpheli Erdal Acar'ın ise 'suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak veya yönetmek' ve birden fazla kez 'nitelikli yağma' ve 'nitelikli yağmaya teşebbüs' suçlarından 50 yıldan 79 yıl 6 aya kadar hapis cezası istendi. İddianamede diğer şüphelilerin de 15 yıldan 79 yıla kadar değişen oranlarda hapis cezasına çarptırılmaları talep edildi.

İlyas Saral'ın tutukluluk halinin devamına hükmedildi
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel
Kayyum kararının ardından harekete geçen CHP, 414 belediye başkanını Ankara'ya çağırdı

Kayyum kararının ardından harekete geçtiler! 414 belediye başkanına çağrı

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

DEM'li eş başkandan Tunceli'de ayaklanma çağrısı: 1938'deki gibi işgal ettiler

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title