Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde patlama

Aliağa'daki Tüpraş Rafinerisi'nde korkutan patlama

Naci Görür Malatya'daki son depremi işaret ederek uyardı: Endişe verici

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

21 ilde daha okullar tatil edildi

21 ilde daha okullar tatil edildi

İlk Üç Çeyrekte İstihdam Artışı Yüzde 5

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kariyer.net İstihdam Endeksi'ne göre ilk üç çeyrekte istihdam artışı yüzde 5 olarak gerçekleşti.

En çok istihdam sağlayan sektörler İnşaat, Tekstil, Bilişim ve Üretim oldu. Anadolu'da istihdamı Yapı, Sağlık ve Perakende hızlandırırken en çok personel talebi satış uzmanı ve mühendisler için gerçekleşti.

Özel sektörden gelen personel talepleriyle oluşturulan Kariyer.net İstihdam Endeksi, yılın son dönemecine girerken özel sektörde istihdam adına önemli bir hareketlenme olduğunu gösterdi.

Verileri yorumlayan Kariyer.net Genel Müdürü Yusuf Azoz, 2013'ün başından bu yana istihdamda artışın yavaş da olsa sürdüğünü, aylık rakamların istikrarlı bir tablo çizdiğini belirtti. Azoz, yıllık ortalamanın önemli olduğunu şu sözlerle vurguladı: "Geride bıraktığımız ilk üç çeyrekte istihdam artışı, yayınlanan ortalama günlük iş ilanı sayısına göre hesaplandığında şu an yüzde 5 düzeyinde. Bu da yılsonu toplum artış oranı için ümit veren, önemli bir gösterge."

Her ay ortalama 14 bin yeni iş ilanı yayınlanıyor

Kariyer.net verilerine göre, 2013'ün ilk üç çeyreğinde, farklı sektörlerden gelen yeni iş ilanı sayısı, ortalama 14 bin civarında gerçekleşti. Bu da yine ortalama olarak her ay 50 binin üzerinde kişi için yeni iş fırsatı anlamına geldi. En çok aranan pozisyonlar ise satış danışmanı, mühendis, muhasebeci, mağaza müdürü, mimar ve insan kaynakları uzmanı oldu.

Özel sağlık sektörü Anadolu'da atakta

Üçüncü çeyreğe, sağlık sektöründeki artış damgasını vurdu. Sektör, en çok personel talebi gelen ilk iki sektör olan yapı ve tekstil'le yarıştı, hatta Eylül ayında tekstili geride bırakarak ikinci sıraya yerleşti. Sağlık sektörü özelikle Anadolu'daki yatırımlarıyla dikkat çekti. En çok istihdam yaratan diğer sektörler ise üretim, bilişim, otomotiv, turizm, gıda, telekom ve finans olarak sıralandı.

Perakende ve İnşaat, Doğu ve Güneydoğu'yu hareketlendirdi

Anadolu'daki istihdamda dikkat çeken diğer iki sektör ise Perakende ve İnşaat oldu. Bu sektörler üçüncü çeyrekte Şanlıurfa, Kars, Kilis, Adıyaman, Erzincan, Mardin ve Sivas'ta dikkat çeken hareketlenmeler oluşturdu. Enerji sektörünün Siirt'te, gemi İnşaat sektörünün ise Yalova'da istihdamı hareketlendirdiği gözlendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title