İletişimin Gücünü Fark Edin
Denizci Öğrenciler Derneği tarafından 18'incisi Antalya'da gerçekleştirilen Denizkızı Kongresi'nde Türkiye'nin dört bir yanından gelen öğrenciler denizciliğin geleceğini konuştu.
Kongreye konuşmacı olarak katılan CitiPR'ın kurucusu Derya Aslan öğrencilere 'Kendinizi sürekli geliştirin. İletişimin gücünü fark edin ve bu gücü kullanabilir hale gelin' tavsiyesinde bulundu
Denizci Öğrenciler Derneği'nin 1999 yılından beri aralıksız olarak gerçekleştirdiği Ulusal Denizkızı Kongresi'nin 18'incisi 27-30 Nisan tarihleri arasında Alanya'da Mukarnas Spa Resort Hotel'de gerçekleştirildi. 40 farklı üniversite, yüksekokul, lise ve dengi okulun denizcilikle ilgili farklı bölümlerinde okuyan öğrencilerin sektör profesyonelleri ve akademisyenlerle buluştuğu kongrede, Türkiye'de denizciliğin geleceği tartışıldı.
'ÇOCUKLARA DENİZ SEVGİSİ AŞILAYIN'
Türkiye'nin pek çok bölgesinden farklı okullarda aynı bölümleri okuyan gençler arasında köprü kuran 'Ulusal Denizkızı Kongresi'nde konuşan West İstanbul Marina Müdürü Fuat Çimen marina işletmeciliğiyle ilgili öğrencilere bilgi verdi. Marinacılığın sevgi ve tutkuyla yapılması gereken bir iş olduğunu belirterek, "İşiniz hizmet satmak. İşinizi sevin" çağrısında bulundu. Çimen, çocuklara deniz sevgisinin aşılanmasının çok önemli olduğunu vurguladı.
BİR SONRAKİ DURAK ANKARA
Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz ve Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, bir sonraki Ulusal Denizkızı Kongresi'nin başkent Ankara'da yapılmasının öğrenciler ve devlet kurumları arasındaki bağın güçlenmesine büyük katkıda bulunacağını söyledi. Denizci Öğrenciler Derneği Başkanı Can Serbest, derneğin büyük bir aile olduğuna vurgu yaparak, gelecek yıl yapılacak olan kongre için
hazırlıklara hemen başlayacaklarını vurguladı.
KENDİNİZİ SÜREKLİ GELİŞTİRİN
18. Ulusal Denizkızı Kongresi'ne konuşmacı olarak katılan CitiPR Marka ve İletişim Danışmanlığı Kurucusu Derya Aslan, iletişim, liderlik ve yeni medya konularında deneyim ve görüşlerini sektör temsilcileri ve öğrencilerle paylaştı. "Kendinizi sürekli geliştirerek sepetinizde farklı yetenekler biriktirin" diyen Aslan şöyle devam etti: "İletişim hayatın her alanında var. İletişimin gücünü fark edin ve bu gücü kullanabilir hale gelin. Sosyal hayatınızı iyi yönetin ve dayanışma içinde olacağınız kişilerden oluşan ağınızı güçlü tutun. İş hayatında hedefe ulaşabilmek için liderlik özellinizi geliştirin. Yeni medyayı doğru okuyun ve verimli kullanın."
'MEDYAYI ETKİN BİÇİMDE KULLANIN'
"Türkiye'de denizcilik sektörü dinamik bir yapıya sahip olsa da henüz hak ettiği konuma ulaşabilmiş değil" diyen Derya Aslan şöyle devam etti: "Medya takip merkezi Interpress'in verilerine göre; son beş yılda denizcilik sektörü ile ilgili yazılı basında 213 bin 455 haber çıkmış. Buna karşılık, 2012'den 'Sivil Havacılık' sektöründe ise 294 bin 500 haber yer almış. İki sektör arasındaki 81 bin adetlik fark bize şunu anlatıyor: "Denizciler iletişimi seviyor. Ama sadece bu, yeterli değil. Denizcilik sektörü iletişimin önemini kavramalı. Yazılı ve görsel medyanın yanı sıra sosyal medyayı da etkin biçimde kullanmalı. Sektörün kalkınması Türkiye ekonomisi için de büyük önem taşıyor."
KONGREYE GENİŞ KATILIM
18. Ulusal Denizkızı Kongresi'ne katılan isimler şöyle: Türk Loydu Vakfı Dış İlişkiler Müdürü Mehmet Avcı, Türkiye Denizcilik Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dereli, Antalya Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Mehmet Anılgan, Piri Reis Üniversitesi Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Taşdemir, Yıldız Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, İstanbul Teknik Üniversitesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, İstanbul Teknik Üniversitesi Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Dekanı Prof. Dr. Ahmet Ergin, TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, TMMOB Gemi Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İlker Civelek, Deniz ve İç Sular Düzenleme Genel Müdürü Hızır Reis Deniz.