Haberler

İhale Komisyonu Üyeleri Korkunca, 15 Milyon Lira Ödenek Harcanamadı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÇÜ Rektörü Prof. Dr. Akınoğlu, İhale Komisyonu üyelerinin ihalelere katılmaya korktuğunu, bu nedenle ayrılan bütçenin 15 milyon TL'sinin kullanılamadığını açıkladı.

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Rektörü Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ihaleye fesat karıştırma ile yolsuzluk söylentileri ve açılan davalar nedeniyle İhale Komisyonu üyelerinin ihalelere katılmaya, imza atmaya korktuğunu, bu nedenle 23 milyon TL'lik bütçenin 15 milyon TL'sinin kullanılamadığını açıkladı.

"Verilen ödeneğin yıl sonuna kadar ihale yapılıp kullanılması gerekiyor. Tabi ihale yapabilmek için elinizde mühendis ve teknik adamlar olacak. Ancak teknik adamlar son yaşanan operasyonlar nedeniyle imza atmaya korkuyor. 'Acaba sorun çıkar mı?' diye düşünüyorlar. Bu nedenle imza atılacağı günler ya rapor alıyorlar, ya da kendi inisiyatiflerini kullanarak muhalefet şerhleri koyuyorlar."

4 BÜROKRATI İLE BİRLİKTE YARGILANIYOR

4 bürokratı ile birlikte, müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla Adana 6'ıncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle de tutuksuz yargılanan Prof. Dr. Akınoğlu, Türkiye'de benzer operasyonlar yapıldığına dikkat çekti. Suçlanan insanlarla ilgili sürecin şeffaf ve hızlı bir şekilde sonuçlanması gerektiğini belirten Prof. Dr. Akınoğlu, "Diğer türlü, olaylar ne kadar uzarsa tedirginlik de devam eder. Bu da üniversitemizin gelişmesinin önünde önemli bir sorun haline gelir" diye konuştu.

PROJELER BEKLİYOR

Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir operasyonda gözaltına alınıp serbest bırakılan ve odasında yapılan aramada sinyal kesici 'jammer' cihazı ile 'böceksavar' bulunan Rektör Akınoğlu, ÇÜ'de yapılması planlanan işlerle ilgili projeler hazırlandığını ancak bunların bir türlü ihaleye çıkmadığını vurgulayarak şu bilgileri verdi:

"Hastanede tadilat için 3 milyon TL ödeneğimiz vardı. Bu ödenekle Kemik İliği Nakli Merkezi, Organ Nakli Merkezi ve dahiliye yoğun bakımı yapılacaktı. O ihale de son aşamasına gelmişti ama yapılamadı. Üniversiteye doğal gaz getirecektik. Bu alanda 3 milyon TL ödeneğimiz var. Doğalgaz yapıldığında yılda 3 milyon TL tasarruf sağlayacağız, hem de yakıt olarak daha güvenilir. Yumurtalık Meslek Yüksek Okulu'nun inşaatına başlayacaktık. Bunun için de 3 milyon TL'lik ödeneğimiz var. Bunun da ihalesini yapamıyoruz. Hukuk Fakültesi için 3 milyon lira ödeneğimiz var ama hala temelini atamadık. Ayrıca yemekhanenin iklimlendirilmesi, hastane onarımı, makina alımı gibi projeler de ihale için bekliyor."

REKTÖR GÖZALTINA ALINIP SERBEST BIRAKILMIŞTI

Rektör Alper Akınoğlu ile 4 bürokratı, müteahhitlere tamamlamadıkları işler için hak ediş ödeyip kurumu zarara uğrattıkları iddiasıyla 6'ıncı Sulh Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, 3 ile 6 yıl arasında hapis cezası istemiyle yargılanıyor. Yine Rektör ile birlikte 17 kişi geçen haziran ayında, üniversitedeki ihalelerde 'haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak' suçlarından gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi. Yapı İşleri Daire Başkanı Nüvit Günay tutuklanırken, Rektör Akınoğlu'yla birlikte diğer şüpheliler tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Rektör Akınoğlu'nun makamı ve evinde yapılan aramalarda 5 elektronik sinyal kesici 'jammer' cihazı ile gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran 'böceksavar' ele geçirildi. Konuyla ilgili soruşturma devam ediyor. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close