İdris Naim Şahin'in Serap Eser İddialarına Takipsizlik
Serap Eser olayının faili 4 kişinin, İdris Naim Şahin'in eylemin MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı.
Küçükçekmece'de İETT otobüsüne atılan molotof kokteyli nedeniyle yaşamını yitiren Serap Eser olayının faili 4 kişinin, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in eylemin MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine yaptığı suç duyurusu takipsizlikle sonuçlandı. Savcılık, takipsizlik kararında Şahin'in iddialarının soyut ve tahmine dayalı olduğunu belirtti.
Küçükçekmece'de 8 Kasım 2009 tarihinde meydana gelen ve 17 yaşındaki lise öğrencisi Serap Eser'in hayatını kaybettiği olayın failleri oldukları gerekçesi ile 24'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırılan 4 kişi, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in, olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönündeki açıklaması üzerine suç duyurusunda bulundu.
Olay tarihinde 18 yaşından küçük olan ve olayı PKK adına gerçekleştirmekle suçlanan failler, Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., avukatları aracılığı ile 23 Ocak 2015 tarihinde Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'na verdikleri suç duyurusu dilekçesinde, eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in olayın MİT mensuplarınca yapıldığı yönünde beyanı bulunduğunu hatırlattılar.
Ö.B., R.S., M.D. ve Ö.K., Şahin'in, isimlerini vermediği bu kişilerin tespit edilerek haklarında, "Kasten adam öldürme", "İftira", "Suç uydurma", "Suç delillerini yok etme, gizleme ve değiştirme", "Sahte belge düzenleme", "Suçluyu kayırma" ve "Suç delillerini bildirmeme" suçlarından soruşturma başlatılarak dava açılmasını istediler.
Suç duyurusu dilekçesini inceleyen Bakırköy Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcısı Mehmet Şenay Baygın, bir ay sonra takipsizlik kararı verdi. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce Serap Eser'in ölümü ile sonuçlanan olayla ilgili şikayetçiler hakkında hüküm kurulduğu, dosyanın Yargıtay aşamasında olduğu hatırlatılan takipsizlik kararında İdris Naim Şahin'in iddiasının soyut olduğu belirtildi.
Kararda, "Eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin'in iddialarının soyut, tahmine dayalı, somut bilgi ve belge içermeyen ifadelerden ibaret olduğu görüldüğünden, şikayet dilekçesi hakkında kovuşturmaya yer olmadığına" karar verildi.
İDRİS NAİM ŞAHİN NE DEMİŞTİ?
Eski İçişleri Bakanı ve MİLAD Partisi Eş Genel Başkanı İdris Naim Şahin, 20 Ocak 2015 tarihinde bir gazeteye verdiği röportajda 2009 yılında meydana gelen ve Serap Eser'in ölümü ile ilgili olarak şunları söylemişti:
"Küçükçekmece'de otobüse Molotof kokteyli atılması sonucunda 18 yaşındaki Serap Eser kızımız hayatını kaybetmişti. Otobüse Molotof kokteyli atarak otobüsü kundaklayan kişilerin ne yazık ki istihbarat elemanı olduğu bilgisi edindim. Aynı zamanda istihbarat elemanıydılar."
6 KİŞİ CEZA ALMIŞTI
8 Kasım 2009 tarihinde Küçükçekmece'de İETT otobüsüne atılan Molotof kokteyli nedeniyle 17 yaşındaki lise öğrencisi serap Eser hayatını kaybetti.
Yürütülen soruşturma sonucu açılan davada olay tarihinde 18 yaşından küçük olan Ö.B., R. S., M.D. ve Ö.K. Bakırköy 2. Çocuk Ağır Ceza Mahkemesi'nce 18 Nisan 2013 tarihinde "Terör örgütü üyesi olmak" ve "Kasten adam öldürme" suçundan 24'er yıl 2'şer ay hapis cezasına çarptırıldılar. Bu kişilerin dosyaları hala Yargıtay aşamasında.
Olay tarihinde 18 yaşından büyük olan Salman Akpınar ve Hamit Aksan ise, kapatılan özel yetkili İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın 24 Mayıs 2012'de görülen duruşmasında, "Devletin birliğini bozmak ve ülke topraklarından bir kısmını devlet idaresinden ayırma amacına yönelik olarak vahamet arz eden eylemi gerçekleştirdikleri" suçlarından ikişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı. Bu iki kişinin cezaları Yargıtay tarafından onanarak kesinleşti.