Haberler

IDME – Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bu Yıl İkincisi Düzenlenen "IDME – Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı" 40 ülke ve 20 bakanın katılımıyla sona erdi.

"Çok geç olmadan" sloganıyla hayata geçirilen, 40 ülke ve bu ülkelerden katılan 20 bakanın ağırlandığı, uzman konukların katılımıyla gerçekleştirilen konferansların yer aldığı "IDME – 2. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı" sona erdi.

Türkiye'de ilk kez Trio İstanbul tarafından organize edilen, T.C Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı – AFAD ve T.C. Sağlık Bakanlığı'nca desteklenen; "IDME – 2. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı" sona erdi. 40 ülke ve bu ülkelerden katılan 20 bakanın ağırlandığı, uzman konukların katılımıyla gerçekleştirilen konferanslar da yerli yabancı ziyaretçiler tarafından ilgiyle takip edildi.

"IDME – 2. Uluslararası Afet Yönetimi Fuarı" Imam Qasım Rashid Ahmed (Al Khair Foundation), Kimse Yok mu Genel Müdürü Celal Türkoğlu ve Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz gerçekleştirdikleri kapanış konuşmalarıyla sona erdi.

Tören de ilk konuşmayı gerçekleştiren Imam Qasım Rashid Ahmed, konuşmasına geçen yıl da bu yıl da katılım gösterdikleri fuardan ve fuara olan ilgiden dolayı duydukları memnuniyeti belirterek başladı. Hem katılımcı firmaları hem de ziyaretçileri böyle bir organizasyonun içinde yer aldıkları ve ilgi gösterdikleri için tebrik etti. Türkiye'nin de Trio İstanbul aracılığıyla böyle önemli bir organizasyona hayat vermesinin çok da şaşırtıcı olmadığının altını çizdi ve sözlerini şöyle sürdürdü. "Çünkü Türkiye insani yardımlar açısından dünyanın en büyük 4'üncü bağışçısı. Türkiye her zaman verdiği sözü tutuyor, yardımlarını son derece görünür ve açık yapıyor. İnsan olarak her birimizin 365 günü ve her gün 24 saati var. Temennim sahip olduğumuz bu değerli zamanların bir kısmını tamamen insani yardımlara ayıralım, onlara karşılıksız yardım etmeye çalışalım. Benim kalbimden geçen en önemli isteğim budur."

Imam Qasım Rashid Ahmed'in konuşmasının ardından sözü alan Kimse Yok mu (KYM) Genel Müdürü Celal Türkoğlu, bu yıl ikincisini sonlandırmakta oldukları fuarın ilk günü geçen yıl olduğu gibi heyecanlandıklarını, böylesi bir organizasyonun parçası olmaktan da onur duyduklarının altını çizdi. IDME'nin bilinçlenmek ve bilinçlendirmek adına önemli bir adım olduğunu belirten Türkoğlu, yola çıkılırken tüm belediyelerin, gönüllü kuruluşların ve insanların bu fuar aracılığıyla bir araya gelebilmesini hedeflemiştik ve sanırım bunu da başardık, dedi.

Günün son kapanış konuşmasını ise Trio İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Cingöz gerçekleştirdi. Mesleğimiz gereği bizler bir randevu veriyoruz ve insanları bir amaç doğrultusunda bir araya toplamaya çalışıyoruz. Bugün son gününü yaşadığımız IDME 2. Uluslararası Afet Fuar'ı davetimize de binlerce insan geldi. Bu bizim için gurur verici bir tablodur, dedi. Cingöz sözlerine şöyle devam etti: "Bu tür organizasyonlarda tema belirlemek başlı başına bir sorundur ve bulunan temanın uluslararası topluma hitap etmesi gerekir. Dünya değişiyor, afetler coğrafyalara göre değişiyor ve çeşitleniyor. O nedenle söz konusu afetler olduğunda sağlıklı bilgi ve deneyim aktarımı oldukça önemli bir konuydu. Biz de bu organizasyonları yerli yabancı tüm tecrübelerin bir araya gelmesine aracılık ettik. Önümüzdeki yıl, üzerine daha çok şey koyarak ilerleyeceğimize eminim. Bugün ve fuar boyunca burada olan ya da dışarıdan desteğini eksik etmeyen herkese ayrı ayrı teşekkür ederim."

Ziyaretçiler 3 gün süren fuar boyunca afet döneminde kullanılabilecek birçok ekipmanı da yakından görme imkânı buldu. Fuar merkezinde verilen hizmetler ve sergilenen ekipmanlardan bazıları şöyleydi: "Arama kurtarma, ilk yardım, acil durum, Afet Erken Uyarı Sistemleri, denetim teknolojileri, kesme ve ayırma, kurtarma ve kazı, tıbbi yardım, endüstriyel sağlık ve güvenlik, kişisel koruma, su altı ve üstü arama-kurtarma, havadan mücadele, sivil savunma ve korunma için lojistik, yangın önleyici, durdurucu, geciktirici, söndürücü ve görüntüleme, kontrol, alarm sistemleri, yangın ve itfaiye araç trafik güvenlik, jeneratörler, bataryalar ve şarj sistemleri, algılama, ölçüm, analiz ve temizleme cihazları malzemeleri ve ekipmanları.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close