Huzurlu Yaylası Turizme Açılacak
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, 1992 yılında turizm merkezi ilan edilmesine rağmen terör olayları nedeniyle herhangi bir faaliyet yapılamayan İslahiye İlçesi'ndeki Huzurlu Yaylası'nın turizme açılması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.
Gaziantep İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, 1992 yılında turizm merkezi ilan edilmesine rağmen terör olayları nedeniyle herhangi bir faaliyet yapılamayan İslahiye İlçesi'ndeki Huzurlu Yaylası'nın turizme açılması için çalışmalara başlanıldığını söyledi.
İl Kültür ve Turizm Müdürü Ergün Özuslu, Gaziantep turizmini canlandırmak için çalışmalara devam edildiğini belirtti. Özuslu, Huzurlu Yaylası'nın 1992 yılında turizm merkezi ilan edilmesine rağmen o yıllarda yaşanan terör olayları nedeniyle herhangi bir çalışma yapılamadığını, ancak günümüz şartlarında terör olaylarının son bulmasıyla bölgenin turizme açılması için gerekli çalışmaların başlatıldığını söyledi.
Huzurlu Yaylası'nın doğal güzelliği ile turizm için cazibe merkezi olduğunu ve bu zenginliğin değerlendirilmesini amaçladıklarını dile getiren Özuslu şöyle konuştuHuzurlu Yaylası 1992 yılında turizm merkezi ilan edilmiş ancak o yıldan bu yana turizm faaliyetleri ile ilgili geçmiş yıllarda terör olaylarının olması nedeni ile her hangi bir çalışma yapılmamıştı. Doğa açısından çok zengin bir bölge olan Huzurlu Yaylası'nın turizme açılmasına yönelik çalışma içindeyiz. Huzurlu Yaylası doğal güzellikleri ile Karadeniz'i aratmayacak niteliğe sahip. Burasının turizme kazandırılması Gaziantep ve çevre illerdeki insanların doğa turizmi açısından gelip konaklayabileceği yerler inşa edilmesi büyük önem taşıyor. Bu konuda çalışmalarımıza başlamış durumdayız. İmar planları ve mevcut yapılar üzerindeki çalışmalara devam ederek altyapı oluşturmaya çalışıyoruz. Bakanlığın da vereceği gerekli izinlerle birlikte yaylayı turizm merkezi haline getireceğiz.
Huzurlu Yaylası'nın yanı sıra Dülük Antik Kenti'nin de turizme kazandırılması için çalışmaları hızlandırdıklarını anlatan Özuslu, Dülük Antik Kentinin turizme açılması için çalışmalarımızı hızlandırmış durumdayız. Ayrıca Rum Kale'de restorasyon çalışmalarımız devam edecektir. Rum Kale içindeki özellikle galerilerin restorasyonu ve 500 metrelik yürüyüş yolu ve içinde bulunan 8 evin restorasyonu gerçekleştirilerek işlevselleşmesi sağlanacak. Bu uygulamalar sonrasında Rum Kale'ye ciddi anlamda turist geleceğine inanıyoruz dedi.
Gaziantep Kalesi'nin 2012 yılında yıkılan giriş kulesinin restorasyonuna başlanıldığına da değinen Ergün Özuslu, çalışmaların Mayıs ayında tamamlanarak kalenin yeniden turizme açılacağını bildirdi.