Hüseyin Aygün'ün Açıklamalarına Bask'tan "Stockholm Sendromu" Yorumu
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaları "Stockholum Sendromu" olarak yorumladı Bağımsız Kamu Görevlileri...
Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaları "Stockholum Sendromu" olarak yorumladı Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) Genel Başkanı Resul Akay, CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ün serbest bırakıldıktan sonra yaptığı açıklamaları "Stockholum Sendromu" olarak yorumladı.
-STOCKHOLM SENDROMU NE?-
Türk siyasal literatürüne son dönemde giren "Stockholm Sendromu", psikolojide basit olarak "mağdurun hakim durumdaki suçluya olan sempatisi" şeklinde tanımlanıyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, üst düzey bir parti toplantısında iktidara oy veren yüzde 50 seçmenin tavrının bir ölçüde "Stockholm Sendromu"yla açıklanabileceğini belirtince tartışma yaratmıştı.
-RESUL AKAY: AYGÜN'ÜN BIRAKILMASI TOPLUMA NEFES ALDIRDI, AMA 'GENÇ ARKADAŞLAR' SÖZÜ AKIL TUTULMASI-
Hüseyin Aygün'ün PKK tarafından kaçırıldıktan 48 saat sonra serbest bırakılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapan BASK Genel Başkanı Akay, "Milletvekili Hüseyin Aygün'ün özgürlüğüne kavuşması kamuoyuna derin bir nefes aldırmıştır" diyerek, Aygün'ün özgürlüğüne kavuşmasının ardından yaptığı açıklamada, kendisini silah zoruyla dağa kaldıran terör örgütü militanlarından "genç arkadaşlar" şeklinde bahsetmesinin "akıl tutulmasından" başka bir şey olmadığını iddia etti. Resul Akay "Bir milletvekilinin gerekçesi ne olursa olsun dağa çıkan, yol kesen, sivil, asker ve polisleri kalleşçe katleden, metropollerde bomba patlatan bir terör örgütünü mazur göstermesi kabul edilemez" dedi.
-"HÜSEYİN AYGÜN'ÜN SİYASİ ÇİZGİSİ DİKKATLE İZLENECEK"-
İş bulamayan üniversite mezunlarının, sokak çocuklarının, pazar atıklarıyla yaşamını sürdürenlerin, günde bir dolara yaşam savaşı verenlerin, geliri olmadığı için öğrenimini sürdüremeyen gençlerin, her gün onlarca haksızlığa, zorbalığa ve şiddete maruz kalanların eline silah alıp dağa çıkmasını hiç kimsenin mazur gösteremeyeceğini belirten Akay, iktidarın keyfiliklerine ve hukuksuzluklarına karşı herkesin demokrasi içerisinde mücadele etmesinin temel bir gerçeklik olduğunu kaydetti. Akay, "Sayın milletvekilinin açıklaması bir bütün olarak değerlendirildiğinde, 1973 Ağustosu'nda Stockholm'de bir banka soygunu sonrasında banka çalışanı bir rehinenin soyguncuya karşı duyduğu ilgiyi andırmaktadır. Böyle bir ilgi olmasaydı, seyahat özgürlüğü engellenen, yaşam hakkı 48 saat tehdit altında tutulan, Türkiye ve dünya kamuoyunda imajı ve itibarı tartışmalı hale gelen bir milletvekilinin terör örgütünün barış sözcülüğüne soyunamazdı" değerlendirmesinde bulundu. Terör örgütü tarafından kaçırılan kimi siyasi aktörlerin serbest bırakıldıktan sonra siyasi pozisyonlarını gözden geçirdiklerinin malum olduğunu belirten Akay, Hüseyin Aygün'ün siyasi çizgisinin kamuoyu tarafından dikkatle izleneceğini belirtti. - Ankara