Hurda Toplayan "Sanatçı Eller"
Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde yaşayan güzel sanatlar öğrencisi Kadir Kanyılmaz, hurda toplayarak bir yandan ailesinin geçimini sağlıyor bir yandan da yağlı boya tabloları için gerekli malzemeleri satın alıyor.
Renk körü olmasına karşın Karabük Üniversitesi Fethi Toker Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi resim bölümünde eğitim gören 23 yaşındaki Kadir Kanyılmaz'ın fırça tutan elleri, günün büyük kısmında da hurda topluyor. Günde 20-25 kilometre el arabasıyla dolaşan evli ve bir çocuk babası Kanyılmaz, sattığı hurdalardan kazandığı parayla yaşamını sürdürmeye ve resimleri için malzeme satın almaya çalışıyor.
RESİM BÖLÜMÜNÜ TERCİH EDEREK YETENEĞİNİ GELİŞTİRDİ
Kanyılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lise çağlarından beri resme ilgisi olduğunu, üniversitede resim bölümünü tercih ederek yeteneğini geliştirdiğini söyledi. Fakülteden mezun olmak için birkaç dersinin kaldığını anlatan Kanyılmaz, "Üniversite eğitim masraflarımı hayırseverlerin desteği ve aldığım burslarla karşıladım. Şu an tek dersim kaldı, ondan da geçebilirsem mezun olacağım. Lise yıllarından beri hurda toplayıp satıyorum. Kazandığım parayla hem ailemin geçimimi sağlıyorum hem de resim yapabilmek için gerekli malzemeleri satın alıyorum" diye konuştu.
RESİMLERİ 16 SERGİDE YER ALDI
Kanyılmaz, resimlerinin Karabük, İstanbul, Ankara ve Zonguldak'ta kişisel ve karma olmak üzere 16 sergide yer aldığını söyleyerek, şunları ifade etti; "Eserlerim sanatseverler tarafından çok beğenildi. Bundan büyük mutluluk duydum. Duygularımı resim yaparak ifade etmeye çalışıyorum. Resim benim için özgürlüğü yansıtan ve duyguları ifade eden her şeydir, yaşama tutunmaktır. Resimlerimde bu heyecanı yaşıyorum. Renk körü olduğumdan tonların üzerine isimlerini yazarak tablolarımda kullanıyorum. Renklerin armonisi ve zıtlığını ise çok önemsiyorum. Farklı tür çalışmalara da imza atmak istiyorum. Resimden para kazanıncaya kadar da hurdacılığa devam etmekten başka çarem yok."
AİLE EKONOMİSİNE YETENEĞİYLE KATKI SAĞLIYOR
Sipariş üzerine kara kalem çalışmaları yaparak az da olsa gelir elde ettiğini aktaran Kanyılmaz, "Bir yakınım ağaç yakma kalemi hediye etti. Onunla da hediyelik eşyalar hazırlayıp satıyorum. Böylece aile ekonomimize yeteneğimle de katkı sağlamaya çalışıyorum" değerlendirmesinde bulundu.