Haberler
RTÜK'ten yayıncılık ilkelerini ihlal eden 4 diziye ceza

RTÜK'ten 4 diziye ceza

Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Futbol A.Ş'den istifa etti

Hasan Arat istifa etti

Erdoğan'dan 'Bahçeli'nin 'İmralı ile DEM görüşsün' çağrısına ne diyorsunuz?' sorusuna tek kelimelik yanıt

Erdoğan'dan Bahçeli'nin çağrısını soran gazeteciye tek kelimelik yanıt

Amca Salim Güran, Narin'in cesedinin bulunduğu yerde 8 dakika kalmış

Narin cinayetinde soruşturmanın seyrini değiştirecek görüntü

Hrant Dink Cinayeti Davası

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin eski emniyet görevlileri ile Yargıtay'ın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı dava ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin...

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin eski emniyet görevlileri ile Yargıtay'ın bozduğu ana davanın 8 sanığının da aralarında bulunduğu 35 kişinin yargılandığı dava ile FETÖ elebaşı Fetullah Gülen, eski savcı Zekeriya Öz, gazeteciler ve jandarma görevlilerinin yer aldığı 50 sanıklı dosyanın birleştirilmesi kararı sonrasındaki ikinci duruşmada savunma yapan sanık Ahmet Çetiner, "Samast'ın fotoğrafının çekilmesi için talimatı kim verdi bilmiyorum. Görüntülerin ham hali izlendiğinde her şey ortaya çıkacaktır. Ogün Samast'ı doktor kontrolüne götürecektik. O nedenle koluna girdim. Fotoğrafların da arşiv için çekildiği belirtildi." dedi.

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmada bazı sanıklar savunma yaptı.

Samsun'da Ogün Samast'ı gardaki otobüste gözaltına alan polisler arasında yer alan sanık eski polis Ahmet Çetiner, savunmasında "Şube müdürünün talimatı ile Ogün Samast'ı otobüsün içine girerek yakaladık. Fotoğrafının çekilmesine izin verdiğim iddia ediliyor. Ancak ben o tarihte iki haftalık komiserdim. Kimseye talimat vermedim. O sırada odada değildim. Bilgi notu hazırlamamız istenmişti. Bilgi notu hazırladık. Sonradan odaya girdim. Ben odaya girmeden önce fotoğraf çekilmiş. Bunun sıkıntısını 10 senedir çekiyorum. Bana terfi verilmedi. Bir sürü sıkıntı yaşadım." diye konuştu.

"Fotoğraf çekilmesi talimatını kim verdi bilmiyorum"

Çetiner, Ogün Samast ile fotoğraf çekilmesine ilişkin şunları kaydetti:

"Samast'ın fotoğrafının çekilmesi için talimatı kim verdi bilmiyorum. Görüntülerin ham hali izlendiğinde her şey ortaya çıkacaktır. Ogün Samast'ı doktor kontrolüne götürecektik. O nedenle koluna girdim. Fotoğrafların da arşiv için çekildiği belirtildi. Ogün Samast'ın sağ ve sol tarafından görüntüleri alındı. Bayrak işi ise ben odaya girmeden önce olmuş."

Sanık Çetiner, söz alan tutuklu sanık Ercan Gün'ün "Görüntülerin ham halinin nerede olduğunu biliyor musunuz?" şeklindeki sorusunu, "Bize görüntüler izletilmedi. Müfettişler incelemeye geldiğinde bütün görüntüleri aldılar." diye yanıtladı.

Samast'ın Atatürk'ün "Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez" sözlerinin yazılı olduğu bir takvimin önünde çekilen görüntüleriyle ilgili sorular sorulması üzerine Çetiner, "TEMA Vakfı, bütün emniyete o takvimi yılbaşı nedeniyle dağıtmıştır. Burada bir kurgu yoktur." dedi.

Dönemin Samsun Emniyet Müdürlüğü TEM Şube Müdürlüğü amiri olan Metin Balta da "Ben emredileni yaptım. Kendi kafama göre iş yapmadım. Olağan, rutin, rastgele bir olaydı. İddianamedeki gibi bir kurgu yoktu. Zaten 3-5 gün sonra da görevden uzaklaştırıldık. Biz kalsaydık, fotoğrafları basına kim sızdırdı bulabilirdik ama uzaklaştırıldık. Sanki birileri bu işin ortaya çıkmasını istemiyor gibi bir durum ortaya çıktı. Çektiğimiz tüm görüntüleri müfettişlere verdik." ifadelerini kullandı.

Duruşma, perşembe gününe ertelendi.

Kaynak: AA / Güncel
title