Hilvan DBP'den Yerel Yönetime Tepki
Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Hilvan yönetimi, Kobani'den kaçarak Hilvan'a sığınan ailelere gerekli yardımı yapmadığını ileri sürdü.
Hilvan Belediyesi IŞİD kuşatması altından kaçarak ilçeye sığınan Kobani halkına yönelik yatak ve battaniye yardımı yaparken, konu ile ilgili bir açıklama yapan DBP İlçe yönetimi, söz konusu yardımların göstermelik olduğunu iddia etti.
Hilvan Dbp İlçe Eşbaşkanı Mehmet Ali Sütpak, yaptığı açıklamasında, "Biz Hilvan DBP olarak başta Hilvan belediyesi, Hilvan kaymakamlığı ve Şanlıurfa valiliğini Kobanê halkına yardım elini biran önce uzatmaları için duyarlı olmaya çağırıyoruz" dedi.
İlçe genelinde üç bine yakın Kobanilinin olduğunu belirten Sütpak, kendi partilerince ellerinden gelen yardımı yaptıklarını ancak aynı duyarlılığı ilçe yönetimince göremediklerini söyledi.
Sütpak açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "29 günden bu yana Hilvan ilçemizde, İŞİD terör örgütünden kaçıp Hilvan'a sığınan üç bine yakın Kobanêli vatandaş bulunmaktadır. Biz DBP ilçe yönetimi olarak elimizden gelen desteği yapmaya çalışıyoruz. Yardımları daha çok mahalle ve çevre köylerden bire bir kapıları çalıp halkımızdan topluyoruz. Temel ihtiyaçları elimizden geldiğince toplamaya çalışıyoruz ancak barınma sorununa kalıcı bir çözüm bulmuş değiliz. Bu konuda Hilvan belediyesi ve Hilvan kaymakamlığıyla görüşmeler yapıp istişarede bulunmamıza rağmen herhangi bir adım atmış değiller. Söylemlerimizi kulak arkası yapıp havada bıraktılar. Birkaç yardım paketiyle kameraların karşısına çıkıp göstermelik pozlar verdiler. Gün poz verme günü değildir. Sizlerin de bildiği gibi önümüz kış mevsimidir. Kobanêli halkın dafa fazla perişan olmaması için bu konuda herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor."
TÜYSÜZ: AİLELER PERİŞAN
Parti olarak görevlendirilen ve yardım komisyonu çalışmalarında yer alan Emel Tüysüz ise ailelerin büyük sıkıntılar çektiğini belirterek yardım ağının genişletilmesi çağrısında bulundu.
Tüysüz, "Bizler komisyon olarak 29 günden bu yana yoğun çalışmalar içerisindeyiz. Aileler perişan vaziyette bize geldiler. Elimizden geldikçe hatta elimizden gelenin fazlasıyla yardımcı olmaya çalışıyoruz. Her ne kadar koştursak ta yetersiz kalıyoruz. Ailelerin barınma sorunu en büyük sorunumuzdur. Bir o kadar hastalık konusu yine önemli sorunlar arasındadır. Hastalarımız hastaneye muayeneye gittiklerinde kendilerinden kaymakamlık tarafından verilen bir kart isteniyor. Kobanêli hastalar kaymakamlığa gittiklerinde de kaymakamlık personelleri tarafında yeterince alaka gösterilmiyor. Hatta bazılarına bu gün git yarın gel deniliyor. Talebimiz bu vatandaşlar için mobil sağlık hizmetinin verilmesidir" diye konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)