Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Hiçbir Hediye Bu Kadar Değerli Olamazdı?

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bundan 3 yıl öncesine kadar evinden pek dışarı çıkamayan, sosyal yaşamı olmayan 23 yaşındaki bedensel engelli Tahir Yiğit'in hayatı bir anda değişiverdi.

Bundan 3 yıl öncesine kadar evinden pek dışarı çıkamayan, sosyal yaşamı olmayan 23 yaşındaki bedensel engelli Tahir Yiğit'in hayatı bir anda değişiverdi. Bağcılar Belediyesi'nin en önemli projelerinden biri olan Engelliler Sarayı'nın açılmasıyla Tahir'in dünyası renklendi. Ailesiyle birlikte geldiği ilk günü dün gibi hatırlayan Tahir Yiğit, 'Engelliler Sarayı, adına yakışan bir yer. Bizim için burası gerçekten bir saray. Hafta sonlarının gelmesini istemiyoruz' diye konuşuyor.

SOSYAL HAYATIN TAM ORTASINDA

Engelliler Sarayı'na gelmeden önce yüzü sürekli asık olan, hayata küskün bakan doğuştan bedensel engelli olan Tahir, kaydını yaptırdıktan sonra burada birçok kursa katılarak kendini geliştirdi. Eski Tahir gitti; gözleriyle gülen, espriler yapan ve edindiği yeni arkadaşlarıyla sosyal hayatın tam ortasında mutluluğunu sürdüren yeni bir Tahir geldi. Yaklaşık 35 farklı branşta kurs verilen Engelliler Sarayı'nda en çok marangoz atölyesini sevdiğini söyleyen Tahir Yiğit, burada ağaç oyma işlerini öğrenerek kuş yuvası, tahtadan minyatür oyuncaklar yapıyor. Bir şey üretmenin kendisini inanılmaz mutlu ettiğini de söylemeden geçemiyor.

HAKKI DEDE'YE BASTON YAPIYOR

Her akşam kurs bitince servis aracıyla evine giden Tahir'in mahallesinde zaman zaman gördüğü Hakkı Dede dikkatini çekiyor. Yürümekte zorlandığını gören Tahir, Hakkı Dede için bir baston yapmaya karar veriyor. Bu fikri eğitmeni Murat Demir'le paylaşarak bastonu yapmaya koyuluyor. Tahir, 1 hafta süren titiz bir çalışmadan sonra bastonu kullanıma hazır hale getirdi..

MUTLULUĞUN FOTOĞRAFI

Sıra bastonu vermeye gelmişti. Bir tanıdık vasıtasıyla Engelliler Sarayı'na getirilen Hakkı Dede'nin hiçbir şeyden haberi yoktu. Marangoz atölyesine gelen 80 yaşındaki Hakkı Akın, engellilerin yaptığı çalışmaları görünce şaşkınlığını gizleyemedi. Kısa bir sohbetin ardından Tahir, özenle yaptığı bastonu Hakkı Dedesi'ne uzatarak, 'Rahat yürümen için sana baston yaptım' dedi. Hakkı Dede ne diyeceğini bilemedi. Öyle bir duygusal anlar yaşandı ki, adeta sözün bittiği yerdi. Gözleri yaşaran ve hayatında ilk defa bir hediye aldığını söyleyen Hakkı Akın, 'Tahir beni öyle mutlu etti ki, diyecek bir şey bulamıyorum. Allah ondan da, Engelliler Sarayı'nı yapandan da razı olsun' dedi. Hediyesini alan Hakkı Dede, Tahir'e bir kez daha teşekkür ederek sarıldı. İşte o sımsıcak sarılma adeta mutluluğun bir fotoğrafıydı.

(Tür: İstanbul)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title