Haberler

Heykeltıraş Nizam Güner 2. Kitabını Piyasaya Çıkarttı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Dha DIŞ HABER- Levent GÜNDÜZ-FRANSA/DHA 54 yıldır Fransa'nın Grenobel, Eybens kentinde yaşayan heykeltıraş sanatçısı Nizam Güner (74) heykeltıraş sanatında Anadolu medeniyetlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Dha DIŞ HABER-

Levent GÜNDÜZ-FRANSA/DHA

54 yıldır Fransa'nın Grenobel, Eybens kentinde yaşayan heykeltıraş sanatçısı Nizam Güner (74) heykeltıraş sanatında Anadolu medeniyetlerini dünyaya tanıtmaya devam ediyor.

Eserlerini ikinci kitabında toplayan sanatçı Nizam Güner'in Gergedan yayınevi tarafından kuşe kağıda, renkli hazırlanmış 190 sayfalık 'Nizam Double Tension – İkili Gerilim' isimli kitabı Nisan ayında Fransa'da piyasaya çıktı. Nural Yağmur tarafından yayına hazırlanan ikinci kitabı Fransa'da 'Fnac' mağazalarında satışa çıktı. Yarım asırdan fazla sanat çalışmalarıyla uluslararası sergilerde çok sayıda ödül alan başarılı sanatçı Anadolu kültürünü tunçtan yapılan eserlerinde nakış gibi işliyor. Avrupa ülkelerinde çok sayıda sanat galerilerinde sergilenen eserleri heykeltıraş ustası Nizam Güner'e çok sayıda ödül kazandırdı.

Kitap Türkçe, Fransızca ve İngilizce üç dilde hazırlandı. Sanatseverler için büyük bir felsefi zenginlik kazandıran kitap kutsal yaradılışla, evrensel gelişim arasında ikili gerilimi anlatıyor. Büyük usta Nizam Güner Strasburg kentine yeni inşa edilecek Türk temsilcilik ve rezidans binalarının bahçesine özel bir heykel proje çalışma hazırlığında bulunuyor. Kitapta heykel sanatını en iyi şekilde tanıtan sanatçı Nizam Güner, kadın bedenini, yaşamını en güzel anlatan sanatçılar arasında yer alıyor. Nizam Güner için kadınların yeri bambaşka. Tunç eserlerde kadın bedeninin alev gibi yükselişi, kadını farklı boyutlarda temsil eden heykeller içinde hayat ağacı bunun en güzel örneklerinden biri.

Fransa'da Ulusal Halk Şövalye Nişan sahibi Sanatçı Nizam Güner'in çeşitli ülkelerden aldığı çok sayıda ödülleri bulunuyor. Fransa'ya genç yaşta jeoloji eğitimi için giden Nizam Güner rahatsızlanınca, hastanede tanıştığı bir ressam sayesinde sanata yöneldi. İlk yağlıboya resim çalışması ve sonra heykeltıraş çalışmasıyla ünlendi. Zamanın Işığı, Bitkisel Gerilim, Öpücük, Metamorfoz, Huzur, Hayat Ağacı, Işığın Yaradılışı, Alev, Meditasyon, Büyüleyen Kadın, Okuyucu, Güven, Alev gibi tunç heykeller galerilerde izleyenleri büyülüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close