Haberler

Hem Hayalini Gerçekleştirdi Hem de 200 Kişiye İş Kapısı Açtı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordulu iş adamı Güngör, İstanbul'da işçi olarak çalıştığı dönemlerde hayalini kurduğu tekstil fabrikasını 3 yıl önce Gülyalı ilçesinde açarak 200 işçi istihdam ediyor Güngör: " Yeter ki gençlerimiz memleketlerini terk etmesin, memleketlerinde istihdam olanakları olsun, buralarda çalışsınlar, geleceklerini kursunlar, gurbete giderek bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasınlar"

Ordulu iş adamı Oral Güngör, İstanbul'da işçi olarak çalıştığı dönemlerde hayalini kurduğu tekstil fabrikasını 2010 yılında Gülyalı ilçesinde açarak 200 işçi istihdam ediyor

İstanbul'a gittiği 1983 yılında bir tekstil fabrikasında işe başlayan Oral Güngör (45), o dönemlerde hayalini kurduğu tekstil fabrikasını 2010 yılında İstanbul'dan memleketi Ordu'ya dönerek Gülyalı ilçesinde açtı. Hayalini gerçekleştiren Güngör, 3 yıldır 200 işçi istihdam ediyor ve yurt içindeki 81 şehre ürün gönderiyor.

Güngör, AA muhabirine, 2010 yılında kurdukları fabrikada erkek üst giyiminde takım elbise, mont ve kaban imalatı yaptıklarını anlattı.

Kendisinin de çocuk yaşlarda İstanbul'a gittiğini, bu nedenle gurbetin zorluğunu bildiğini ifade eden Güngör, şöyle konuştu:

"Bölgemizin yoğun göç aldığı 1980'li yılların başında diğer vatandaşlar gibi biz de gurbete gittik. İstanbul'da tekstil işçisi olarak işe başladım. Bu sektörde uzun yıllar çalıştım, çalışırken ciddi sıkıntılar da yaşadım. Şartlar ne olursa olsun o güçlükleri de göz önünde bulundurarak 'bir gün kendi memleketimde yatırım yapabilir miyim, memleketimde istihdam sağlayabilir miyim' diye yıllarca hayal kurdum. Bunu çok istedim ve sonunda nasip oldu. Kendi memleketimize tekstil fabrikasını kurduk. Çok şükür Allah bize nasip etti."

"Yeter ki gençlerimiz memleketlerini terk etmesin"

Tekstil fabrikasını kurarak göçün önüne geçmeye çalıştıklarını anlatan Güngör, şöyle devam etti:

"Her ne kadar eski yıllara oranla gurbete fazla göç yaşanmasa da yine büyük şehirlere gidenler oluyor. Yeter ki gençlerimiz memleketlerini terk etmesin, memleketlerinde istihdam olanakları olsun, buralarda çalışsınlar, geleceklerini kursunlar, gurbete giderek bizim yaşadığımız sıkıntıları yaşamasınlar. Biz bunu istiyoruz. İnşallah işçi sayısını 500'e çıkartarak göçün de önüne geçmeyi hedefliyoruz."

"İlçemize yapılan en büyük ve tek yatırım"

Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen ise ilçelerinde 2010 yılında kurulan tekstil fabrikasının ilçeye en büyük ve tek yatırım olduğunu belirtti.

Güngör'ü tebrik eden Şen, şunları kaydetti:

"Küçük çapta iş yerleri son yıllarda ilçemizde açılıyordu ancak böylesine büyük bir iş yeri ilk defa açıldı. 200 kişinin istihdam edildiği bir yatırımın ilçede olması bizi son derece memnun etti. Bu firma 2010 yılında ilçemize geldi. Biz de sahip çıkarak gençlerimizin istihdam edilmesini sağladık. Kendilerinden çok memnunuz. Bu ve bunun gibi firmaların ilçemizde çoğalmasını arzu ediyoruz." - Ordu

Kaynak: AA / Güncel
İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Tunceli ve Ovacık Belediye Başkanlarının yerlerine gelen isimler ve kayyum gerekçeleri belli oldu

Kayyum gerekçeleri ve yerlerine gelen isimler belli oldu

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

Yenidoğan çetesinin yargılandığı davada 5. gün sona erdi! İşte tüm detaylar

title