Haberler

Hedefleri Artık "Canlı" Değil

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avcıları canlıdan cansız hedefe yöneltmek için Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa proje başlatan Tepebaşı Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü, lisans çıkardığı 30 avcıyı atıcılık sporuna kazandırdı.

SİNAN BALCIKOCA - Avcıları canlıdan cansız hedefe yöneltmek için Eskişehir Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortaklaşa proje başlatan Tepebaşı Avcılık ve Atıcılık Spor Kulübü, lisans çıkardığı 30 avcıyı atıcılık sporuna kazandırdı.

Kentte, antrenör Veli Can Çalhan gözetiminde eğitim alan avcılar, atıcılık sporunda lisans çıkarıp ulusal müsabakalara katılmaya başladı.

Kulübün başkanı Sezgin Çalışkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2009'da kurulan kulübün 2016 yılına kadar avcılık alanında faaliyet gösterdiğini söyledi. Bu yıldan itibaren atıcılık sporuna yönelmeyi hedeflediklerini belirten Çalışkan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüyle çalışma başlattıklarını anlattı.

Çalışkan, 720 üyeden 30'unu atıcılık sporuna yönlendirmeyi başardıklarını aktararak, "Kentte avcıları cansız hedeflere yönlendirmek ve atıcılık sporunu sevdirmek için atış programları düzenliyoruz. Arkadaşlarımız da bu projeye olumlu baktı, büyük azim ve gayret gösterdi. Amacımız gençlere atıcılığı aşılamak." ifadelerini kullandı.

Avcılığın amaçlarından birinin, yaban hayatının gelişmesine katkı sağlamak olduğunu vurgulayan Çalışkan, şöyle devam etti:

"Türkiye'deki avcı sayısı fazla ama lisanslı atıcı sayısı çok az. Artık cansız hedeflere atmayı teşvik ediyoruz. Burada gençlere iyi örnek olmaya çalışıyoruz. Bunun meyvelerini de almaya başladık. Bu yıl 6. kez teşvik müsabakaları düzenledik. 30 avcıyı bu spora kazandırdık. İnşallah bütün camiaya örnek oluruz. Hedefimizi atıcılık sporunda dünya çapında dereceler elde edip ülkemizi en iyi şekilde temsil etmek."

"Bu projenin Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyoruz"

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Atıcılık Takımı Antrenörü Veli Can Çalhan ise avcılara atıcılık sporunu sevdirmek için çalışmalar yürüttüklerini dile getirdi.

Avcıların ilk önceleri adaptasyon sıkıntısı çektiğini ifade eden Çalhan, "Avcılar sayesinde ilimizin sporcu sayısı arttı. Mersin'deki şampiyonaya katılıp orada başarı gösterdiler. Şimdi ise başka bir şampiyonaya hazırlanıyorlar. Zaten avcılıktan geçtikleri için çok başarılılar." dedi.

Çalhan, avcılara her türlü eğitim desteği sağladıklarını anlatarak, "Artık avcılar canlı avdan ziyade trap, plak atışlarını iple çekiyorlar. Bu projenin Türkiye'ye örnek olacağını düşünüyoruz. Amacımız bu sayıyı daha da artırıp insanları canlı hedeften cansız hedeflere yöneltmek." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close