Hedef: Hedef Kitle" Konferansı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Siyasal İletişim Uzmanı ve Boris Yeltsin'in imaj danışmanı Igor Mintusov, seçimlerde pozitif kampanyaların daha faydalı olduğunu belirterek, "İnsanlar iyi şeyleri dinlemeye daha eğilimli. Negatiflik insanların sabırlarını zorluyor" dedi.

Siyasal İletişim Uzmanı ve Boris Yeltsin'in imaj danışmanı Igor Mintusov, seçimlerde pozitif kampanyaların daha faydalı olduğunu belirterek, "İnsanlar iyi şeyleri dinlemeye daha eğilimli. Negatiflik insanların sabırlarını zorluyor" dedi.

Element Strateji Yönetimi ve Danışmanlık tarafından düzenlenen "Hedef: Hedef Kitle" konferansının "Siz de ulaşamadıklarımızdan mısınız?" başlıklı panelinde konuşan Mintusov, Rusya'da yapılan araştırmalarda, katılımcıların yüzde 60'ının seçimlerinde politik programın, yüzde 40'ının politik kişiliğin, siyasi kimliğin önemli olduğunu, daha derin incelemede ise Rus seçmenlerin yüzde 70'inin siyasi kimliğe, yüzde 30'unun ideolojiye önem verdiğini söylediğini aktardı.

Mintusov, "Kampanyalarda korku işe yarayan bir duygu mu?" sorusuna "Kesinlikle evet" karşılığını verirken, şunları anlattı:

"Boris Yeltsin'in seçimi kazanması için yapılan kampanyada komünizmin geri gelmesi ihtimaline karşı korku kullanıldı. Komünizmin felaketleri, komünist dönemde Rusya'nın yaşadığı felaketler ve 1970'lerde yaşanan devalüasyona dikkat çekildi, korku etmenleri uyarılarak, propaganda yapıldı. Bu da büyük bir etki yarattı çünkü insanların Yeltsin'e oy vermelerindeki ana neden, geçmişe oy vermek istememeleriydi. Profesyonel bir siyasetçinin kullanabileceği en güçlü duygulardan biri korkudur."

Pozitif kampanyaların daha faydalı olduğunu dile getiren Mintusov, "İnsanlar iyi şeyleri dinlemeye daha eğilimli. Negatiflik insanların sabırlarını zorluyor" dedi.

Reklamcılar Derneği Onursal Üyesi İzmir Tolga ise kampanyalarda yalın olmanın ve anlaşılmanın önemine işaret ederek, "Her siyasi lider iyi bir iletişimci ise işler kolaylaşır. Böyle değilse, reklam ajansı ve dışarıdan iletişimci siyasi liderin kelimeleri daha yalın ve onlara nüfuz edecek şekilde söylemesini sağlar" diye konuştu.

Arter Ajans Siyasal İletişim Danışmanı Gökhan Yücel ise sloganların seçmeni ikna ettiğini ancak sadece sloganla seçim kazanılamayacağını belirterek, kampanyanın önemli parçalarından birinin vaatler olduğunu vurguladı.

Seçimi sadeliğin kazandırdığını dile getiren Yücel, Haziran 2015 seçimlerinin "dijital seçimler" olacağını söyledi.

"Seçmene kendimizi doğru şekilde anlatırsak, doğru şekilde oy verebilirler"

ABD Başkanı Barack Obama'nın "2012 Başkanlık Seçimleri" Dijital Kampanya Direktörü Teddy Goff da 2008'de dijital mecranın dar olduğuna işaret ederek, kampanyalarını pek çok uygulama veya faydalı aletler olmadan şekillendirdiklerini anlattı.

Goff, 2012'ye gelindiğinde dijital mecranın büyüdüğünü, Başkan Obama'nın 22 milyon Facebook takipçisine sahip olduğunu kaydederek, "Taraftarların arkadaşları ve takipçileri de eklendiğinde neredeyse herkese ulaşabiliyoruz" dedi.

Dünya çok hızlı değişse de kampanyanın amaçlarının değişmediğini söyleyen Goff, "Çünkü son kullanıcılar da değişmedi. Biz seçmene kendimizi doğru şekilde anlatırsak, doğru şekilde oy verebilirler" diye konuştu.

Goff, politikacının mesajını almasını sağlamak için politikacının seçmene yakın olduğunu hissettirmek gerektiğine işaret etti.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close