Hayırseverler İçin "Yardım Köprüsü" Kuruyorlar
Kırşehir Belediyesine bağlı Hayırevi görevlileri, hayır yapmak isteyen gurbetçilerin yardımlarıyla tayini çıkan polis, asker ve memurların yanında götüremediği ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
ABDULLAH YILDIZ - Kırşehir Belediyesine bağlı Hayırevi görevlileri, hayır yapmak isteyen gurbetçilerin yardımlarıyla tayini çıkan polis, asker ve memurların yanında götüremediği ev eşyalarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.
Yılın belirli zamanlarında sosyal medya ve basın kuruluşları aracılığıyla bilgilendirme yapan Hayırevi yönetimi, kendilerine ulaşan gurbetçilerle talep listesindeki ihtiyaçlı aileler arasında irtibatı sağlayarak adeta hayır köprüsü kuruyor. Hayırseverler, isteklerine göre kendileri ya da Hayırevi görevlilerinin refakatinde yardımlarını yapıyor.
Kırşehir Belediyesi Hayırevi Müdürü Hikmet Kılıç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2010 yılında kurulan Hayırevine 5 bin 160 kişinin başvurduğunu, bunlardan bin 830'unun dosyasının kabul edildiğini söyledi.
Başta Türkmenler olmak üzere Suriye, Irak, Afganistan ve Myanmar gibi karışıklık yaşanan yerlerden gelen 600 ailenin ihtiyacını da karşılamaya gayret gösterdiklerini vurgulayan Kılıç, gıda, giyecek, ev eşyası ve her türlü ihtiyaç malzemesiyle katkı yapmaya çalıştıklarını belirtti.
"Burası veren elin erdemiyle alan elin duasının buluştuğu yer"
"Burası veren elin erdemiyle alan elin duasının buluştuğu yer." diyen Kılıç, ihtiyaç sahibi ailelere bizzat ulaşarak yardımda bulunmak isteyenleri de ihtiyaçlı ailelerle buluşturduklarını dile getirdi.
Kılıç, bu şekilde bir çok gurbetçi hayırseverin listelerindeki ihtiyaç sahipleriyle buluşup bizzat hayırlarını yapmalarına vesile olduklarına işaret ederek, şöyle konuştu:
"Talep etmeleri halinde sağ el ile sol eli buluşturuyoruz. Hayır sahiplerimiz bize gelerek yardım yapacak liste istiyorlar. 10 kişi, 15 kişi, 20 kişi. 'Ben hayrımı kendim yapmak istiyorum' dediğinde listemizden ihtiyaç durumuna göre sırayla seçiyoruz. Ona aracılık ediyoruz. Fakirimizin adresini veriyoruz, o kendisi ne vermek istiyorsa götürüp veriyor. Talep etmeleri halinde sağ el ile sol eli buluşturuyoruz. İnsanlar artık bu mutluluğu yaşamak istiyor. İstismar artınca gurbetçiler güvenecekleri, sağlam arşivi olan kurumlar arıyorlar. Bize güvenenler geliyor, liste istiyor. Telefon ve adresleri alarak yardımlarını kendileri yapıyorlar. Onlar kendi yardımlarını kendileri yapıyorlar. Bizden 15'er ailelik liste alan Almanya, İngiltere ve başka Avrupa ülkelerinden insanlar oldu. Biz de yardımcı olduk. Listeleri bizden aldılar ve yardımlarını yerlerine ulaştırdılar."
Birçok ihtiyaçlı aileye katkı sağlandı
Tayin dönemlerinde götüremedikleri eşyaları bırakacak yer arayan memurlar, askerler ve polislerin eşyalarının değerlendirilmesi için de devreye girdiklerini anlatan Kılıç, oluşturdukları ekiple yardımcı olduklarını anlattı.
Kılıç, "Bize ulaşan asker, polis ve memurlardan eşyalarını bırakmak isteyenlerin evlerinden alarak ilgili insanların evlerine götürüyoruz. Göreve geldiğimizden itibaren oluşturduğumuz bir eşya talep sıramız var. O talep sırasına göre eşyaları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz. Bundan sonra da bize telefonlarımızdan ulaşıp bilgi alabilirler. Biz de taleplerini yerine getiririz. Bu şekilde hem bir çok ailenin ev eşyası sahibi olmasına hem de tayincilerin hayır yapmasına vesile olduk." ifadelerini kullandı.