Haberler
Yenidoğan Çetesi davasında Başhekim Fetin Rüştü Yıldız, Fırat Sarı'ya para ödediklerini itiraf etti

Sanık sandalyesine oturan başhekimden Fırat Sarı'yı zora sokacak itiraf

Bahçeli'nin çağrısı sonrası DEM Parti Öcalan'la görüşmek için yazılı başvuru yaptı

Bahçeli'nin Öcalan çağrısı sonrası DEM Parti ilk adımı attı

'Ahmet Özer' tartışması tansiyonu yükseltti, İmamoğlu çileden çıktı

İBB Meclisi'nde tansiyon yükseldi, İmamoğlu çileden çıktı

Ankara'da görüşme hareketliliği! Bahçeli ve Ahmet Türk'ten art arda açıklamalar

Bahçeli "Ağaların kapısı açık olur" dedi, Ahmet Türk'ten yanıt gecikmedi

'Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar' Projesi Tanıtıldı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Yüksek Okulu'nun ve DOĞAKA SODES projesi kapsamında 2013 Temmuz ayında imzalanan protokolle yürüttüğü ''Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar'' projesi Tanıtım Toplantısı düzenlendi.

Düzenlenen tanıtım toplantısına, Rektör Vekili Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli, Ovakent Belediye Başkanı Abdulşükür Mert, Hatay Sağlık Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Şana Sungur, Hatay Esnaf Odaları Birlik Başkanı Kadir Teksöz, Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kooperatif Başkanı Sabit Teksöz, DOĞAKA Uzmanları ve beraberinde birçok akademik personelle geleceğin beyaz melekleri katıldı.

"Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar" projesinin tanıtımını yapan Proje Koordinatörü Dr. Emel Teksöz'ün konuşmasıyla başlayan toplantıda Teksöz hemşirelik eğitiminde, sağlık ve hastalık konusunda teorik bilgi alan öğrencilerin bu bilgileri vakalar üzerinde görerek ve uygulayarak deneyim kazanacaklarını ifade etti. Her dersin zorluklarının olduğunu dile getiren Teksöz, bu derslerin çocuk sağlığı ve hastalıkları üzerine olduğunda zorlukların katlanarak arttığını belirtti. Hemşirelik öğrencilerinin sahada çalışma şartlarından da bahseden Teksöz, çocuk ile hemşirelik öğrencilerini sahada buluşturan ve çocuğu kendi dünyasında tanıyarak çözümleri kendi yaşam şartlarına göre planlama olanaklarının kısıtlı olduğunu kaydetti.

Dr. Emel Teksöz, çocuk sağlığı ve hastalıkları hemşireliğindeki uzmanlık eğitimi boyunca çocukların yaşam kalitesini arttırıcı çalışmaları incelediğini ifade ederek hemşire adayları ile onlara ihtiyaç duyan minik elleri nasıl birleştiririm diye düşündüğünü ve çocukların hayatına dokunan çocuk hemşireliğinde kullanılan özel bir tekniği kullanarak "Hayata Dokunan Terapötik Oyuncaklar" projesini geliştirdiğini ifade etti.

Ovakent Belediye Başkanı Abdulşükür Mert ise Mustafa Kemal Üniversitesi'nin böyle bir projeyi Ovakent'te yürütmesinden dolayı yaşadığı heyacanı ve mutluluğu ifade ederek, Afganistan'dan Türkiye'ye gelen Özbek Türkleri'nin yerleşim yeri olan Ovakent'e kucak açan Türkiye'ye, üniversitelerine, sivil toplum örgütlerine teşekkürlerini sundu.

MKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Gözübenli de Mustafa Kemal Üniversitesi olarak Hatay İlinin ve ülkenin gelişmesi için en iyi hizmet anlayışıyla sürekli gelişen ve büyüyen bir üniversite olma yolunda hızla ilerlediklerini dile getirdi. Gözübenli, sosyal sorumluluk adına yapılan projelerin kendileri için çok büyük değer taşıdığını ve iyi yürekli, duyarlı insanların bir araya geldiğinde neler başarabileceğinin kanıtı olan bu projenin benzer projelerle desteklenmesi ve süreklilik kazanması hususunda çaba harcayacaklarının altını çizerek projeye katkı sağlayan DOĞAKA'ya teşekkür etti.

Program, oyuncak müzesi gezisi ve kokteyl ile son buldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title