Hayallerime Dokunuyorum' Projesi ile Çocukların Dünyası Genişleyecek
UNESCO tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen ‘Hayallerime dokunuyorum’ projesi, çocukları hayal dünyalarını kısıtlayan oyunlardan uzak tutacak.
UNESCO tarafından Türkiye genelinde gerçekleştirilen 'Hayallerime dokunuyorum' projesi, çocukları hayal dünyalarını kısıtlayan oyunlardan uzak tutacak.
Türkiye genelinde UNESCO tarafından hayata geçen 'Hayallerime dokunuyorum' projesinin Gaziantep ayağı gerçekleşti. Melek Anne Kreş ve Anaokulunda gerçekleşen 'Hayallerime dokunuyorum' projesi kapsamında bir araya gelen 40 çocuk, kukla yaptı. Kukla yapan çocuklar, eğlenceli dakikalar geçirdi. Çocukların hayal dünyasını kısıtlayan oyunlardan uzak tutan 'Hayallerime dokunuyorum' projesi, daha önce Türkiye'nin birkaç bölgesinde yapılırken, şu anda Türkiye'nin her bölgesinde 2 bin çocuğun katılımıyla gerçekleşiyor.
Melek Anne Kreş ve Anaokulu Kurucu Müdürü Emine Alpay, bugün kreşte Türkiye geneli yapılan ve UNESCO tarafından gerçekleşen, 'Hayallerime dokunuyorum' projesi için Ankara'dan gelen misafirleri ağırladıklarını söyledi. Alpay, "Okulumuzda çocuklarımızın, Türkiye'deki tüm çocukların hayallerine dokunmayı hedefliyoruz. Çocukların kendi kuklalarını yaparak, günümüz teknolojisini oyuncakları olan laptop, ıped gibi korku içeren hayal kahramanlarından uzaklaştırarak, kendi dünyasında hayal ettiği oyuncağını yapıp, kukla şeklinde bu oyuncağını canlandırarak, çocukların hayal dünyasına dokunmayı amaçladık. Burada 60 tane öğrencimiz var 40 öğrencimizle katıldık. Türkiye genelinde 2 bin öğrenci katılıyor. Melek Anne Kreş Anaokulu olarak 40 öğrencimiz katılıyor. Bu etkinlik Türkiye'nin farklı bölgelerinde daha önce gerçekleşmişti. Şu anda ise Türkiye'nin genelinde yapılan bir projedir bu proje 6. Kez yapılıyor. İnternet alanındaki alanında ki tehlikeli oyunlar, çocukların hayal dünyasını kısıtlıyor. Çünkü hazır bulundukları gibi şiddet içeren oyunlardır. İnternet'e girdiklerinde, hayal kahramanları zaten hazır bulunuyor. Tıkladıklarında, zaten direk açılıyor. Ama bu etkinlikle, kuklalarını yaparak çocuklara soruluyor. 'Bu bebeğin nasıl bir şey olmasını istiyorsun' örneğin çocuk, dedesini canlandırmak istiyor. ya da dedesini canlandırmak istiyor. Bu şekilde çocukların dünyasını, bilgisayar ile daraltmaktansa, kendi dünyalarını genişletmek için böyle bir projede yer aldık" ifadelerini kullandı. - GAZİANTEP