Haberler

Hayalindeki Üniversiteyi 60 Yaşında Kazandı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de ikamet eden emekli yüzbaşı ve Türkiye Binicilik Federasyonu uluslararası hakemi 60 yaşındaki Muharrem Özçamur, 5 yaşındaki torunuyla geldiği hayalindeki okul Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümüne kaydını yaptırdı.

MUHAMMET KOÇ - Eskişehir'de ikamet eden emekli yüzbaşı ve Türkiye Binicilik Federasyonu uluslararası hakemi 60 yaşındaki Muharrem Özçamur, 5 yaşındaki torunuyla geldiği hayalindeki okul Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümüne kaydını yaptırdı.

Özçamur, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk ve ortaokulu Eskişehir'in Han ilçesinde tamamladıktan sonra 1971 yılında Çankırı astsubay hazırlama okuluna gittiğini belirterek, burayı bitirdikten sonra bir yıl topcu füze okulunda hazırlık okuduğunu ve 1975 yılında astsubay olarak mesleğe başladığını kaydetti.

Subaylık sınavlarını 1985 yılında kazandığını aktaran Özçamur, "Subay olabilmek için 7 ayrı sınava, arkasından da mülakata girdim. Bir yıl harbiyeden mezun olanlarla okuduktan ve başarıyla bitirdikten sonra 1986 yılında subay oldum. 1996 yılında da yüzbaşı rütbesinden emekli oldum." dedi.

Emekli olduktan sonra hobi olarak başladığı at biniciliği aday hakemliğinde uluslararası hakemlik unvanı aldığını belirten Özçamur, "Arkadaşımın tavsiyesiyle sınavları başarıyla geçip Türkiye Binicilik Federasyonunda aday hakem olarak görev yapmaya başladım, daha sonra il hakemliği, bölge hakemliği, milli hakem ve uluslararası hakem olarak geçen yıla kadar yaklaşık 20 yıl hakemlik yaptım." değerlendirmesinde bulundu. Özçamur, özellikle hakemlik yaptığı dönemde yabancılarla çalışırken birçok konuda eksik olduğunu fark ettiğini belirterek, "Türkiye'de maalesef kahvehane hayatı çok yaygın. Bunun yanlış olduğunu daha emekli olur olmaz gördüm." diye konuştu.

Özçamur, "Emekliliğinin üzerinden 20 yıl geçtikten sonra üniversite eğitimi almayan oğluma da örnek olmak için sınavlara girdim. Sınavlarda idealim olan basın yayın bölümünü kazandım. İki çocuğum var. Oğlum güvenlik görevlisi, kızım doktor. İkisi de evli. ikisinden de birer torunum var." şeklinde konuştu.

"Eşim ve kızım 'Sen yaparsın içinde uhde kalmasın' dediler"

Ailesinden eşi ve kızının üniversite sınavlarına girmek için teşvik ettiğini ve "Sen yaparsın içinde uhde kalmasın" dediklerini anlatan Özçamur, şunları bildirdi:

"Çok şükür başardık. Çevremdeki insanlara iyi örnek olabilmek ve onların yaşamda karşılaşabileceği birtakım güçlüklere de katkı sağlayabilmek için okumanın yararlı olacağına inanıyorum. Zaten emekliyim, bana kaybettirebileceği bir şey yok ama kazandırabileceği çok şeyin olduğuna inanıyorum. Gençlerden özellikle güzel tepkiler aldım, onların enerjisinden istifade etmek, onların yaşama bakış açılarını kavramak, dolayısıyla torunlarımızla olan o aradaki çok büyük mesafeyi biraz daha yaklaştırmak, iki kuşak değil belki de bir kuşağa indirmiş olmak için bunun çok faydalı olacağına inanıyorum."

"Gazeteciliğin yaşının olmadığını biliyorum"

Özçamur, "İçimde uhde olan gazeteciliğin yaşının bulunmadığını okuduğum köşe yazarlarından biliyorum. Belki kendi yaşamımla ilgili, yaşadıklarımla ilgili bir kitap yazabilirim. Kazanç elde etmek için değil de torunlarıma bırakabileceğim bir miras olabilir. Amatörce birtakım dergilerde, gazetelerde yazı yazabilmek de çok büyük bir heves tabi. Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü ilk sıradaki tercihimdi. Diğer bütün tercihlerim onun gerisindeydi." dedi.

"Emeklilikten sonra yeniden bir yaşamın beni beklediğini zannediyorum" yorumunu yapan Özçamur, şunları dile getirdi:

"Etrafımdaki arkadaşlarım kayıt aşamasında, tercih aşamasında, sınavlar aşamasında heyecanlandığım zaman bana hep şöyle diyorlardı, 'Kardeşim bizim çocuklar bile senin kadar heyecanlanmıyor.' Heyecan değil ama insanın iddeali olmalı. ya işi yapmak lazım ya da hiç yapmamak. Ucundan, kulağından değil de tam yapmak lazım. Bu okulu kazanarak, iyiye doğru gidebileceğini hissettiğim yeni bir sayfa açıldığının farkındayım, onun heyecanını da yaşıyorum. Beni teşvik eden başta kızım olmak üzere eşime, aileme, yardımcı olan arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Kızım Afyonkarahisar'da doktor, onun okuması için çok teşvik etmiştim. Şimdi geriye dönüş oldu, kızım beni teşvik ediyor."

AÜ İletişim Bilimleri Fakültesi Basın Yayın Bölümü Anabilim Dalı Başkanı Halil İbrahim Gürcan da kayıt işlemlerine yardımcı olduğu Özçamur'un çalışma azmine ilişkin, "Muharrem Bey, 20 yıllık emekli olmasına rağmen eğitim arzusunu her zaman içinde hissettiğini belirtti bize. Eğitim öğretim süresince birlikte güzel şeyler yapacağımıza, projelere imza atacağımıza inanıyorum. Hayırlı olsun diyorum, tebrik ediyorum kendisini" dedi.

Hayalindeki Üniversiteyi 60 Yaşında Kazandı
Kaynak: AA / Güncel
title
Close