Haberler

Havaalanı İnşaat İhalesini Polimeks Kazandı

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Polimeks, 2 milyar 253 milyon dolarlık Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatı ihalesini kazandı.

Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, 2 milyar 253 milyon dolar değerinde olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin anahtar teslimi ihalesini kazandı. Polimeks, bu ihale ile Türk müteahhit şirketlerinin yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük işe sahip oldu. Projenin inşası sırasında yaklaşık 20 bin kişiye istihdam sağlanması hedefleniyor

Türk müteahhitlik firmalarının yurtdışında tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesi Polimeks'in

Türkiye'nin en büyük yurtdışı müteahhitlik şirketlerinden Polimeks İnşaat, Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatı ihalesini kazandı. Yurtdışında iş yapan Türk müteahhitlik firmalarının tek kalemde aldığı en büyük iş olan Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşaatının proje değeri ise 2 milyar 253 milyon dolar olacak. Türkmenistan'ın milli sembol ve değerlerinden esinlenerek tasarlanan yeni havaalanının inşasına 2013 Ocak ayında başlanarak 2016 yılında tamamlanması hedefleniyor. Yeni havaalanı, yaklaşık 350.000 m² kapalı alanıyla yılda 14 milyon yolcuyu ağırlayacak.

Polimeks İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Erol Tabanca, Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesinin, tamamlandığında sadece Türkmenistan'ın değil dünyanın önemli havaalanları arasında yer alacağını vurgulayarak, bu ihaleyi kazanmaktan ve Türkmenistan Devleti'nin en büyük yatırımlarından birinin yapımını üstlenmekten dolayı büyük onur duyduklarını söyledi. Tabanca, "Bize olan inanç ve güvenlerinden dolayı Türkmenistan Devlet Başkanı Sayın Gurbanguly Berdimuhamedov'a ve iki ülke arasındaki olumlu ticari ilişkilerinin devamını sağlayan Türk yetkilere teşekkürlerimizi sunuyoruz" dedi. Yaklaşık 17 yıldır Türkmenistan'daki birçok projenin inşasına imza attıklarını hatırlatan Erol Tabanca, şunları söyledi:

"Aşkabat Uluslararası Havaalanı inşasına 2013 Ocak ayında başlanacağını ve 2016 yılında bitirmeyi hedeflediklerini belirterek, " Yeni projemizin değeri 2 milyar 253 milyon dolar. Kurulduğumuz günden bu yana toplam 120 projeye imza attık. Bu proje, Türkmenistan'da inşa ettiğimiz ikinci havaalanı olacak. Türkmenistan tarihinde önemli bir yeri olan Oğuz Han'dan ve yine Türkmen kültüründe önemli bir motif olan laçin kuşundan esinlenerek oluşturulan projenin tasarımı da firmamızın eseridir.

Halihazırda toplam büyüklüğü 3.69 milyar dolar olan Aşkabat Olimpiyat Kompleksi, Aşkabat Teknoloji Merkezi ve Awaza Kongre Merkezi gibi projelerin inşasına devam etmekteyiz. Türkmenistan'a böyle bir hizmet vermekten ve dolayısıyla ülkemiz için de çok büyük bir istihdam kapısı açmış olmaktan dolayı son derece mutlu ve gururluyuz. Bu projenin inşası sırasında yaklaşık 20 bin kişinin istihdam edilmesi hedefleniyor"

Polimeks, 2012 yılında inşaat sektörün en prestijli yayını olarak kabul edilen uluslararası Engineering News Record (ENR) Dergisi tarafından yayınlanan "Dünyanın En Büyük 225 Uluslararası Müteahhidi" sıralamasında 56'ıncı; Türk firmaları arasında ise birinci sırada yer aldı.

Aşkabat Uluslararası Havaalanı projesi hakkında:

2013 Ocak ayında inşasına başlanıp, 2016 yılında tamamlanması hedeflenen Aşkabat Uluslararası Havaalanı'na bir adet yolcu terminali, bir adet VIP Terminali, Hava Trafik Kontrol Kulesi, toplam 3.000 araç kapasiteli açık ve kapalı yolcu otoparkları, yılda 200.000 ton yük kapasiteli Kargo Terminali, üç uçak kapasiteli Uçak Bakım Hangarı, Catering Binası, yeni Yakıt İkmal Tesisleri, İtfaiye Binaları, Bakım-Onarım ve Ambar Tesisleri, Sivil Havacılık Okulu, Uçuş ve Kabin Eğitim Simülatör Binası, Hastane, Yurt Binası ve Kapalı Spor Salonu inşa edilecek.Proje idari ve teknik yardımcı tesislerle birlikte yaklaşık 350.000 m² toplam kapalı alan büyüklüğüne sahip olacak.

Proje kapsamında, günümüzün en büyük yolcu kapasiteli uçakları olan Airbus A380 ve Boeing B747-8 modeli uçakların iniş-kalkış yapabileceği 3.800 m uzunluğunda Code F kapasiteli ve CAT III yeni bir pist, paralel taksi yolu ve apronlarda yapılacak. Mevcut pist ve taksi yolları ise tadil edilerek kullanımının devamı sağlanacak. Toplam 2.300.000 m² pist, apron ve taksi yolu inşaatı yapılacak.

Yeni Pist–Apron ve Yer hizmet araçları, Yeni Hava Trafik Kontrol Sistemleri, Simülatörler, Bakım Hangarı Ekipmanları, Güvenlik sistemleri, Bilgi İşlem sistemleri ve benzeri tüm teknolojik ekipman temini, devreye alınması ve eğitim işlerinin de proje kapsamımıza dahil olduğu yeni havaalanının Aşkabat'ın gelecek 30 yılına hizmet vermesi hedeflenmektedir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
İstanbul'da katliam: 4 kişiyi öldürüp intihar etti

4 kişiyi öldürüp canına kıydı! İntihar anı kamerada

İstanbul'daki aile katliamında yeni detaylar! Şahıs, kız kardeşi ve eşini de ağır yaralamış

Katliamda her bir detay kan donduran cinsten! Tüm ailesini öldürmeyi kafasına koymuş

23 ilimizde eğitime kar engeli

23 ilimizde eğitime kar engeli

Antalya Havalimanı'na iniş yapan yolcu uçağında yangın

İçi yolcu dolu uçak, inişten sonra alev aldı

title