Haberler
İsrail ve Hizbullah ateşkese çok yakın: 36 saat içinde ilan edecekler

Savaşın bitmesine saatler kaldı! Ateşkes artık çok yakın

Kreş tartışmasında CHP'li Başarır ağzını fena bozdu: Tweet bu kadar, geri zekalı

CHP'li Başarır ağzını fena bozdu! Varank'ın yanıtı ise daha bomba

Naci Görür'den Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

Malatya'daki depremden sonra korkutan açıklama: Sonuncusu 2 bin 500 yıl önceydi

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

İşte kokoreçcide ölen gencin son videosu: Ölürsem bunu paylaşın

Hatay'da deprem hasarı gören tarihi Uzun Çarşı, bayram alışverişi için yeniden uğrak noktası oldu

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde bulunan tarihi Uzun Çarşı, deprem sonrası yeniden açıldı ve Kurban Bayramı alışverişi için vatandaşların uğrak noktası oldu. Esnaflar, bayram hareketliliğinin geçmiş yıllara oranla düşük olduğunu belirtirken, depremden sonra şehri terk edenlerin yavaş yavaş geri döndüğünü söyledi.

KAHRAMANMARAŞ merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerde Hatay'da büyük hasar gören tarihi Uzun Çarşı, vatandaşların bayram alışverişi için yeniden uğrak noktası oldu. Esnaf Semir Eraslan, bayramı buruk geçirdiklerini belirterek, "İnsanlar eski günleri yad edip enkazları izleyerek alışveriş yapıyor" dedi.

Kahramanmaraş merkezli depremin vurduğu Hatay'ın Antakya ilçesinde bölgenin en işlek yerlerinden olan, tarihi 12'nci yüzyıla dayanan Uzun Çarşı'da 2 bin 500 dükkandan 700'ü yıkıldı. 3,5 kilometre uzunluğundaki çarşıda, normale dönüş için çalışmalar sürerken kente dönen esnaf da dükkanlarını açmaya başladı. Çarşıda su ve elektrik sorunuyla ilgili yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından 400 esnaf iş yerini faaliyete geçirdi. Yaraların sarılmaya başlanmasıyla birlikte çarşı, Kurban Bayramı alışverişini yapmak isteyen Hataylıların yeniden uğrak noktası oldu.

Uzun Çarşı esnafından Semir Eraslan bayram hareketliliğinin geçen yıllara oranla çok düşük olduğunu belirtti. Eraslan, "Depremden sonra şehri terk edenler yavaş yavaş geri geliyorlar fakat yine de geçmiş yıllara göre yoğunluğumuz çok çok az. Daha iyi olacağını ümit ediyor ve çalışmaya devam ediyoruz. Önceki bayramlara göre insanların yüzünde bir tebessüm yok. Herkes içi buruk alışveriş yapıyor. Özellikle depremden sonra ilk kez gelen vatandaşlarımız ağlaya ağlaya alışveriş yapıyor. İçimizde bir bayram sevinci yok. İnsanlar eski günleri yad edip enkazları izleyerek alışveriş yapıyor" dedi.

'BİZİ UNUTMASINLAR'

Esnaf Mustafa Kartal ise deprem sonrası Hatay'dan ayrılan vatandaşların geri döndüğünü gördükleri için mutlu olduklarını belirterek, gelecek adına umutlu olduklarını söyledi. Kartal, "Hatay'ı ayağa kaldırmak adına herkesi destek vermeye davet ediyorum. Bizi unutmasınlar" diye konuştu.

Bayram alışverişi için çarşıyı tercih eden vatandaşlardan Ercan Alkaya da çocuklarının bayram sevinçlerini eskisi gibi yaşaması ve onları depremin psikolojisinden uzak tutmak adına bayram alışverişine çıktıklarını söyledi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title