Haberler

Hastanelerde Din Görevlilerince Manevi Destek Verilmesi

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ÖNDER Genel Başkanı Korkut: "2007'de 'Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu' ismi ile yayınlamış olduğumuz bir rapor ile mücadelemiz başladı.

İmam Hatip Okulları Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER) Genel Başkanı Hüseyin Korkut, hastanelerde din görevlilerince manevi destek verilmesine ilişkin "2007'de 'Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu' ismi ile yayınlamış olduğumuz bir rapor ile mücadelemiz başladı. Bugün çalışmalarımızın netice verdiğini görmek çok sevindirici" değerlendirmesinde bulundu.

Korkut, yaptığı yazılı açıklamada, ÖNDER'in, 8 yıl önce bir rapor yayınlayarak başlattığı hastanelerde din görevlisi hizmetlerine yönelik çalışmalarına devletten ilk adımın geldiğini belirtti.

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun, "isteyen hastalara ve yakınlarına uzmanlarca manevi destek verileceğini" açıkladığını hatırlatan Korkut, şu ifadeleri kullandı:

"2007'de yayınlanan rapor ile hastanelerde din görevlilerinin hizmet vermesi gerektiğini savunan ÖNDER, raporu o tarihte Başbakan olan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Diyanet İşleri Başkanlığı ve ilgili tüm makamlara sundu. 2007'de Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu ismi ile yayınlamış olduğumuz bir rapor ile mücadelemiz başladı. Bugün çalışmalarımızın netice verdiğini görmek çok sevindirici. Bir sivil toplum kuruluşu olarak milletimizin hayrına olabilecek her alanda faaliyetler yürütmeye çalışıyoruz. Devlet kademelerinde çalışmalarımızın dikkate alınması ve yol gösterici olması da bizler için çok anlamlı ve gurur verici. Yayınlandığı tarihte ÖNDER Genel Başkanı olan Yusuf Ziyaettin Sula'nın çabaları ile hazırlanan raporda, konunun tarihsel gelişiminden, dünyada yer alan örneklerine, Türkiye'de gerçekleşmesinin önündeki engellerden, ihtiyaç nedenlerine kadar pek çok noktaya değiniliyor."

Din subaylığı raporu hazırlanıyor

Din Subaylığı ile ilgili çalışılan bir raporlarının daha olduğunu, silahlı kuvvet birimlerinde de aynı hastanelerde olduğu gibi manevi desteğe ihtiyaç bulunduğunu anlatan Kokut, şunları kaydetti:

"Yine benzer tarihlerde hazırladığımız, Dünya Ordularında Din Subaylığı raporumuz da yayınlandığı tarihte gerekli mercilere sunuldu. Askeri kuvvetlerde din görevlerinin amaçları, gerekçeleri ve ihtiyaç sebeplerinin detaylıca anlatıldığı, uygulamanın var olduğu ülkelerden örnekler taşıyan bu raporumuzla birlikte de silahlı kuvvetler bünyesinde uzman din görevlilerinin hizmet vermesi ile ilgili taleplerde bulunduk. Bu çalışmalarımızın da takipçisi olacak ve sonuç bulması için elimizden gelen çabayı göstereceğiz."

- Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu'nda neler var?

Viyana Tıp Üniversitesi Mezunu Dr. Ayşegül İlhan tarafından hazırlanan ve ÖNDER tarafından yayınlanan, "Dünya Hastanelerinde Din Hizmetleri Raporu" 24 sayfadan oluşuyor.

Batı ülkelerindeki sağlık kurumlarında bulunan uygulamaları göz önüne sermek, din görevlilerinin formasyonu ve uygulama biçimleri hakkında örnekler vermek ve hastaların dini ihtiyaçlarını garanti altına alan bildirgeleri hatırlatmak gibi amaçlarının olduğu belirtilen raporda, çeşitli hastanelerde çalışan din görevlileri ile yapılan röportajlar, konuya dair akademik tezlerden bölümler ve çeşitli pek çok kaynaktan alıntılar yer alıyor.

Bu önemli ihtiyaca işaret etmenin gerekliliğinin vurgulandığı raporda, ÖNDER'in Türkiye'deki hastanelerde uzman din görevlilerinin bulunmasına, dileyen hastaların ve yakınlarının, bu hizmetten istifade etmek hakkına sahip olduğuna inandığı ve raporun yayınlanmasının ardından yaşanan süreçleri de takip edileceği vurgulanıyor. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel
title
Close