Haberler

Hastalara MR Zulmü!

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde vatandaşlara MR için 10 gün sonrasına randevu verilmesi tepkilere yol açtı.

Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nin Manyetik Rezonans Görüntüleme (MR) cihazında sırlaya yazılanlar 10 günden fazla süre verildiğinden iki kez giriş yapmak, iki kez yorulmak ve iki kez ücret vermek zorunda kalıyor. Tıp Fakültesinin hastanesinde sorunlar bitmek bilmiyor. Osmanbey yerleşkesindeki 600 yataklı hastane inşaatının 17 yıldır bir türlü tamamlanamaması üzerine sıkıntılar daha da arttı. Dolayısıyla üniversiteye bağlı hastaneden hizmet almak zorunda kalan hastalar da sıkıntı üzerine sıkıntı yaşıyor. Sorunların yeterince üstesinden gelemeyen üniversite rektörü İbrahim Halil Mutlu, Ankara'ya giderek Kamu Hastaneler Birliği Kurum Başkanlığı'nı ziyaret edip, hastane yetkisinin kendilerinden alınmasını istedi. Hastane Başhekimi Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu ise, peş peşe yaşanan aksilikler sebebiyle çareyi basının karşısına çıkmamakta buluyor.

HASTALARA KÖTÜ SÜRPRİZ

Özellikle Suriyeli sığınmacıların Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne akın etmesiyle birlikte geriye kalan iki hastaneden birisi olan Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hem Urfalılara hem de çevre il ve ilçelerden gelen hastalara bakıyor. Ancak yoğun hasta girişi ve buna karşın yetersizlikler karşısında aksilikler de peş peşe geliyor. Daha geçtiğimiz ay, patoloji ve ameliyathanesinin ayrı ayrı olması yüzünden ameliyathanenin yapıldığı binada patoloji parçası hasta yakınlarına kantinde satılan kaplar içerisinde verilerek patoloji ünitesinin bulunduğu binaya götürülmesi istendiği şeklindeki iddialarla Meclis gündemine gelen hastane, bu kez MR skandalıyla gündemde. Yoğunluk sebebiyle MR servisine giden hastalara en az 15 gün sonrasına randevu verilirken, o gün geldiğinde ise girişleri SGK sisteminde silindiğinden tekrar giriş yapmaya yönlendiriliyorlar. Talihsiz hastalar ikinci kez giriş yapmak için tekrar doktorlarını bekleyen diğer hastalar gibi kuyruğa girip sıra geldikten sonra giriş yaptırıyor. İkinci işlem yapmak zorunda kalan personelin de iş yükü iki kat artarken, asıl sıkıntıyı yaşayan hastaların çilesi eczanede devam ediyor. Hastaneye giriş ücreti olan 8 lirayı eczaneye vermeye hazırlanan hastalar, iki kat ücret talebi ile karşılaşıyor. Bir doktora görünmenin bedeli 8 lirayı vermek yerine 16 lirayı vermemeleri halinde ise eczaneler ilaç vermiyor.

BAŞHEKİM: TELEFON NUMARAMI NEREDEN BULDUNUZ?

Sorunların altında ezildiği telefon konuşmasında dahi belli olan Başhekim Prof. Dr. İbrahim Can Kürkçüoğlu'nun bu yüzden basınla da arası iyi değil. Gazete İpekyol'un telefonla ulaşabildiği Kürkçüoğlu, sorulara karşı "Neden iki giriş problemini soruyorsunuz", "Telefon numarama nereden ulaştınız", "Telefonla bilgi veremem" şeklinde karşılık verirken, "Başhekimlik" makamında da bu soruların muhatabı olmak istemediğini belirtti.

'MR 24 SAAT HİZMET VERİYOR AMA YETMİYOR'

Görevlendirdiği yetkililerin iddialara verdiği yanıt ise, ikinci kez giriş hatasının kendilerinden değil SGK sisteminden kaynaklandığını ileri sürdü. Yoğunluk karşısında mecburen hastalara 10 günden fazla bir süre sonrasına randevu vermek zorunda kaldıklarını kaydeden yetkililer, MR'ın yoğunluğunu şu şekilde aktardı: "MR cihazımız 24 saat kesintisiz hizmet veriyor. Çarşamba günü ise narkoz verilerek bayıltılan hastaların MR'ı çekiliyor. Bu da oldukça MR'ı meşgul ediyor. Yine diğer günler içerisinde çocuk hastalar oluyor onların da MR çekimi zaman alıyor. Dolayısıyla MR randevuları 10 günü aşabiliyor. SGK sistemi de 10 gün geçtikten sonra kaydı siliyor. Hastalar tekrar giriş yapmak mecburiyetinde kalıyor."

REKTÖR, KAMU HASTANELER BİRLİĞİNE BAŞVURDU

Yoğunluk sebebiyle hastaların mağdur olduğu hastanede diğer bir mağduriyet ise doktorların rapor alması ve günlerce gelmemesiyle yaşanıyor. Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu'nun, sıkıntıları saymakla bitmeyen hastanenin problemini kökten çözmek amacıyla Sağlık Bakanlığı'na bağlı Kamu Hastaneler Birliği Kurumu'na başvurduğu öğrenildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel
THY, İstanbul Havalimanı'ndan 38 seferini iptal etti

THY, İstanbul için 38 seferin iptalini duyurdu

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık belediyelerine kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı tarafından Tunceli ve Ovacık Belediyelerine kayyum atandı

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Görevden uzaklaştırılan başkandan provokatif açıklama

Tunceli ve Ovacık Belediyesi'ne kayyum atanmasının ardından belediye önünde protestolar başladı

Kayyum kararının ardından belediye önünde protestolar başladı

title