Haberler

Harriet Fulbright Institute, Türkiye'de Açıldı

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eğitim, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanlarında toplumsal ve toplumlararası sürdürülebilir kalkınma ve işbirliğine katkı sağlamayı amaçlayan Harriet Fulbright Institute Türkiye'de açıldı.

Eğitim, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanlarında toplumsal ve toplumlararası sürdürülebilir kalkınma ve işbirliğine katkı sağlamayı amaçlayan Harriet Fulbright Institute Türkiye'de açıldı.

Merkezi Washington'da bulunan enstitünün Türkiye'de açılmasına ilişkin düzenlenen kokteylde AA muhabirine açıklama yapan Harriet Fulbright Institute Yönetim Kurulu Başkanı Mrs. Harriet Fulbright, Türkiye'de bulunmaktan mutluluk ve heyecan duyduğunu söyledi.

Uzun süredir Türkiye'de olmak istediklerini dile getiren Fulbright, çok başarılı ve iyi çalışmalara imza atmayı umduklarını belirterek, "En önemli amaçlarımızdan birisi Türk-Amerikan ilişkilerine eğitim kanalıyla katkı sağlamak" dedi.

Enstitünün iki ülke öğrencilerinin birbirini daha iyi tanıması ve anlaması için yabancı dil programlarının yanı sıra anaokulundan üniversiteye kadar bütün öğrenciler için akademik programlar düzenleyeceğini anlatan Fulbright, bu programlardaki ortak amacın "ülkelerin eğitim yoluyla birbirini daha iyi tanıması ve bilgi transferi" olduğunu aktardı.

Fulbright, Türk öğrenciler eğitim için yurt dışında en çok tercih ettiği ülkelerden birisinin ABD olmasına ilişkin, "Bu konuyu oldukça önemsiyorum. Türk öğrenciler Amerika'da oldukça başarılı çalışmalar yapıyorlar. Onlar ayrıca ülkelerin birbirini anlaması için oldukça aktif görev üstleniyorlar. Onların bir nevi Türkiye'yi temsil etmesi Amerika için bir değer" diye konuştu.

Coşkun: "Türk eğitim tarihinden yapılan en önemli direkt yatırım"

Enstitünün Üst Yöneticisi (CEO) ve Türkiye sorumlusu Gökhan Coşkun, "Enstitünün Türkiye'ye gelmesi Türk eğitim tarihinde yapılmış en önemli direkt yabancı yatırım. Uluslararası alanda büyük bir markanın direkt Türkiye'ye gelmesi önemli bir adım" dedi.

Enstitünün anaokulundan liseye ve üniversiteye kadar farklı yaş gruplarına yönelik eğitim, ekonomi ve diplomasi alanında pratiğe dayalı programlar sunacağını dile getiren Coşkun, hem Türkiye'den dünyaya hem de dünyadan Türkiye'ye bilgi transferi sağlayacaklarını, imkanı olmayan öğrencilere burslu programların sunulacağını söyledi.

Farklı kültürlerden ve ülkelerden insanların birbirini tanımasının önemli bir değer olduğunu vurgulayan Coşkun, şöyle devam etti:

"Biz bu gerçekten yola çıktık. Amacımız dünyanın farklı bölgelerine de açılarak enstitü çalışmalarını yaygınlaştırmak. Bundan sonra Kazakistan ve Çin var. Şu ana kadar Türkiye'deki iş modelimiz için 5 milyon dolarlık yatırım yaptık. 5 yıl içinde toplamda 200 milyon dolarlık yatırım ve minimumda bin 500 kişilik istihdam planımız var."

Enstitüde 3 farklı okul yer alıyor

Birbiri üzerinde direkt ve uzun vadeli etkilere sahip olan ekonomi, eğitim, uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanlarına odaklanan ve bu alanlarda araştırma, eğitim, panel ve zirveler yapacak olan enstitüde,  Ekonomi Okulu, Diplomasi Okulu ve Eğitim Okulu yer alıyor. Bu okullar, okul öncesinden profesyonel yaşamın içindeki kişilere kadar çok geniş bir kitleyi gerçek küresel deneyimle besleyerek ilerlemeyi hedefliyor.

Kaynak: AA / Güncel
20 bin öğretmenin ataması yapıldı

Eğitim camiasına yeni öğretmenler katıldı

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar! Sanıkların tutukluluk halleri devam edecek

Yenidoğan Çetesi davasında ara karar açıklandı

Belediyelere bağlı kreşler kapanabilir

Belediyelere bir kötü haber daha! Kreşlerin kapanması an meselesi

Arka Sokaklar'daki 'tarikat' sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

Arka Sokaklar'daki "tarikat" sahnesi izleyicileri ayaklandırdı

title