Haberler

Harran Üniversitesi Yeni Döneme Hazırlanıyor

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

2013-2014 eğitim ve öğretim yılını geride bırakan Harran Üniversitesi bine ulaşan akademik eğitim kadrosuyla yeni döneme hazırlanıyor.

Bölge üniversitesi olma hedefiyle kurulan Harran üniversitesi bugün 10 fakülte, 6 yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu ile yeni dönemde kayıt yaptıracak öğrenciler için çalışmalarına devam ediyor.

Harran üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Halil Mutlu birçok TV programlarına ve gazetelere konuk olarak üniversitenin altyapısını, üniversitede gelinen noktayı ve öğrencilere sunulan imkânları tercih yapacak öğrencilerle paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Mutlu açıklamalarında eğitimde huzurun çok önemli olduğunu gerek Şanlıurfa'nın gerekse Harran Üniversitesi'nin huzurlu bir ortam olduğunun altını çizerek, Harran Üniversitesi'nin her geçen gün tercih edilen, hızla büyüyen, öğrenci sayısı hızla artan bir üniversite olduğunu ifade etti.

'5 BİN 200 ÖĞRENCİ BEKLİYORUZ'

Rektör Mutlu; 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında 5 bin 200 öğrencinin kayıt yapmasını beklediklerini ifade ederek, bu rakamlarla öğrenci sayılarının 20 bini geçeceğini ifade etti. Üniversitede yapılan çalışmaları anlatan Rektör Mutlu, "Kaliteli bir eğitimi amaç edinen Harran Üniversitesi'nin Osmanbey yerleşkesinde temeli atılan El Battani Kütüphanesi ve merkezi derslikler tamamlanarak faaliyete girdi" dedi.

Bölgede sanayi, tarım ve hayvancılığın gelişmesi için kurulan GAP-TEKNOPARK'ın faaliyetlerini sürdürdüğüne dikkat çeken Rektör Mutlu, kentte tarım ve hayvancılığa bağlı olarak ortaya çıkabilecek sağlık sorunlarını tespit etmek üzere 'Harran Üniversitesi Tarımda İş Sağlığı ve Güvenliği Uygulama Araştırma Merkezi'ni kurduklarını vurguladı.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİLERDE ARTIŞ

Üniversitedeki yabancı öğrenci kontenjanına da değinen Rektör Mutlu "2011-2012 eğitim öğretim döneminden itibaren 13 kontenjanla ilk defa yabancı uyruklu öğrenci alımına başlanmıştı. Bugün itibariyle 64 yabancı uyruklu öğrenci üniversitemizde öğrenim görmekte olup bu sayının her yıl artacağını bekliyoruz. Ayrıca bu öğrencilerimiz yabancı diller yüksekokulumuzda açmış olduğumuz sınıflarla Türkçeyi bizde öğreniyorlar" diye konuştu.

ÖĞRENCİ YAŞAM MERKEZİ

Yapılan diğer çalışmaları da aktaran Rektör Mutlu sözlerini şöyle tamamladı: "Hastane ile birlikte Öğrenci Yaşam Merkezi de önceliklerimiz arasında. Yapımı devam eden Öğrenci Yaşam Merkezi'nde yurdun yanı sıra; bankasıyla, marketiyle ve diğer sosyal alanlarıyla çok arzuladıkları bir 'yaşam merkezine kavuşmuş olacaklar. Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü'nden uzman bir ekip, bir süre önce üniversitemizi ziyaret etti. Yaklaşık iki saat süren ziyarette üniversitemizle ilgili bilgiler verirken, yakın bir zamanda öğrenci sayımızın 20 bine ulaşacağını aktardık. Ulaşım sorunun hafif raylı sisteme kilitlendiğini, hastanenin devreye girmesi ile bu sorunun daha da büyüyeceğine dikkat çektik. Bakanlık yetkililerinden aldığımız bilgiye göre, Gaziantep'ten gelip Diyarbakır istikametine gidecek olan hızlı tren hattı otoyolu takip ederek, Osmanbey'e bağlanması planlanmaktadır. Böylece TOKİ, Karaköprü, GAP Havaalanı gibi üniversitemiz de raylı sisteme kavuşmuş olacak, şehir merkezine bağlantılar kurulacak istasyonlardan metrobüs türü araçlarla yapılabilecektir. Sağlıklı yaşam, sağlıklı spor ve temiz bir çevre için Osmanbey ana yerleşkemizi çepeçevre saran bir bisiklet yolu yaptık, eğitim ve öğretimin başlamasıyla öğrencilerimizle startını vereceğiz."
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel
title
Close