Haberler

Harran Ovasında Ürün Deseni Çeşitleniyor

Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haran ilçesinde sulama alanlarının genişlemesiyle çiftçiler, alternatif tarım ürünlerinin ekimini yapıyor.

Haran ilçesinde sulama alanlarının genişlemesiyle çiftçiler, alternatif tarım ürünlerinin ekimini yapıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Halil Aldeniz, yaptığı açıklamada ilçede ürün çeşitliğinin artması için çiftçilere yönelik çeşitli eğitimler düzenlediklerini söyledi.

Ovada sulanabilir arazinin geniş olduğunu belirter Aldeniz, Harran Ovası verimli toprağıyla Türkiye'nin birçok ihtiyaç duyduğu ürünleri karşılama kapasitesine sahip olduğunu ifade etti.

Çiftçilerin ovada yeni ürünler denediğini dile getiren Aldeniz, "Çepkenli mahallemizde eğitim verdiğimiz çiftçimiz deneme amaçlı 10 dekarlık alanın da lahana ekimi yaptı. Çok güzel sonuçlar aldı. 4-5 ton mahsul almış. Önemli bir rakam bu. Bölgemiz için bu ürün yeni ileri ki zamanlarda bu rakamın 7-8 tona çıkacağına inanıyoruz. Bu bu gibi ürünler pamuğa alternatif ürünler olarak ekimi yapılabilir. Bölgemiz, toprağımız ve iklim buna uygun. Bizler kurum olarak çiftçimize her türlü desteği veriyoruz. Her zaman onların yanındayız." diye konuştu.

Ziraat Mühendisi Mehmet Tekçe de Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü olarak, pamuk tarımına alternatif olacak çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Çiftçilerin katma değeri yüksek ürünlere yönelmesi gerektiğini aktaran Tekçe, "Pamuğa alternatif olarak ilk defa ekimi yapılan ve hasat çalışmaları başlayan lahana yetiştiriciliği çiftçilerin yüzünü güldürdü. Dönümden ortalama 5 ton lahana aldık. Bunu duyan diğer çiftçilerimiz lahana ekimini yapmak için bize müracaat etmeye başladı. Biz de önümüzdeki dönemde değişik kaynakları kullanarak lahana yetiştiriciliğini yaygınlaştıracağız." dedi.

Bu yıl lahana ekimi yapan çiftçi İsa Başaran da verimden çok memnun kaldığını belirterek, gelecek yıllarda ekimi sürdürmeyi devam etmeyi planladığını ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel
title
Close