Hani'ye 11 Ayda 200 Milyon Liralık Yatırım
İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesi tarafından 11 ayda birçok proje hayata geçirilerek 200 milyon liralık yatırım yapıldı.
ŞÜKRÜ GÜNDÜZ - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır'ın Hani Belediyesi tarafından 11 ayda birçok proje hayata geçirilerek 200 milyon liralık yatırım yapıldı.
Diyarbakır'ın Hani Belediyesinin, vatandaşları kaliteli belediyecilik hizmetiyle buluşturmak için başlattığı çalışmaları sürüyor. Belediye, 11 ayda 200 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.
Hani Belediye Başkan Vekili Kaymakam Şaban Arda Yazıcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, göreve başladıktan sonra ilçenin sıkıntılarıyla ilgili yaptıkları anket sonrası vatandaşların hizmet taleplerine göre çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.
Yaptıkları hizmetleri vatandaşların taleplerine göre belirledikten sonra proje hazırladıklarını kaydeden Yazıcı, katılımcı belediyecilik anlayışını sergilemenin mutluluğunu, bunu vatandaşlarla paylaşmanın sevincini hep birlikte yaşadıklarını belirtti.
Vatandaşların talebi doğrultusunda ilçenin tarihi meydanını yeniden düzenlemeye başladıklarını aktaran Yazıcı, bu amaçla vatandaş ve esnafın talebi doğrultusunda bir hizmet modeli geliştirdiklerini dile getirdi.
Meydanda Ulu Cami'nin silüetini bozan 38 metruk bina olduğunu tespit ettiklerini ifade eden Yazıcı, meydanı yeniden düzenleyecek projeyi hayata geçirdiklerini, tarihi silüeti bozan ve görüntü kirliliğine neden olan elektrik hatlarını yer altına aldıklarını bildirdi.
Meydana açılan caddenin isminin değiştirilmesi konusunda vatandaşların talepleri olduğunu belirten Yazıcı, "Esnafa sormak istedik. Bunun için de anket çalışması yaptık. Vatandaşlarımıza caddenin ismi konusunda başvuruyoruz." dedi.
Çocuk parkı olmayan ilçeye 17 park
Projelerde vatandaşların taleplerine bağlı kaldıklarını anlatan Yazıcı, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Vatandaşın fikirlerine değer veriyoruz. Belediyecilik anlayışını kurumsallaştırmaya, yaygınlaştırmaya çalışıyoruz. Bizim muhatap kitlemiz vatandaşlarımız. Çocuklarımızın da taleplerini alıyoruz. Vatandaşlarımıza hesap verebilmek amacıyla belediyemize davet ediyoruz. Vatandaşlarımız gelip sorabilir. Benim paramla geçen ay nereye harcama yapıldı? Biz bunun kuruşu kuruşuna hesabını onlara verebiliriz. Paraları da kaynakları da bize emanettir. İlk göreve başladığımız zaman ilçede çocuk parkı yoktu. Şu an 17 çocuk parkımız var. Şehir parkımız var, yetişkinlerimize yaşlılarımıza hitap edecek tarzda inşa ettik. Aynı zamanda kadınlarımıza yönelik Zeynep Hatun Kadın Çocuk Konuk Evi ve Nene Hatun Taziye Evi ile Sosyal Hizmet Evi'ni hizmete açtık. Kadınlarımızla birlikte hizmete sunuyoruz. Vatandaşlarımıza soracağız, taleplerini baş tacı edeceğiz ve bu taleplerinin hayata geçirilmesi noktasında da bir efor sarf edeceğiz."
11 ayda 200 milyon lira yatırım
Yazıcı, tüm kamu kurum ve kuruluşlar ile büyük bir koordinasyon ve iş birliği içerisinde, halkın yıllarca yaşadığı mağduriyetleri giderme noktasında çok ciddi adımlar atıldığını vurguladı.
"Kamu kurumlarımız ve bakanlıklarımızın desteğiyle 11 ayda ilçede yapılan yatırımların yaklaşık maliyeti 200 milyon liraya yaklaştı. İnşallah projelerimiz tek tek hayata geçince vatandaşlarımız için çok güzel adımlar atılmış olacak. Onların memnuniyeti bizim çalışma azmimize ve gücümüze güç katıyor." diyen Yazıcı, belediye hizmetlerinde kullandıkları kaynakları emanet olarak gördüklerini dile getirdi.
Yazıcı, şu değerlendirmelerde bulundu:
"Biz de bir nevi işçiyiz. Bizim vatandaşlarımızdan bir üstünlüğümüz söz konusu değil. Vatandaşlarımız müsterih olsunlar. Biz kamu kaynağını ne kimseye peşkeş çektiririz ne de gayrimeşru işlerde harcanmasına müsade etmeyiz. Bu bizim en temel haysiyetlerimizden birisidir. Vatandaşımızın emanetine ne pahasına olursa olsun sahip çıkarız."
"Çocuklar dağda değil, okul ve parkta"
Belediyenin yaptığı projeler sayesinde kandırılıp örgüte katılan çocukların, artık parklarda oynayarak okula gittiğini vurgulayan Yazıcı, "Buradaki hizmet boşluğu toplumsal katmanlarda birtakım sıkıntılara sebebiyet vermiş. Çocukların eğitim öğretimden mahrum bırakılması, kadınlarımızın eğitim ve kültürel faaliyetlerin dışında tutulması veya yürütülmekte olan bir kamu hizmetinin dışında tutulması gibi." ifadelerini kullandı.
Kadın ve gençlerle ilgili de birçok güzel projeleri olduğunu bildiren Yazıcı, vatandaşlara müreffeh, huzurlu bir geleceği inşa etme noktasında hem belediye hem kaymakamlık olarak faaliyet ve projelere devam edeceklerini sözlerine ekledi.
Esnaf ve vatandaşlar memnun
İlçe esnafından Cemal Özçelik de belediye hizmetlerinde fikirlerinin sorulmasının çok güzel olduğunu dile getirerek, yapılan hizmetlerden memnun olduklarını söyledi.
Esnaf Cahit Topaloğlu ise 25 yıldır ilçede esnaflık yaptığını, daha önce böyle bir hizmet görmediğini aktararak, "Şimdiki hizmete saygım sevgim sonsuzdur. Kapımızdan çöpümüz alınıyor. Yapılan hizmete minnettarız. Daha önce böyle hizmet yoktu. Bu hizmeti beklemiyorduk. Bir baktık Allah bize verdi. Hizmetler böyle devam etsin. Bu hizmete vesile olan Başbakanımıza, Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.
İlçede 40 yıldır terzilik yaptığını söyleyen Mahmut Yıldız da belediyenin hizmetler için esnaf ve vatandaşa danışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini belirtti.
Yıldız, "Hizmetlerin halkın görüşünün alınarak yapılması çok güzel. İlçemiz çok geri kalmış, hizmete ihtiyacı var. Şimdi hizmet yapılıyor." dedi.