Haberler
Bomba iddia: Erdoğan, DEM-İmralı görüşmesi için Adalet Bakanı'na talimat verdi

Bahçeli'nin İmralı çağrısı sonrası Erdoğan'dan dikkat çeken talimat

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat: Yoğun savaşa hazırlanın

Netanyahu'dan orduya Orta Doğu'yu cehenneme çevirecek talimat

Türkiye sınırında kritik gelişme: Muhalifler, ikinci büyük kenti ele geçirmek üzere

Muhaliflerin ikinci büyük kenti ele geçirmesi an meselesi

Kız meselesi yüzünden çıkan kavgada 3 genç hayatını kaybetti

Kız meselesinden çıkan kavga 3 genci hayattan kopardı

"Hak, Evrensel Bir Değerdir"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

"Uygulamalı Hukuk Atölyesi" kapsamında, "Engelli Sorununa Hak Eksenli Bakış Açısı" konulu konferans düzenlendi.

Gaziantep Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda, Gaziantep Üniversitesi Hukuk Fakültesi tarafından gerçekleştirilen "Uygulamalı Hukuk Atölyesi" kapsamında, "Engelli Sorununa Hak Eksenli Bakış Açısı" konulu konferans düzenlendi.

Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Saime Toptan'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansa; Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak, Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Samir Salha, çok sayıda akademik ve idari personel ile öğrenci katıldı.

Üniversitelerin toplumsal olaylara bakışının bilimsel çözümler için önemli olduğuna dikkat çeken Toptan, topluma entegre çalışmaların üniversitelerin kendi çalışmalarını daha hayati ve yaşamsal kıldığını ifade etti. Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfının engelli öğrencilerle ilgili birtakım akademik çalışmalar yaptığını belirten Toptan, ağırlıklı olarak zihinsel engelli öğrencilere yönelik çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Hakkın evrensel bir değer olduğunu vurgulayan Toptan, doğruluk, adalet ve insaniyetin kişiye tanıdığı bir imkan olduğuna dikkat çekti. Toptan, herkesin haktan tam ve eşit bir şekilde yararlanması gerektiğini, böylece insanlık onuruna saygı sağlanacağını ifade etti.

Toptan, "Uluslararası ve ulusal yasalarda, sözleşmelerde insanın yaşama hakkı güvence altına alınır. Nefes alıp vermek, işi gücü olmak, sağlıklı olmak, gezip dinlenmek, spor yapmak, bir topluma, bir millete, bir ülkeye ait olmak gibi duygular yaşama hakkıdır. Bu nedenle yaşama hakkını güvence altına alan haklarımızı bildiren hem yazılı olan hem de yazılı olmayan kurallar vardır" şeklinde konuştu.

Toptan, "İnsanlar uzun süreli fiziksel ya da zihinsel yetersizlikler nedeniyle haklardan tam ve eşit bir biçimde yararlanmak ve toplumsal yaşama katılma konusunda olumsuzluk yaşayabilirler. Biz buna engel diyoruz. Engel, bazı yetersizlikler nedeniyle olağan davranışlarımızda zorlanmaktır. Sizler görürken, onlar göremezler. Sizler yürürken onlar yürüyemezler" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title