Haberler

Güvenlikte "EĞİTİMSİZ Sertifika En Büyük Kriz Sebebi"

Haberler
Güncelleme:
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sektörün tüm bileşenlerini tek çatıda toplayan ve Ankara'da ilk kez düzenlenen Securitex Eurasia, seminer programı ile de sektörel istişare yapılmasını sağladı.


Konusunda Türkiye'de uzman kişilerin 3 gün boyunca verdiği seminerlerde özellikle inşaat sektöründe çalışan ustalara birebir eğitim almadan direk sertifika verilmesinin çok büyük krizlere neden olduğu vurgulandı…

Securitez Eurasia kapsamında düzenlenen seminerlere; OHSAS 18001 Denetçisi Merve Bozdemir, İş Güvenliği Uzmanı Ahmet Nesimioğlu, İş Hukuku Uzmanı Süleyman ilhan, SGK Uzmanı Hadi Eyce, A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ali Özuludağ, Avukat Deniz Vural, Yangın Eğitmeni Veyis Şimşek katılarak hem bilgiler verdi hem de pratikte tatbikatlar ile bilgiler pekiştirildi.

Düzenlenen seminerlerde uzmanlar şu açıklamalarda bulundu;

İş sağlığı ve güvenliğinde en zor işlemlerden biri artık devletin ayrıntılı tüzüğünün olmaması. Devlet sadece sistemi belirleyip kuralları koyuyor detayları ve sayısal kriterleri işletmenin kendi risk değerlendirmesine bırakıyor. Bu ölçümlemelerin yılda bir kez ya da ne sıklıkta yapılacağı da dahil birçok sorunu beraberinde getiriyor.

İnşaat sektöründeki çalışan sirkülasyonu sigorta ve benzeri birçok soruna da ayrıca yol açıyor.

Yasal düzenlemeler işverene İş Sağlığı ve Güvenliği konusunda çalışanları; 1. Eğitme 2.Bilgilendirme 3.Denetleme yükümlülüğü getirdi. İş Sağlığı ve Güvenliğinin yönetsel sürecinde en önemli adım PLANLAMA aşamasıdır. Doğru planlama ile doğru uygulamalar yürütülebilir ve etkin kontrol sistemleri sağlanabilir.

Yapılmış olan risk değerlendirmesi Tehlike sınıfına göre ;

• Çok tehlikeli işyerlerinde en geç iki yılda bir yenilenir

• Tehlikeli işyerlerinde en geç dört yılda bir yenilenir

• Az tehlikeli işyerlerinde en geç altı yılda bir yenilenir.

Kaynak: Bültenler / Güncel
title
Close