Güven, Daha Aktif Ve Dinamik Bir Baro Arzuluyor
Şanlıurfa Baro Başkanlığı için aday olan Avukat İrfan Güven, "Hukukun üstünlüğünü savunan, bir baro oluşturma gayretindeyiz" dedi.
Şanlıurfa Baro Başkanlığı seçimine sayılı günler kala adaylar hedeflerini ve listelerini oluşturmaya başladı. Pazar günü yapılacak olan seçimlerle ilgili bilgiyi Gazete İpekyol ile paylaşan Baro Başkan Adayı İrfan Güven, meslek sorunlarına çözüm üreten, dinamik ve aktif bir baro oluşturma gayreti içinde olduklarını kaydetti.
"Şanlıurfa Barosu yönetimine neden talip olduk" diyen Güven, 'Avrupa Konseyi Avukatlık Mesleğinin İcrasındaki Özgürlükler Hakkında 9 Numaralı Tavsiye Kararı'ndaki prensipleri hatırlatarak, "Teşkilatlı bir hukuk mesleğinin varlığı hukuk devleti ilkesinin sürdürülmesi için olduğu kadar insan haklarının korunması için de gereklidir" dedi ve "Bu yerinde tespit ve standart ışığında yargının ayrılmaz unsuru olan mesleğimizin tarihsel süreç içinde oluşturduğu değerleri özenle koruyan, hukukun üstünlüğünü savunan, her konuda sözüne itibar edilen, kendine özgü bir kimlik ve vizyon sahibi, meslek ve meslektaşların sorunlarına çözüm üreten, savunma kurumunun itibarını koruyan bir baro oluşturma gayretindeyiz. Bunu yaparken, daha aktif ve daha dinamik bir yapıya sahip, denetime açık, şeffaf, bağımsız, çoğulcu, hukukun temel ilkelerine bağlı ve çözüm odaklı bir baro vaat ediyoruz. Bu uğurda olası her türlü baskıya direnen, her alanda yeni ve etkin bir baro oluşturma kararlılığındayız" diye ifade etti.
'MESLEKTAŞLARA GÜÇ VEREN BİR SİSTEM'
"Hep birlikte başarabiliriz! Daha önce başardık! Tekrar başaracağımıza ve başarı öykümüzü bir adım daha ileriye taşıyacağımıza olan inancımız tam" diyerek hedeflerini anlatan Güven, "Dimdik duruşumuz ve baro levhasına kayıtlı avukatlardan alacağımız destekle bunu yapmaya kararlıyız. Baromuza kayıtlı farklı kültürel, siyasi, felsefi, inanç ve etnik mensubiyetlerimizi yok varsaymayan aksine bunlara saygı duyan bir yaklaşımla; hak arama noktasında taviz vermeyen, kendini doğrudan siyasal ya da kurumsal hiçbir zümreye ait hissetmeyen, mesleki prensiplerinden ödün vermeyen, ancak baro bünyesinde savunma mesleğinin ruhuna ve felsefesine uygun bir duruşla hukuksal bir zeminde birliktelik sağlayan, duruşuyla topluma güven veren, çözümlemeleriyle mesleğin işleyişini kolaylaştıran, bilinçli ve sistemli çalışmalarıyla meslektaşlarına güç veren bir sistem yaratmayı hedefledik" diye konuştu.
OLGUNLAŞMA SÜRECİ
Avukatlık mesleğinin gerek toplumun gerekse hukukun değişen dinamiklerine karşılık verebilen sağlam bir zemine oturması gerektiğini düşündüklerini kaydeden Güven,"Bunun için de daha deneyimli bir yönetişim anlayışı ile mesleğin her türlü sorununda çözüm noktasında ortaklaşa bir takım ruhuyla hareket etmeyi prensip edinmiş durumdayız. Tıpkı devletler gibi, Kapasite Analizi, Boşluk Analizi, Kapasite Geliştirme, Kapasite Değerlendirme gibi değerlendirme ve analizleri yaparak, ileriye dönük projeksiyonlar ve hedeflerden oluşan 5-10 yıllık hedefler ve yol haritasını oluşturmamız gerektiğini düşünüyoruz. Yola çıktığımız arkadaşlarımızla baromuzun 62 yıllık geçmişine baktığımızda artık olgunlaşma sürecini geride bırakmamız gerektiğini düşünüyoruz.Biz bu bakımdan asgari düzeyde gerekli tecrübe ve birikime sahip olduğumuzu ve eksik kaldığımız yerlerde ise gerek daha önceki yönetimlerde yer alan değerli meslektaşlarımızdan, gerekse kurumsal gelişmişlik bakımından bu aşamaları aşmış olan baroların tecrübe ve birikimlerinden yararlanmaya açık olduğumuzu belirtiyoruz" dedi.
İŞTE GÜVEN'İN HEDEFLERİNDEN BAZILARI
•Baroyu erişebilir kılma
•Avukatın anlam dünyasında "arkamda bir barom var" düşüncesini yaratma
•Hesap veren katılımcı bir yönetişim modelini hayata geçirme
•Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunarak yeni adliye binasının yapılmasının sağlanması
•Gerekli başvuru ve girişimleri yaparak, Urfa'da vergi mahkemesinin kurulması
•İki aşamalı çalışmayla, seminer ve eğitimlerle vergi hukuku konusunda mesleki kapasite ve donanımı artırmak
•Baroda mesleğin onuruna yaraşır, daha nitelikli, daha kaliteli bir hizmet standardını hayata geçirme
•Eğitim ve iyileştirme programları ile gerekmesi halinde liyakati önceleyen personel reformu yapma
•Adli yardım ve CMK hizmetlerindeki sorunları minimize etme gibi hedefler yer alıyor.
BAŞKAN ADAYI İRFAN GÜVEN'İN LİSTESİ
YÖNETİM KURULU: Muhammed BUŞMAK, Mustafa HANÇER, Hüseyin KANDEMİR, Filiz KAPLAN, İsa YILDIZOĞLULARI, Fırat GÜL, Osman ASLAN, Bülent KURT, Cuma EROĞLU, Emin ÖZKAN, DİSİPLİN KURULU: Mustafa KAYA, Fadime ATALAR, Müslüm ÖNCEL, Çiğdem KENDİRCİ, Orhan AKSOY
DENETLEME KURULU: Hüseyin DOLAP, Remzi AKPİRİNÇ, Ahmet ÇİFTÇİ
(Kaynak: Gazeteipekyol)