Haberler

Güsiad Üyeleri Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu Konuştu

Güsiad Üyeleri Yeni Türk Ticaret Kanunu'nu Konuştu
Haberler
Haberler
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul'da toplanan GÜSİAD (Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği) üyeleri, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanun'unu konuştu.

İstanbul'da toplanan GÜSİAD (Gümüşhane Sanayici ve İşadamları Derneği) üyeleri, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanun'unu konuştu. Gümüşhaneli Prof. Dr. Abuzer Kendigelen, hemşehrilerine yeni kanunla meydana gelecek değişiklikleri anlatıp, katılımcıların sorularını cevaplandırdı.

GÜSİAD tarafından, saat 19.00'da Dedeman Oteli'nde yemekli bir toplantı düzenledi. Toplantıya GÜSİAD Genel Başkanı Doç. Dr. Kenan Aydın, İstanbul Üniversitesi öğretim görevlisi Prof. Dr. Abuzer Kendigelen ve Gümüşhaneli işadamları katıldı. Yemeğin ardından kürsüye çıkan Prof Dr. Abuzer Kendigelen, 1 Temmuz 2012 tarihinde yürürlüğe girecek olan yeni Türk Ticaret Kanunu'nu hakkında bilgi verdi. "Sizinle iç içe olmak istiyorum" diyen Kendigelen, kürsüden inip masaların arasında konuşmasına devam etti.

Kendigelen yaptığı konuşmada, "1956 Türk Ticaret Kanunu yaşlanmıştır. Bu kananla yola devam etmenin mümkün olmadığı konusunda ticaret camiasıyla hem fikirim. Yeni Türk Ticaret Kanunu aklıma gelen bir ismi belirtmeden geçemeyeceğim. 1999'da dönemin Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk. Sayın Türk'ün katkılarıyla komisyon kurulmuştu. Şu andaki ortaya çıkan çalışmaları o güne borçluyuz. Bu kanunun Türk ticaret hayatına katkısı olduğu gibi olumsuz etkileri de olabilir. Beklentiler tam yansıtılmamış olabilir. Onun için her türlü duruma açık olmalıyız" dedi.

Kendigelen, yeni kanunda dikkatini çeken maddelerden bazılarını ise şöyle sıraladı. "Bileşik faiz uygulamasına son verilecek. Başkalarını veya mallarını ve fiyatlarını, yanıltıcı, incitici ve kötüleyici beyanlar, karşılaştırmalı ve aşırı reklamlar, diploma veya ödül almadığı halde bunlara sahipmiş gibi hareket etme, rekabeti bozucu satış yöntemleri, haksız rekabet sayılacak. İş yerine yanıltıcı şekilde sahte belge asarak haksız rekabet yaratanlara 2 yıla kadar hapis cezası verilecek. Karşılığı bulunmayan çek düzenleyen kişi, çekin karşılıksız kalan bedelinin yüzde 10'unu ödemekle yükümlü olacak. Ayrıca hamilin bu yüzden uğradığı zararı tazmin edecek"

Kendigelen, daha sonra işadamlarının yönelttiği soruları cevaplandırdı. - İstanbul / Beşiktas

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel
title
Close